Přehled zápasů v týdnu od 3.8. do 9.8. 2020

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 3. do 9. srpna 2020.

MUŽI

1.k. MSFL: Sigma Olomouc B - muži 0:2 (0:1) - branky: Hykel, Žondra


DOROST

starší dorost U19 - Řepiště muži 4:3 (1:0)
Sestava FM: Folta (46. Rusek) - P. Vyvial, Šponer, Mokroš, D. Foldyna - Hrabec, M. Merta, Kulhánek, Maléř - Střižík, Zrůnek. Do hry zasáhli: Rimmel, Račev, Bretschneider, Moják, Büchi. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Dobré utkání s kvalitním soupeřem, výhry si samozřejmě ceníme, i když to byla příprava. Zápas jsme si mohli udělat už dříve trochu "pohodlnější" a vytvořit si náskok, to se ale nepovedlo. Nicméně, soupeř nás za neproměněné šance nepotrestal a výhru se nám povedlo i díky hattricku Matěje Střižíka uhájit.

starší dorost U18 - Staříč muži 5:3 (0:0) - branky: D. Foldyna 2, Zrůnek, Kocián, vlastní
Sestava FM: Dragon - Račev, Kiš, P. Vyvial, Büchi - Kulhánek, Kocián, Klimeš, Rimmel - Bretschneider, Střižík. Do hry zasáhli: Zrůnek, Maléř, Šponer. D. Foldyna, Mokroš. Trenér: Roman Vojvodík.
Jsem rád, že jsme generálku zvládli. Chybělo mi ale ještě trochu větší nasazení. V mistrovském utkání by se nám to mohli vymstít, stejně jako laciné chyby.

mladší dorost U17 - Polanka muži B 6:3 (1:1) - branky FM: Králík 2, Berek 2, Vlačuha, Stareček
Sestava FM: Pracuch (46. Dragon) - Szabolt, Štětinský (63. F. Kowalczyk), F. Kowalczyk (16. Ševčík), T. Rek - Barčák (46. P. Němec), Berek, A. Kowalczyk (46 Stareček), Cisovský (46. Hutyra) - Králík, Vlačucha. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Olšany - mladší dorost U16 3:3 (2:0) - branky FM: Jeřábek 2, D. Němec
Sestava FM: Řeha (46. Brus) - Hofirek (68. Pastucha), Zelenka, Šimíček, Jedlička - Šiška (46. Zezula), D. Němec (46.  Bartek), Hlosta (68.  D. Němec), Pastucha (46. Ježík) - Jeřábek, Boor (46. Kalina). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.


ŽÁCI

Třinec - starší žáci U15 0:9 (0:6) - branky FM: Rašovský 3, Michalík 2, J. Foldyna, Hottek, Kabát, L. Novák
Sestava FM: Šimeček (41. Kristofory) - Teichmann, J. Míček (41. Stryja), Golich, Vrobel (41. Tománek), Nalewajka, M. Schwarz (41. Šmondrk), Michalík, Rašovský, Hottek (41. L. Novák), J. Foldyna (55. Kabát). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Do utkání jsme nastoupili s kluky tak, jak bychom chtěli vystupovat v mistrovských zápasech. Už jsme střídali jen pět hráčů. Kluci zápas odehráli s chutí, ale byly tam pasáže, na kterých ještě musíme zapracovat. Utkání hraje 11 hráčů a musíme více spolupracovat a chtít si vyhovět ve větším počtu hráčů a ne hrát jen sám na sebe. Pokud spolupracujeme, tak padají branky a dá se na to koukat. Ale pořád se musíme zlepšovat a chtít se učit. Tým je více než jednotlivec!!!

starší žáci U15 - Kroměříž 9:0 (5:0) - branky FM: Michalík 2, J.Foldyna 2, Nalewajka 2, L. Novák, Golich, Strack
Sestava FM: Šimeček (41. Kristofory) - Teichmann (41. Roman), J. Míček, Golich, Tománek (56. Grobař) - M. Schwarz (41. Čapčuch), Nalewajka, Rašovský, Michalík (56. Stryja) - Novák (41. Hottek), J. Foldyna 56. Strack). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Každá výhra je samozřejmě pěkná, rozhodně však není důvod létat v oblacích. Pořádně nás prověří až mistrovské zápasy. Proti nejkvalitnějším moravskoslezským týmům se teprve ukáže, jak na tom jsme.

Třinec - starší žáci U14 (zrušeno, úterý 4.8. - hř. Třinec, 15.30 h)

starší žáci U14 - Kroměříž 11:0 (4:0) branky FM: Tvarůžka 3, Moravec 2, Pečiva 2, Fr. Végh, Fil. Végh, Vlček, Prepsl
Sestava FM: Cáder (41. Strmiska) - T. Rek, Volný, Hrůzek, Majer - Fil. Végh, Fr. Végh, Vlček, Tvarůžka - Moravec, Bojda. Do hry zasáhli: D. Chýlek, Haslhofer, Prepsl, Nešetřil, Pečiva, Meca. Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.
Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale Kroměříž v první půli velice dobře bránila. Scházela nám větší komunikace, lepší poziční hra a rychlejší hra s míčem. Možná jsme si mysleli, že soupeř porazí sám. O přestávce jsme si o tom s klukama promluvili a v druhé půli už byl projev lepší.

starší žáci U14 - Slovácko (zrušeno, neděle 9.8. - hř. Stovky, 10.00 h)

mladší žáci U13 - Akademie MFK Vítkovice 4:7 (3:2) - branky FM: Mohelník 2, A.V. Novák 2

Kroměříž - mladší žáci Future U13 13:1 branky FM: Kuchař
Sestava FM: Tengler, Bardoň, Sochor Kuchař, Žáček, Stromsik, Hejda, Kacčnda, Šigut. Trenér: František Végh
I přes nepříznivý výsledek musím kluky pochválit. Odehráli utkání ve velkém tempu, kde předváděli pasáže, na kterých bychom chtěli stavět a prezentovat náš herní projev v nově se tvořící future U13.

mladší žáci U13 (Turnaj Chotěboř 14. místo)
Výsledky základní skupina: Cidlina Nový Bor 0:4, Motorlet Praha 0:0, Teplice 1:4, Liberec 0:3.
Bronzová skupina: Roudnice nad Labem 1:0, SFC Opava 0:0, Havlíčkův Brod 1:0, Chotěboř 4:0.

mladší žáci U12 - SFC Opava 3:8 branky FM: Janošec, Maralík, Cibulka
Sestava FM: Skotnica, Feber - Bůžek, Šištík, Vřesňák, Janošec, Bušovský, Maralík, Tauš, Menšík, Markusík, Jarotek, Šigut, Laník, Čapanda, Cibulka, Holek. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
S Opavou jsme odehráli kvalitní utkání. Hrál se kombinační fotbal s velkým počtem šancí. Na chlapcích šla vidět velká snaha a to nás těší. Kluci zaslouží pochvalu. 

Kroměříž - mladší žáci U12 4:10 - branky FM: Cibulka 3, Janošec 3 , Jarotek 2, Maralík, Bušovský
Sestava FM: Feber, Skotnica - Bůžek, Šigut, Vřesňák, Jarotek, Tauš, Maralík, Menšík, Markusík, Šištík, Bušovský, Janošec, Laník, Čapanda, Holek, Kačandy, Cibulka. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Další kvalitní utkání jsme odehráli tentokrát v Kroměříži. Hattrickem se blýskli brankář Matěj Cibulka, který při zranění prstu na ruce plnil roli útočníka a také Adrian Janošec. Za výkon musíme kluky pochválit. Každý v utkání předvedl dobré momenty a na celkovém týmovém výkonu to bylo znát. Hrálo se za úmorného vedra, utkání tedy bylo fyzicky velmi náročné. Nutno podotknout, že i Kroměříž měla v utkání spoustu šancí, avšak naši brankáři chytali výborně. Chlapci, gratulujeme k vítězství.