Dvě výhry U13, U12 dvakrát remizovala

F r ý d e k-M í s t e k - Mladší žáci mají při svých zápasech štěstí na slunečné počasí. Kategorie U13 i U12 sehrály své duely v letním počastí. U13 si připsala dvě výhry, když nejprve porazila starší žáky Petřkovic a posléze U13 Vítkovice. U12 dvakrát remizovala, s Novým Jičínem a Frýdlantem nad Ostravicí.

Výhra nad Petřkovicemi s jednou kaňkou

Ve čtvrtek nastoupila naše U13 proti starším žákům Petřkovic. Proti fyzicky daleko vyspělejšímu týmu jsme předvedli dobrý výkon, který měl bohužel jednu kaňku, zranění obránce Tomáše Reka. V podstatě hned v úvodu utkání došlo k velice nepříjemnému zranění, kdy po souboji zůstal ležet na trávníku náš Tomáš Rek. Bylo jasné, že Tom musí do nemocnice, kde se potvrdila zlomenina levé ruky. Před Tomem smekám klobouk. Jednoznačně dostál svého jména a jako udatný REK odešel z hřiště po svých. Bez dalších projevů byl pak odvezen do nemocnice. Je to tvrdý borec,“ komentoval nepříjemnou situaci a statečnost našeho hráče trenér František Hlavatík.

V úvodu utkání měl navrch soupeř, který využil svoji fyzickou převahu a rychle se dostal do dvoubrankového vedení. „Začátek utkání byl z naší strany trochu ustrašený. Vlastně se ani nedá co divit. Soupeř byl fyzicky úplně někde jinde. Zřejmě i proto byl stav po deseti minutách 0:2. Naštěstí se kluci z nepříznivého stavu otřepali a v dalším průběhu hry předváděli pohledný kombinační fotbal. Jakmile jsme hru zrychlili a začali jsme ji přenášet ze strany na stranu, byl soupeř v úzkých. Kluci měli chuť, bylo k vidění spoustu pěkných akcí,“ pochvaloval si kouč. Valcíři se nakonec radovali z vítězství 7:4. „Musím kluky pochválit. Za dobrý výkon jsou odměněni vítězstvím. Na závěr bych za celý tým U13 ještě rád popřál Tomášovi rychle uzdravení. Doufám, že se co nejdříve připojíš k týmu,“ uzavřel lodivod Valcířů.

MFK Frýdek-Místek - Petřkovice starší žáci 7:4 (3:4)
Branky FM: Végh 2, Molitor 2, Nešetřil, Kakara, Prepsl
Sestava FM: Cáder, Pastrňák - Bojda, Gongol, Haslhofer, Hlavatík, Kakara, Majer, Meca, Molitor, Nešetřil, Pečiva, Prepsl, Rek, Rodek, Tvarůžka, Uhlař, F. Volný (c), Žáček, Végh, Hudeček, Vlček. Trenér: František Hlavatík

Proti Vítkovicím jsme si zastříleli

FC Vítkovice jsme v sobotním dopoledni jasně přehráli, když jsme zvítězili 6:0. Úplně jednoznačné to však také nebylo, tým v některých okamžicích podrželi oba brankáři Strmiska s Kuchařem. „Chlapci odvedli poctivý výkon, ve kterém se snažili kombinovat a hrát líbivý fotbal. Utkání se jim povedlo a zaslouženě vyhráli. Pochvalu zaslouží všichni hráči,“ hodnotil trenér František Hlavatík.

MFK Frýdek-Místek - Vítkovice 1919 6:0 (4:0)
Branky FM: Prepsl 2, Tvarůžka 2, Bojda, Pečiva
Sestava FM: Strmiska, Kuchař - Majer, Végh, Žáček, Uhlář, Kakara, Meca, Prepsl, F. Volný (c), Hudeček Pečiva, Žáček, Hrůzek, Rodek, Hlavatík, Haslhofer, Nešetřil, Bojda, Tvarůžka, Gongol. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.


Remízy U12 s Novým Jičínem a Frýdlantem

Na sobotní poledne měli Valcíři naplánované dvě souběžně hraná utkání. Ve stejném čase jsme nastoupili proti Novému Jičínu a Frýdlantu nad Ostravicí. V horkém počasí to nebylo pro všechny aktéry fyzicky jednoduché. „Sobotní dvojutkání, které se odehrálo za krásného počasí. Kéž bychom to mohli říct i o našem výkonu! Chyběla větší odvaha hrát, větší nabídka a k tomu se přidal nedůraz v osobních soubojích. Musíme na to opravdu zaměřit, ale hlavně chuť musí být,“ komentoval zápasy trenér Radek Šmíd.

MFK Frýdek-Místek - Nový Jičín 4:4 (1:3, 3:1)
Branky FM: Schwarz, Pavelka, Mohelník, Krpec
Sestava FM: Smolík, Stromšík - Gardoš, Šuhajda, Mucha, Galásek, Michna, Pavelka, Krpec, Schwarz, Tsitzas, Tengler, Vaculík, Mohelník, Janík, Vyvial, Žáčík, Jarotek, Horňák, Šištík, Alfery. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.

MFK Frýdek-Místek - Frýdlant nad Ostravicí 7:7 (3:1, 4:6)
Branky FM: Schwarz 2, Galásek, Horňák, Mohelník, Janík, Jarotek
Sestava FM: Smolík, Stromšík - Gardoš, Šuhajda, Mucha, Galásek, Michna, Pavelka, Krpec, Schwarz, Tsitzas, Tengler, Vaculík, Mohelník, Janík, Vyvial, Žáčík, Jarotek, Horňák, Šištík, Alfery. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek