1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek 5:0

Zatímco v březnu své svěřence trenér Jan Žižka po porážce 0:5 od divizních mužů Frýdlantu chválil, tentokráte byl k nim po stejné výši porážky kritičtější.
(27.5.2020) | UT Frýdlant n. O.
1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek
5:0


Komentář

Hodně zklamaný byl tentokráte z přístupu svých svěřenců trenér naší U19 Jan Žižka. Ti především v prvím poločase zápas s domácím divizním týmem vůbec nezvládli. "Ta první půle byla z naší strany opravdu hrozná," začal s hodnocením třetího přípravného duelu, který mladí Valcíři tentokráte odehráli proti mužům Frýdlantu nad Ostravicí. "To, co jsme si řekli před utkáním v kabině, tak to na hřišti vůbec neplatilo. Byli jsme naprosto bez pohybu, zkrátka všude pozdě. Pak z toho pramenily i lehké chyby, po kterých nás zkušený domácí celek gólově trestal. V podstatě za vše mluví i ten poločasový výsledek," naráží Žižka na poločasové vedení 1. BFK v poměru 4:0.

Nebylo divu, že o pauze musel hostující trenér k hráčům trochu promluvit. "No domluva byla trochu důraznější," připouští kouč frýdecko-místecké devatenáctky. "Naše hra se v uvozovkách trochu zlepšila, ale pořád tam bylo z naší strany málo pohybu i té nabídky. Domácí se nejspíš poločasovým vedením trochu uspokojili, bylo to pak o tom, že se zápas spíše dohrával. Tím ale v žádném případě nechci snížit obrovskou kvalitu domácícho celku. Nám tenhle zápas zkrátka vůbec nevyšel," mrzelo Žižku, který je frýdlantským rodákem.

Další zápas odehrají nejstarší dorostenci s muži Krnova a opět to bude na hřišti soupeře. Hrát by se mělo v sobotu 6. června od 16 hodin.

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (trenér Frýdlantu): Jsem rád, že jsme si konečně zahráli, ta pauza už byla dlouhá. Potěšilo mě, jak dobře jsme hráli. První půle byla z naší strany opravdu vydařená. Na jaro jsme byli dobře připraveni, což se teď i potvrdilo. Kluci ví, kdo co má hrát.



Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku U19): Jsem zklamaný z hráčů, na kterých by to u nás mělo celé stát. Takhle se o místo v áčku mužů přeci nebojuje. Vyzdvihnout jde snad jen pár kluků, kteří zápas odmakali. Mám na mysli Fulneka, Mikulenku a Hammera.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B