Covid ligu začínáme zápasem v Dolním Benešově

Během června se odehraje Covid letní liga, které se zúčastní čtyři celky z Moravskoslezské fotbalové ligy. Valcíři se tak postupně porovnají s Dolním Benešovem, Petřkovicemi a Hlučínem.

Prvním soupeřem Valcířů v letní Covid lize budou fotbalisté z Dolního Benešova. Tedy celku, se kterým jsme stihli odehrát jediné jarní utkání uplynulého ročníku MSFL. Před těmi třemi měsíci jsme byli úspěšní, když jsme na domácí umělé trávě soupeře porazili 3:1 (branky: Raab 2, Hykel). Všechny zápasy našich fotbalistů se odehrají v pátečním odpoledni (viz. obrázek pod článkem).

"Jelikož mužstva z první i druhé ligy své soutěže již rozjely, zbývají vám ke kvalitní přípravě celky ze třetí nejvyšší soutěže, případně divize. I proto jsme rádi za tento nápad uspořádat Letní Covid ligu. Čekají nás tak tři kvalitní zápasy. V turnaji se chceme prezentovat určitě dobrým fotbalem. Proti Dolnímu Benešovu nastoupíme v co nejsilnější možné sestavě. To znamená i se Žondrou a Jurčou, kteří s námi již nějakou dobu trénují," prozradil Daniel Černaj, sportovní ředitel A týmu. Do turnaje bohužel nezasáhne ještě dvojice našich odchovanců Petr Literák a kanonýr Jakub Teplý. 

Muži prozatím odehráli v první přípravné části čtyři utkání, na výhru však stále čekají. "Určitě jsme z toho zklamaní, to si nebudeme nalhávat. Chtěli jsem však co nejvíce poznat naše mladé hráče z dorostu. Abychom si udělali obrázek o tom, jak na tom vlastně jsou. Pak si k tomu sedneme a vše vyhodnotíme. Ten přechod z dorostu do mužů totiž není vůbec jednoduchý," řekl trenér A týmu Michal Hubník.

Všechna utkání se budou hrát ve standardním čase, tedy 2 x 45 minut (přestávka se určí na základě dohody obou celků a rozhodčího zápasu). Střídat se může libovolně se souhlasem rozhodčích (mezi střídačkami a v přerušené hře). Co se týče závěrečné tabulky a umístění, tak vítěz zápasu získá 3 body, za remízu si oba týmy rozdělí po 1 bodu. Při nerozhodném výsledku se budou kopat penalty, a to po pěti na každé straně, pak po jedné do rozhodnutí. Vítěz po pokutových kopech získá do tabulky tzv. bonusový bod.  

Doma se v Letní lize představíme pouze jednou, a to v pátek 12. června s Petřkovicemi. V té době bude již povoleno pořádat hromadné sportovní akce ve venkovních prostorech s účastí nejvýše ve stejný čas 500 osob. Připomínáme rovněž, že na domácí střetnutí (příprava) se bude vybírat jednotné vstupné ve výši 50 Kč. Výtěžek pak bude následně předán lékařům a sestřičkám pracujícím v tzv. první linii v Nemocnici Frýdek-Místek.  

Fanoušky ještě upozorňujeme, že přípravný zápas ve Stonavě byl zrušen, duel s Polankou byl pak přesunut na středu 10. června (hř. Stovky - 17.30 hodin).

PROGRAM LETNÍ COVID LIGY

Pá (5. 6. - 17.00 h)  FC Dolní Benešov - MFK Frýdek-Místek
So (6. 6. - 10.30 h) FC Hlučín - FC Odra Petřkovice
Pá (12. 6. - 17.00 h)  MFK Frýdek-Místek - FC Odra Petřkovice
So (13. 6. - 10.30 h)  FC Dolní Benešov - FC Hlučín
Pá (19. 6. - 17.00 h)  FC Hlučín - MFK Frýdek-Místek
Pá (19. 6. - 17.00 h)  FC Odra Petřkovice - FC Dolní Benešov