Mládež opět společně trénuje

F r ý d e k-M í s t e k - 52 dní. Přesně tak dlouho čekaly naše mládežnické týmy ma opětovné zahájení společných tréninků. 4. a 5. května se dočkaly, mladí Valcíři začali opět v omezeném režimu po skupinách trénovat.

Bylo to trochu symbolické. Poslední, kdo měl společný trénink před zrušením tréninků a zavedení nouzového stavu kvůli koronavirové epidemii, byla v březnu naše U18. A právě ona byla společně s U16 první, která začala opět společně trénovat. Ano, nebylo to jako vždy, kdy se všichni sešli v kabině a odtud vyrazili na tréninkovou jednotku. V rámci pravidel se totiž trénovalo po skupinách a nesměli být využity vnitřní prostory areálu. Přesto byla nálada skvělá, všem evidentně společné trénování s kamarády a spoluhráči chybělo.  „Na všech klucích, nejen těch z U18, bylo opravdu vidět, že jim fotbal chybí a trénink si užívali, potvrdil trenér U18 a šéftrenér mládeže Roman Vojvodík.

Tréninkové jednotky pro všechny týmy jsou rozděleny dle pravidel a nařízení tak, aby měla každá kategorie dostatek prostoru a mohla tyto pravidla dodržovat. V pondělí ráno trénovaly zmíněné týmy U18 a U16, odpoledne pak U13, U12 a část přípravek. V úterý pak přišly na řadu týmy U19, U17, U15, U14 a část přípravek. Opět se tak ukázalo, že mít takový sportovní areál jako jsou Stovky, je neocenitelné. Za pochvalu určitě stojí také stav všech hracích ploch, který je díky práci našich správců v perfektní kondici. K dispozici také máme hřiště v Lískovci, které momentálně využívají přípravky.

Všechny týmy se na dostupných tréninkových plochách postupně vystřídají. Každý celek trénuje aktuálně dvakrát týdně. Tréninkový proces je zatím uzpůsoben tak, aby se omezila intenzita soubojů. K dispozici je také na každém tréninku dezinfekce. Vnitřní prostory, které jsou pro hráče uzavřeny, nyní postupně prochází dezinfekcí ozónovým generátorem. K naší radosti nám také přálo úvodní dva dny krásné počasí, to se sice ve středu pošramotilo, ale na elánu to nikomu neubralo.  „Jsme velice spokojeni, jak to funguje, všichni dodržují stanovená pravidla a tréninky mají, i navzdory delší pauze a omezení, dobrou intenzitu a kvalitu. V příštím týdnu se omezení opět trochu uvolní a budeme moci trénovat dohromady a postupně se také těšit na přátelská utkání. Snad příznivá situace vydrží a brzy budeme moci fungovat v normálním režimu, doufá Roman Vojvodík.