U14 soustředění, mladší žáci s Hlučínem

F r ý d e k-M í s t e k - Předposlední červencový týden byl v letní přípravě nabitý především pro naši U14. Ta totiž absolvovala ve Stovkách soustředění, jehož součástí byly i dva přípravné zápasy. Mladší žáci odehráli v sobotu zápasy s Hlučínem.

Soustředění U14 a jedna výhra a prohra

U14 zahájila soustředění zápasem v Rožnově pod Radhoštěm, kde sice měla více ze hry, nicméně soupeř byl na umělé trávě efektivnější. „V utkání jsme si vypracovali velké množství šancí, bohužel se nám je nedařilo proměňovat. I když jsem měli v zápase více ze hry, právě tohle rozhodlo. Soupeř naopak ve druhé půli dvakrát utekl a vždy z toho byl gól. Ale je příprava, učíme se,“ hodnotil trenér Josef Bardoň. Na jeho svěřence pak čekaly na soustředění dvoufázové tréninky, samozřejmostí byla i regenerace v našem fotbalovém areálu.

Rožnov pod Radhoštěm - MFK Frýdek-Místek 2:1 (0:0)
branka FM: Tvarůžka z pk.
Sestava FM: Strmiska, Cáder, Kuchař - T. Rek, Hrůzek, F. Volný, Rodek, Tvarůžka, F. Végh, Meca, Haslhofer - Bojda, Moravec Do hry zasáhli: Pečiva, D. Chýlek, Majer, Uhlář. Trenéři: Josef Bardoň a David Hejda.

V neděli byl pak na programu zápas s Valašským Meziříčím a Valcíři si oproti utkání s Rožnovem pořádně spravili chuť. Soupeři nasázeli 13 gólů. „Utkání jsme od začátku dominovali, dobře kombinovali, otáčeli hru. Soupeři bohužel chybělo několik hráčů, navíc ke konci utkání mu již docházely síly, ale bylo to i naším způsobem hry. Výsledek je jednoznačný, stále je ale na čem pracovat,“ drží kouč hráče nohama na zemi a přidává. „Kluky za výkon chválím, ale v některých situacích mi chyběla větší koncentrace a reakce útoku při odražených míčích. Jak jsem ale zmiňoval, s přístupem kluků jsem spokojený, a to nejen v utkání, ale i po celou dobu soustředění. Škoda jen, že se nám nevyhnula zranění,“ zmiňuje i nepříjemnost v podobě zdravotních neduhů Lukáše Hlavatíka a Damiána Prepsla.

MFK Frýdek-Místek - Valašské Meziříčí 13:4 (4:2)
branky: Molitor 4, Moravec 2, F. Végh 2, Tvarůžka, Majer, Meca, Bojda, D. Chýlek, J. Žáček - Cáder 3
Sestava FM: 1. pol.: Kuchař - T. Rek, Gongol, F. Volný, Uhlář - Tvarůžka, Meca, F. Végh, Nešetřil - Moravec, Pečiva.
2. pol.: Strmiska - Rodek, Rozdolský, Hrůzek, Majer - Haslhofer, Meca, J. Žáček, Chýlek - Bojda, Molitor. Trenéři: Josef Bardoň, David Stachovec a David Hejda. - za soupeře Cáder, Pastrňák.


U13 dobře rozjetý zápas ztratila

Před měsícem porazili Valcíři Hlučín 7:2, tentokrát se ale radoval soupeř. Zápas se přitom vyvíjel v první třetině velice dobře. „Zápas byl asi velkou školou, protože po 1. třetině jsme se rozhodli samotné rozhodování v daných situacích, ať jednotlivců, tak týmových, nechat na hráčích. Dopadlo to více než špatně, hráči si sami nedokázali poradit a nenašel se nikdo, který by to chtěl strhnout. Ba co více, vytratilo se samotné nasazení, koncentrovanost, přidalo se neproměňování vyložených šancí a výsledek byl na světě. Určitě se musíme na tyto nedostaky zaměřit a posun vpřed nastane,“ věří trenér Radek Šmíd.

MFK Frýdek-Místek - FC Hlučín 5:10 (3:1, 0:4, 2:5)
branky FM: Novák 3, Horňák, Schwarz
Sestava FM: Smolík, Stromšík - Mohelník, Šištík, Gardoš, Mravec, Pavelka, J. Schwarz, Novák, Bardoň, Alfery, Mucha, Šuhajda, Galásek, Macíček, Horňák, Michna, Tenglér, Sochor, Jež. Trenéři: Radek Šmíd a Ján Balko.


U12 zatím není kompletní

Pro kluky to byl první zápas v mladších žácích. Trenéři neměli kompletní kádr, což zmiňoval v hodnocení kouč Martin Rojíček a určitý vliv to jistě mělo i na konečný výsledek. „I přes nepříznivý výsledek jsem s přístupem kluků k utkání spokojen. Bylo to naše první utkání na větším hřišti, všichni kluci se snažili, dost šancí jsme nevyužili, ale věřím, že na tréninku vše dopilujeme. Stále ale čekáme až se do přípravy zapojí více kluků, abychom se mohli více sehrát.

MFK Frýdek-Místek - Hlučín 1:6 (1:3, 0:0, 0:3)
branka FM: Janošec
Sestava FM: Skotnica - Staníček, Šigut, Laník, Janošec, Tauš, Pavelka, Feber, Maralík, Vřešňák, Cibulka. Trenéři: Martin Rojíček, Fratišek Hlavatík a František Végh.