Hodonín byl pro starší žáky záludný oříšek

F r ý d e k-M í s t e k - Ve středu čekaly na naše starší žáky druhé domácí ligové zápasy v řadě. Po nedělních utkáních se Zlínem jsme ve středu hostili v deštivém počasí Hodonín. A byl to nepříjemný protivník. U15 remizovala, U14 prohrála 0:2.

U15 musela dotahovat

Povzbuzeni výhrou se Zlínem hostili ve středu Valcíři Hodonín. Vytrvalý déšť "vyhnal" fotbalisty na umělou trávu. Ta lépe sedla důraznějšímu soupeři. Hodonín byl v úvodu aktivnější, pak jsme ale taktovku převzali my. V rozmezí pár minut jsme si vypracovali několik rohových kopů, z žádného z nich jsme však trestuhodně nezahrozili. „Je to velká škoda, při standardních situacích nám chyběl větší důraz ve vápně a hlad po gólu, mrzelo trenéra Lubomíra Macíčka. Ze hry byl blízko gólu Novák, který však ztroskotal na gólmanovi. Nechytly se ani dalekonosné pokusy Nalewajky. Jihomoravané se z kleští dostali a nečekaně udeřili. Teraz byl v pokutovém území úplně volný a neměl tak problém prostřelit brankáře Šimečka.

V druhé půli nám naštěstí dlouho netrvalo, abychom dosáhli vyrovnání. Michalík utekl po levém křídle a před bránou našel nabíhajícího Denise Rašovského, který z bezprostřední blízkosti překonal Mezihoráka. To však bylo z gólů v tomto utkání vše. Zbytkem utkání jsme se spíše protrápili a nemohli najít recept na hostující obranu. Když už jsme jej našli, selhali jsme v koncovce. „Jak už jsem zmiňoval u standardních situací, celkově mi v naší hře chybělo více důrazu a energie. Místy to byl typický fotbal na umělce a na té se bez bojovnosti a důrazu neobejdete. Oproti Zlínu navíc nemělo utkání takové tempo a fotbalovost,“ hodnotil trenér Lubomír Macíček.

15.k. MSŽL: MFK Frýdek-Místek - FK Hodonín 1:1 (0:1)
Branka FM: Rašovský
Sestava FM: Šimeček - Teichmann, J. Míček (c), Golich, Tománek (70. R. Foldyna), J.J. Nalewajka, M. Schwarz (60. Šmondrk), Rašovský, Michalík, J.Foldyna, Novák (28. S.Hottek). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.

U14 proti destrukci neuspěla

U14 sice i po druhém utkání na body a vstřelený gól stále čeká, proti Hodonínu však předvedla solidní výkon. „Věděli jsme, že nás bude čekat s Hodonínem těžké, a hlavně tvrdé utkání, na které jsme kluky připravovali hned od začátku. Bohužel soupeř byl v některých fázích hry opravdu až přespříliš důrazný na hranici pravidel,“ komentoval trenér David Stachovec. Hosté vstřelili v první půli vedoucí gól, který potvrdili ve druhém poločase v 59. minutě Tkáčem.

Poté, bohužel pro fotbal, se ke konečnému hvizdu prozdržovali. Valcíři chtěli hrát, ale proti hlubokému bloku se jim nedařilo prosadit. V poslední desetiminutovce však dokázali soupeře, kterému docházely síly, pořádně zmáčknout. Alespoň snížení bychom si jistě zasloužili, ale bohužel nám nebylo přáno. Ale klobouk před klukama, kteří si vzali ponaučení z prvního zápasu se Zlínem a soupeři nic od první minuty nedarovali. Fotbal se hraje na branky, a těch dal soupeř bohužel více, avšak my jsme byli zase fotbalovější. Na našich klucích šlo vidět, že hodili nevydařené utkání se Zlínem za hlavu a poučili se z chyb. Hlavně jsme rádi, že dokázali do hry vnést, co po nich požadujeme. Jdeme malými krůčky vpřed, zatím se nám nepodařilo vstřelit ani jednu branku, ale věříme, že tohle prolomíme už v dalším zápase, který odehrajeme v Karviné,“ uzavřel kouč.

15.k. MSŽL: MFK Frýdek-Místek - FK Hodonín 0:2 (0:1)
Sestava FM: Kuchař (41. Kristofory) - Vrobel(41. Moravec), Pečiva (58. Haslhofer), Bojda (41. J. Žáček), Fil. Végh (54. Nešetřil), T. Rek, Meca, Hrůzek, Tvarůžka (64. Majer), F. Volný (c), Fr. Végh. Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.

O víkendu mají naši mladíci zápasové volno. Další utkání sehrají v pátek v Karviné. 

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B