U14 vstoupila do starších žáků výhrou

F r ý d e k-M í s t e k - První přípravné zápasy letní přípravy mají za sebou naše žákovské týmy. Starší žáci sehráli doma zápasy proti Prostějovu. U14 si ve svém premiérovém zápase ve starších žácích připsala výhru. U13 přivítala Akademii MFK Vítkovice.

Vyrovnaná bitva U15 s Prostějovem

Valcíři se z ligové soutěže s Prostějovem velmi dobře znají a oba týmy si tak mohly trochu oťukat, jak se změnila forma od minulého vzájemného zápasu ještě v U14. A mohli jsme sledovat vyrovnané utkání. Svěřenci trenérů Macíčka a Poledníka museli po půli dotahovat, nakonec se zrodila remíza 4:4. „Zápas s Prostějovem byl pro kluky prvním v kategorii U15. Do zápasu se zapojila většina kluků z kádru a každý odehrál poločas. Zápas musel diváky bavit, padlo hodně gólů, tempo na začátek přípravy bylo slušné. Utkání nám ukázalo co, zdokonalit a v čem se musíme zlepšit, hodnotil trenér Lubomír Macíček. Valcíři od března, kdy zvítězili v mistrovském zápase v Karviné, ještě neprohráli. Pět zápasů nenašli přemožitele.

MFK Frýdek-Místek - 1.SK Prostějov 4:4 (1:2)
B
ranky FM: Michalík 3, Tománek
Sestava FM: Šimeček (41. Kristofery) - Teichmann (41. Matula), J. Míček, Golich (61. Nalewajka), Tománek (26. Roman) - M. Schwarz (41. Šmondrk, 62. J. Foldyna), Nalewajka (41. Deingruber), L. Novák (26. Michalík, 75. M. Schwarz) - J. Foldyna (41. Hottek) - Vrobel (41. Kabát), R. Foldyna (41. Novák, 55. Strack). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.


U14 úvodní zápas ve starších žácích zvládla

První utkání v kategorii U14 mají úspěšně za sebou svěřenci trenérů Bardoně a Stachovce. Pro Valcíře to samozřejmě nebyl první zápas na velkém hřišti, na jiné parametry byli dobře připraveni již z přípravy v kategorii U13. Stále je však čeká hodně učení. Ale pojďme k utkání, Prostějov byl kvalitním a houževnatým soupeřem. Dokonce se dostali i do vedení. Nepříznivé skóre 1:2 však dokázali naši kluci otočit, když se prezentovali solidní kombinační a odvážnou hrou. Tři gólové asistence si připsal Sebastián Bojda. I on tak přispěl ke konečné výhře 8:5. „Kluci první zápas letní přípravy zvládli, jsme spokojeni s jejich přístupem k utkání a energií, kterou do utkání dali. Stále je ale na čem pracovat, jsme teprve na začátku cesty, řekl k utkání trenér Josef Bardoň.

MFK Frýdek-Místek - 1.SK Prostějov 8:5 (5:2)
Branky FM: Molitor 2, Prepsl, Haslhofer, Tvarůžka, D. Chýlek, Bojda, F. Végh
Sestava FM: Cáder (41. Pastrňák) - Gongol, Hlavatík, F. Volný, Majer - Tvarůžka, Prepsl, Meca, Haslhofer - Molitor, Bojda. Do hry zasáhli: D. Chýlek, F. Végh, Rodek, T. Rek, Hrůzek. Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.


U13 neproměňovala šance

Měrou vrchovatou nabídl přípravný zápas gólových příležitostí naší U13 proti U12 Akademie Vítkovic. Zahozené šance stály také nakonec zatím, že jsem Vítkovicím podhleli. Soupeř se však vedle toho prezentoval kvalitním výkonem. Ostatně neproměněné příležitosti zmiňoval i trenér Radek Šmíd. „Může nás mrzet řada neproměněných šancí a lacino obdržené branky, soupeř byl při svých šancích daleko efektivnější.

MFK Frýdek-Místek - Akademie MFK Vítkovice U12 4:8 (2:4)
B
ranky FM: Schwarz 2, Michna, Pavelka
Sestava FM: Stromšík, Smolík - Vaculík, Galásek, Alfery, Bardoň, Šuhajda, Pavelka, Schwarz, Žáčík, Mohelník, Mravec, Janík, Macíček, Michna, Mucha, Novák, Sochor. Trenéři: Radek Šmíd a Ján Balko.