FK Frýdek-Místek - 1. SK Prostějov 0:4

F r ý d e k-M í s t e k - 3. kolo Moravskoslezské dorostenecké ligy poprvé nabídlo Valcířům z U19 výhodu domácího prostředí. Žádné jasání z toho ale nakonec nebylo, Prostějov náš mladý tým přehrál. Už v první půli si vypracoval velký náskok a zaslouženě zvítězil.
3.kolo (22.8.2020) | Stovky
FK Frýdek-Místek - 1. SK Prostějov
0:4


Komentář

První domácí utkání naší U19 žel vůbec nevyšlo. Nedůrazná a bojácná první půle si vybrala svoji cenu. Soupeř v horkém počasí vstřelil tři branky a vytvořil si pohodlný náskok. „Byli jsme v úvodní části hodně bojácní, málo důrazní a měli opravdu velký počet ztrát. Víme, že máme v kádru hodně mladých kluků a je to proti fyzicky disponovanějším soupeřům těžké, ale bez stoprocentního nasazení to nepůjde, hodnotil trenér Roman Vojvodík. Gólový účet utkání otevřel ve 21. minutě Učeň, který svůj samostatný postup na brankáře Foltu chladnokrevně proměnil.

Psychicky dolů však dostala Valcíře až druhá inkasovaná branka, centr na přední tyč našel ve 31. minutě Bořutu, který vyhrál souboj s brankářem i domácím obráncem. Hosté pak byli na koni a vypracovali si řadu dalších šancí. V jednom případě nás dokonce zachránila tyč. Razítko na nepovedené úvodní dějství dal posléze Sedláček, který byl na zadní tyči úplně nehlídaný a neměl problém centr z levé strany od Janíčka uklidit do prázdné brány.

O přestávce v domácí kabině hřmělo, z bouřkových mraků však ani ve druhé půli nezapršelo. Lipina sice zvýšila důraz i nasazení, Prostějov už si však komfortní náskok pohodlně hlídal. V druhé čáti, a v podstatě za celý zápas, jsme se dostali do jediné velké šance. Klimeš našel krásným bochánkem Mokroše, který si zaběhl nikým nehlídán za obranu, zakončoval však mimo bránu.

Tolik šancí jako v první půli však neměl ani soupeř, přesto dokázal ještě jednu trefu přidat. Hosté v podstatě zkopírovali situaci z třetího gólu. Opět centroval Janíček, pro změnu však zakončoval na zadní tyči Adam Klimeš. Celý report by se dal zakončit známým rčením – Žádný učený z nebe nespadl. Bude to náročné a bude to bolet.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Stejně jako ve Zlíně se nám nevyvedla první půle. Zatímco před týdnem jsme ale v první půli inkasovali pouze jednou a byli stále ve hře, Prostějov nám vstřelil branky tři. Byli jsme v úvodní části hodně bojácní, málo důrazní a měli opravdu velký počet ztrát. Víme, že máme v kádru hodně mladých kluků a je to proti fyzicky disponovanějším soupeřům těžké, ale bez stroprocentního nasazení to nepůjde. Ostatní věci přijdou logicky až časem, musíme se zkrátka vyhrát, nabrat zkušenosti. Tohle je daň.



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B