Devatenáctku čeká prestižní turnaj v Nitře

Svěřence trenérů Josefa Slámy a Radka Pundy čeká o víkendu účast na prestižním turnaji - Memoriál Erika Chlpíka, který se koná ve slovenské Nitře.

V sobotu a neděli (4. - 5. února) se ve slovenské Nitře odehraje již 26. ročník mezinárodního fotbalového turnaje - Memoriál Erika Chlpíka. Kromě domácí Nitry se na turnaji představí dva čeští zástupci (MFK Frýdek-Místek a SK Sigma Olomouc), pětici účastníků pak doplní ještě dva maďarští zástupci (MTK Budapest a Pésci MFC).

"Jde opravdu o velice prestižní akci, kterou bereme jako přípravu na jarní odvetnou část. Domácí tým je účastníkem prestižní mládežnické soutěže UEFA Youth League, navíc je to vedoucí tým tamní dorostenecké ligy. Sigma je zase v naší celostátní lize čtvrtá. O maďarských týmech toho moc nevíme, ale je jasné, že naše hráče čeká těžká prověrka," řekl před odjezdem na Slovensko trenér U19 Josef Sláma.

Mladé Valcíře čeká na úvod turnaje souboj s domácí jedenáctkou. Utkání se bude hrát na fotbalovém stadionu FC Nitra, na umělé trávě. "Začátek máme těžký, ale těšíme se. Všechny zápasy by se měly hrát na dvakrát třicet minut. Pokud střetnutí skončí remízou, měla by následovat série tří pokutových kopů až do rozhodnutí," prozradil Sláma.


Další aktuality

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B