Mladší dorost sehrál zápasy s Třincem

F r ý d e k-M í s t e k - První zápasy po koronavirové pauze sehráli naši mladší dorostenci. Do Stovek jsme si pozvali Třinec. U17 těsně prohrála, U16 slavila vítězství 4:2.

U16 v zápase dominovala

U16 měla po celá zápas na soupeřem z Třince navrch. Tak jednoduché to však nebylo. Převahu totiž Valcíři nedokázali zpočátku zužitkovat. Naopak, dokonce jsme museli dotahovat manko. Do přestávky se nám však dvoubrankovou ztrátu povedlo stáhnout. Nejprve se trefil Antonín Kowalczyk, posléze prokázal svůj důraz Jakub Hutyra, který se prosadil hlavou. Rozhodnutí o výsledku utkání přišlo hned zkraje druhého dějství. Hrdinou okamžiků byl Adam Stareček. Nejprve pláchl po levém křídle a pronásledován dvěma protihráči nedal brankáři šanci. O pár chvil později mu pak Tonda Kowalczyk narýsoval skvělou příhravku a frýdecko-místecký útočník chytře přeloboval brankáře.

MFK Frýdek-Místek - FK Fotbal Třinec 4:2 (2:2)
branky FM: Stareček 2, A. Kowalczyk, Hutyra
Sestava FM: Dragon - L. Rek, Berek, Vykopal, F. Kowalczyk - Barčák, A. Kováč, Cisovský, A. Kowalzcyk - Stareček, Vláčuha. Střídali: P. Němec, Hutyra, Vicher. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.


Těsná prohra U17

MFK Frýdek-Místek - Třinec 0:1 (0:0)
Sestava FM: Müller - Vyvial, Šponer, Murín, Klimeš - Kaňák, Kulhánek, Jurga, Maléř - Střižík, Šeba.
Střídali: Račev, Rimmel. Trenér: Milan Šponer.

Sedmnáctka odehrála přípravné utkání proti Třinci na hlavním hřišti. V horkém počasí byl zápas na širokém hřišti fyzicky náročný, k vidění však byl i tak zajímavý fotbal. Třinec měl opticky o trochu více ze hry, narážel však na brankáře Müllera. Ten všechny pokusy pokryl a sesbíral i několik nebezpečných centrů. Šance jsme měli i my, ovšem opět se projevila bolístka celé sezóny, proměňování možností. O osudu utkání nakonec rozhodla třinecká akce z druhé půle. Rychlý protiútok pro pravém křídle skončil na vzdálenější tyči, kde byl třinecký hráč úplně sám. Valcíři sice v závěru vyvinuli velký tlak, míč se jim však do sítě protlačit nepovedlo.