U18 předvedla ofenzivní jízdu

F r ý d e k-M í s t e k - Dorostenecké týmy za sebou mají vstup do svých soutěží. Řekněme, že se to povedlo půl na půl. Kategorie U19 a U17 ve Zlíně nebodovaly, týmy U18 a U16 si naopak v domácím prostředí poradily s Havířovem. Zejména U18 se proti soupeři rozjela k ofenzivní jízdě, hostům nastřílela sedm gólů!

U18 předvedla ofenzivní uragán, Berek vstřelil čtyři góly

Spousta otazníků visela nad úvodním zápasem U18 proti Havířovu. Tým měl na sehrání méně času, než je obvyklé. Ostrý test však Valcíři zvládli, byť to v první půli ještě drhlo. Hosté vyrukovali s aktivním přístupem a v prních minutách měli více ze hry. Zmrazil je však náš první gól, jímž načal svoje parádní čtyřgólové představení David Berek. Havířov však roztál rychle a během tří minut skóre otočil. Těžký kámen teď měli na nohách naši hráči. Naštěstí jsme ještě do přestávky vyrovnali. Králík se řítil na bránu a byl faulován. Pokutový kop pak nekompromisně proměnil Berek. „V první půli jsme se sice dostali do vedení, ale nebylo to ono, na klucích možná trochu seděla nervozita. Zbytečnými chybami jsme pak v krátké chvíli o hubený náskok přišli, naštěstí nás to nezlomilo a do přestávky jsme ještě dokázali vyrovnat, hodnotil úvodní dějství trenér Roman Vojvodík.

Ve druhém dějství už jsme zápas ovládali. Jistě pomohly dvě rychle vstřelené branky. V kratkém časovém sledu se trefil kapitán Michael Moják a z rohového kopu pak hlavou stoper Jan Bartek. Ten mohl v zápase zkompletovat hattrick. Vždy to bylo po rohových kopech, vždy hlavou. V první půli bránu těsně minul, v druhé pak po svém gólu ještě orazítkoval tyč. Dva bleskové zásahy nás dostaly na koně a byli jsme pány situace. Postupně jsme navýšili skóre na pro soupeře hrozivých 7:2. Havířov v závěru ještě stihl snížit. „Ve druhé půli jsme byli lepším týmem a postupně se dostali do herní pohody, o čemž svědčí i konečné skóre. Tři body jsou velká vzpruha, stále nás čeká ale čeká hodně práce. Týmu patří za přístup k utkání pochvala, především útočnému duu Lukáš Králík a David Berek, kteří premiéru v U18 zvládli parádně.

MFK Frýdek-Místek - MFK Havířov U19 7:3 (2:2)
Branky FM: Berek 4 (1 z pk.), Moják, Bartek, Králík
Sestava FM: Dragon - Račev, J. Bartek (83. Barčák), Büchi, P. Vyvial - Moják (78. L. Rek), Kulhánek, Hrabec (73. Brettschneider), Rimmel (66. Klimeš) - Králík, Berek. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.

Nadějný výkon body ve Zlíně U19 nepřinesl


U17 doplatila na špatné začátky a neproměňování šancí

Když prohrávate ve 3. minutě na hřišti soupeře už 0:2, nehraje se samozřejmě vůbec lehce. Navíc, když proti vám stojí soupeř kalibru Zlína. To přesně se stalo v neděli Valcířům. Několikrát jsme hráče upozorňovali, aby se koncentrovali od první minuty utkání, bohužel první tři minuty a prohrávali jsme 0:2. Rychlý gól jsme i přes rozmluvu o přestávce inkasovali i ve druhém poločase,“ mrzelo trenéra Karla Orla. To však nebyl jediný problém v zápase.

Lipina se i přes "prospané" začátky poločasů dokázala prodrat do několika obrovských šancí. Jen ve druhé půli jsme jich napočítali pět, nicméně v koncovce se nám vůbec nedařilo, domácí gólman navíc dokázal vytáhnout fantastické zákroky, o čemž se přesvědčil například Lukáš Kunčík. „Soupeř byl nesmírně efektivní, prakticky každou šanci proměnil. Na druhou stranu musím říct, že jsme si vypracovali i my několik velkých šancí, jen ve druhé půli jsme měli pět tutovek. Rozdíl byl v jejich proměňování. Z tohoto pohledu je pro nás konečný výsledek krutý.“ U17 tak nevstoupila do ligy ideálně, chce to však čas. Mladý tým se potřebuje sehrát a zvyknout si na sebe. Pokud se navíc podaří vylepšit koncovku, výsledky se jistě dostaví.

2.k. MSDL: Fastav Zlín B - MFK Frýdek-Místek 6:0 (3:0) 
Sestava FM: Pracuch (55. Pracuch) - Kunčík (72. Hutyra), F. Kowalczyk, L. Rek (c), Hlosta (77. Stareček), P. Němec (46. Cisovský), Szalbot, A. Kowalczyk, Barčák (46. D. Němec), Vlačuha, V. Míček. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.


U16 premiéra zvládla s ledovým klidem

U16 přišla vzhledem k posunům o několik svých opor včetně kapitána Vojty Míčka. Valcíři se však v novém složení se situací poprali dobře. Havířov porazili 2:0 a celý průběh zápasu kontrolovali. Nový kapitán Matyáš Cudzik dovodl tým k premiérové výhře v dorostenecké kategorii. O naše dva góly se postarali Ondra Zelenka a z penalty Roman Žiga. Další šance jsme pak ještě neproměnili. „Jsme samozřejmě rádi, že jsme do sezóny vstoupili výhrou. Mohli jsme přidat ještě více branek, v koncovce se nám ale tolik nedařilo. Těší pochopitelně i čisté konto, hodnotil zápas trenér Kamil Raška.

2.k. MSDD-E: MFK Frýdek-Místek - MFK Havířov U17 2:0 (1:0)
Branky FM: Zelenka, Žiga z pk.
Sestava FM: Řeha (46. Pohludka) - Cudzik (c), Kuboš (60. Pastucha), Jedlička, Žiga, Křížek, Jeřábek, P. Žáček (60. Hofírek), Ježík, Zelenka (75. Zezula), M. Bartek (75. Kalina). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B