Skvělý vstup U15 do ligy!

F r ý d e k-M í s t e k - O víkendu se rozběhla Moravskoslezská žákovská liga, to znamenalo samozřejmě pohotovost pro naše týmy U15 a U14. A na úvod čekal Valcíře nepříjemný soupeř - Zlín. U15 se vstup do soutěže povedl, U14 svazovala nervozita.

Ševci si na U15 nepřišli

Jak už bylo několikrát zmíněno, U15 drží od března neporazitelnost. Tyhle série však bývají zrádné, zvláště když je drtivá většina tvořena přípravnými zápasy. Pořádnou prověrkou formy měl být právě až úvodní mistrovský zápas se Zlínem. A jak dopadl? Dopadl výborně! Valcíři začali v domácím prostředí skvěle. „Vyšel začátek utkání, kdy jsme v 5. minutě vstřelili gól Jirkou Míčkem hlavou po rohovém kopu. Dále jsme si vytvářeli šance, které jsme však neproměnili a soupeř se tím dostával na koně a začal být hodně aktivní a nepříjemný. Ale kluci vydrželi a do šatny vstřelili gól Jáchymem Foldynou, komentoval trenér Lubmér Macíček.

Základ pro výhru byl tedy vytvořen solidně, ovšem soupeř se rozhodně nevzdával. Naopak, povedlo se mu vyrovnat. „Nástup do druhé poloviny nám vyšel, ale opět jsme nedokázali proměnit dvě velké šance, a proto přišel trest. Soupeř vyrovnal po penaltě a druhým gólem, který jsme mu sami připravili svým nedůrazem na polovině hřiště, mrzelo kouče. Smutnit však dlouho nemusel, jeho svěřence to nezlomilo a šli cílevědomě za výhrou. „Kluky vyrovnání nesrazilo do kolen a vedení si vzali zpět. Za morální sílu chtít vyhrát, musíme kluky pochválit. Zápas měl náboj, měl tempo a padlo 6 gólů, které se divákům musely líbit. Velmi kladně hodnotíme sílu kluků ze Zlína, kteří chtěli hrát fotbal až do konce. Potvrdit úspěšný vstup do ligy mohou Valcíři již ve středu, kdy budou opět doma hostit Hodonín.

1.k. MSŽL:MFK Frýdek-Místek - Fastav Zlín 4:2 (2:0)
Branky FM: J. Míček 2, J. Foldyna
Sestava FM: Šimeček - Teichmann (53. Hottek), J. Míček, Golich, Tománek, Nalewajka (75. Stryja), M. Schwarz, Michalík, Rašovský, J.Foldyna, Novák (59. R.Foldyna). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.


Nervozita svázala U14 nohy

Náš tým U14 čekal první mistrovský zápas v kategorii starších žáků. A jak jsme psali před utkáním, nervozita mohla být základním faktorem duelu. A nakonec byla. „První utkání ve starších žácích nám bohužel nevyšlo, nohy byly svázány nervozitou a to se i projevilo na naší hře. Rozhodl důraz v osobních soubojích a výborně zvládnuté taktické věci soupeře,“ hodnotil trenér David Stachovec.

Ve druhém poločase se snažili Valcíři s výsledkem něco udělat, ovšem na rozjeté Ševce už to nestačilo. „Ve druhém poločase už šla vidět větší chuť se porvat, ale ani tak to nestačilo. Musíme pogratulovat soupeři, ale jedeme dále, hlava vzhůru, kluci mají chuť. Je lepší dostat vždy facku na začátku, burcuje kouč. A my mu samozřejmě dáváme za pravdu, zápasů v sezóně je ještě hodně a jednoho se rozhodně nestřílí.

1.k. MSŽL: MFK Frýdek-Místek - Fastav Zlín 0:6 (0:3)
Sestava FM: Kuchař (59. Cáder) - T. Rek, F. Volný (c), Hrůzek (41. Fil. Végh), Majer (41. Gongol), Prepsl, Meca, Fr. Végh (59. Haslhofer), Tvarůžka, Moravec (41. J. Žáček), Bojda (41. Pečiva). Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.