Přehled zápasů v týdnu od 24. do 30. 8. 2020

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 24. do 30. srpna 2020.

MUŽI

3.k. Okresní soutěž: Frýdek-Místek z.s. - Tošanovice 1:1 (0:0) - branka FM: Hutyra

1.k. MOL Cup: Valašské Meziříčí - Frýdek-Místek a.s. 0:1 (0:0) branka FM: Varadi

4.k. MSFL: Odra Petřkovice - Frýdek-Místek a.s. 0:3 (0:1) - branka FM: Hykel, Literák, Kebísek


DOROST

1.k. MSDL: starší dorost U19 - Zbrojovka Brno B 1:1 (0:0) - branka FM: Střižík
Sestava FM: Folta - Mokroš, Niesner, Ševčík, Šponer - Maléř (75. Kiš), Klimeš, M. Merta, Kocián (88. L. Rek) - Střižík (89. Barčák), Zrůnek (c) (11. D. Foldyna). Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
V dosavadních dvou utkáních se nám začátky nepovedly, proto jsme na začátek duelu proti Brnu kladli velký důraz. A zvládli jsme ho skvěle, kluci splnili všechny pokyny, které jsme si před zápasem řekli. Kaňkou bylo bohužel zranění Karla. Vstup do druhé půle se nám povedl na jedničku, když jsme se dostali do vedení. Soupeř se pak snažil vyvinout tlak, kterému jsme dokázali dlouhou odolávat. V 82. minutě však Brno srovnalo. Výhra by byla samozřejmě perfektní, ale i s bodem jsme spokojení, stál proti nám velice kvalitní soupeř. Výkon i výsledek je pro nás vzpruhou do dalších zápasů.

4.k. MSDL: Sigma Olomouc B - starší dorost U19 4:1 (3:1) - branka FM: Kiš (pen.)
Sestava FM: Folta - Mokroš, Ševčík, Kiš, Šponer - Maléř (P. Němec), M. Merta (c), Klimeš, Kocián (57. D. Foldyna) - Berek (46. Králík), Střižík. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Výsledek vypadá jasně, ale mohl být daleko přívětivější, ale to je fotbal. Rozhodla větší kvalita soupeře v koncovce, a také síla ve standardních situacích. Olomouci k výhře gratuluji. Těžký úvodní los máme za sebou, nyní nás čekají stěžejní zápasy.

1.k. MSDD-E: Vsetín - starší dorost U18 1:3 (1:2) - branky FM: Králík, Tomančák, Kulhánek
Sestava FM: Dragon - Račev, J. Barek, Tomančák, P. Vyvial - Rimmel, Kulhánek (c) (76. Brettschneider), Janošec, Vicher - Berek, Králík. Trenéři: Roman Vojvodík a Radek Punda.
Celý zápas jsme měli herně navrch, hosté se pokoušeli hrát na brejky, z kterého nám dali i svůj jediný gól. Rozhodit jsme se však nenechali, zasloužená výhra.

4.k. MSDD-E: starší dorost U18 - Fotbal Třinec B 0:3 (0:1)
Sestava FM: Müller - Moják (c), Bartek (75. Vicher), Büchi, P. Vyvial - Rimmel, Kulhánek, Janošec (78. Brettschneider), Nytra (65. Račev) - Králík, Berek. Trenéři: Radomír Dian a Radek Punda.
Absolutně se nám nevydařila první půle, hosté byli důraznější, měli větší hlad po gólu a zaslouženě ovládli první poločas. Ve druhém poločasu se naše hra zlepšila, na soustředěného soupeře to ale nestačilo.

1.k. MSDL: mladší dorost U17 - Zbrojovka Brno B 0:6 (0:1)
Sestava FM: Pohludka - Barčák, V. Míček, Szalbot, L. Rek (c) - Cisovský, Hlosta, A. Kowalczyk, Kunčík Vlačuha, D. Němec (74. Hutyra). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Brno sice mělo po celý zápas více ze hry, my jsme se mu však minimálně v první půli dokázali vyrovnat. Dokázali jsme využívat brejků, nicméně neproměňovali šance. Proti takovému kvalitnímu soupeři musíte každou možnost využít, jinak nemůžete uspět. Od 71. minuty, kdy Brno vstřelilo druhý gól, bohužel hráči na zápas rezignovali a inkasovali jsme jednu branku za druhou. Mrzí mě, že jsme utkání nedokázali dohrát v plné koncentraci a se ctí, výsledek by byl určitě jiný.

4.k. MSDL: Sigma Olomouc B - mladší dorost U17 5:3 (0:2) - branky FM: Kunčík, Barčák, Vlačuha
Sestava FM: Pohludka - F. Kowalczyk, V. Míček, Szalbot, L. Rek (c) - Kunčík, Hlosta, Barčák (82. P. Němec), A. Kowalczyk (4. Cisovský) - D. Němec (80. Hutyra), Vlačuha. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Kluci zaslouží pochvalu, odehráli jsme dobré utkání, byť to nakonec nevyšlo tak, jak jsem si všichni vzhledem k dobře rozehranému prvnímu poločasu přáli. Proti vedoucím týmu tabulky jsem se v první půli dostali do dvoubrankové vedení, v defenzivě jsme předvedli zodpovědný výkon. V druhém dějství se projevila šíře a kvalita kádru domácích. Sigma poslala na hřiště do druhé půle sedm čerstvých hráčů, nám naopak ubývaly proti kvalitnímu soupeři rychle síly. 

1.k. MSDD-E: Vsetín - mladší dorost U16 2:0 (1:0)
Sestava FM: Řeha (46. Brus) - Jedlička (20. Ježík), Cudzik (c), Šimíček, Žiga - Zezula, Křížek, P. Žáček (58. Pastucha), Tuma - Zelenka, Kalina (46. M. Bartek). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Fyzicky vyspělejší soupeř dělal svým pojetím hry našim subtilním hráčům velké problémy, spoustu svých šancí ještě díky zákrokům našich brankářů neproměnil. A když jsme své ojedinělé šance nedali ani my, skončilo to zaslouženou výhrou domácích.

4.k. MSDD-E: starší mladší U16 - Fotbal Třinec B 0:2 (0:1)
Sestava FM: Brus - Jedlička, Cudzik (c), Šimíček, Žiga (56. Zezula), Kuboš, Křížek, Tuma (76. Kalina), Ježík (76. Pastucha), Zelenka, M. Bartek (59. Bartek). Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer
V ofenzivě jsme nedokázali na delší dobu podržet míč a dostat se do nějaké souvislejší kombinační pasáže. Pokusíme se střelecký půst zlomit v Šumperku, ale víme, že proti fyzicky disponovanému soupeři to opět nebude snadné.


ŽÁCI

2.k. MSŽL: MFK Karviná - starší žáci U15 4:0 (2:0)
Sestava FM: Šimeček (70. Kristofory), Teichmann, J. Míček (c), Golich, M. Schwarz (57 J. Vrobel), Nalewajka (57. Stryja), Hottek (68. Čapčuch), Michalík, Rašovský, J. Foldyna, L. Novák (41. R. Foldyna). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Zápas v Karviné se nám vůbec nepovedl, chybělo nasazení, týmová spolupráce, fotbalovost. Soupeř nám ukázal že takhle se v žákovské lize opravdu hrát nedá. Musíme se z chyb poučit a pracovat na zlepšení našich výkonů.

2.k. MSŽL: MFK Karviná - starší žáci U14 3:2 (1:0) - branky FM: Vlček, Fil. Végh
Sestava FM: Kuchař (41. Strmiska) - T. Rek (72. Rodek), F. Volný (c) , Fr. Végh, Gongol (41. Hrůzek), Haslhofer (41. Tvarůžka, Vlček (52. Nešetřil), Meca, Prepsl, Bojda (41. Fil. Végh), Pečiva (41. L. Hlavatík). Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.
Bohužel ani napotřetí to nevyšlo, hraje se od první minuty a to nám soupeř v prvním poločase ukázal. Svou bojovností, svým nasazením a hlavně důrazem nás o tom přesvědčil. Díky tomu zaslouženě první poločas vyhrál. O přestávce došlo ke střídání na naší straně a kluci, kteří přišli na hřiště, ukázali, jak se bojuje o místo v základní sestavě. Vtrhli na trávník s takovou rychlostí a důrazem, že jejich snažení bylo hned zákonitě v první minutě druhého poločasu okořeněno vyrovnávací brankou. Toto tempo si kluci udrželi a zaslouženě se po 20 minutách dočkali vedení. Tak, jako se hraje od první minuty, tak se musí hrát i do té poslední a bohužel závěr zápasu a poslední desetiminutovka dvěma chybami rozhodla o vítězství soupeře.

5.k. SpSM Sever: mladší žáci U13 - SFC Opava 4:2 - branky FM: Michna, Mohelník, Fil. Végh (pen.), Šuhajda.
Sestava FM: Kuchař, Stromšík - Šuhajda, Mucha, Mohelník, Pavelka, Fil. Végh (c), Mravec, Michna, A.V. Névák, Galásek, Macíček, J. Schwarz, Janík. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.
Vyrovnané utkání, kde rozhodlo proměňování šancí. Jsme pochopitelně rádi, že jsme byli v této činnosti ti lepší. Věříme, že se od tohoto zápasu odrazíme a navážeme na něj v dalších zápasech.

4.k. SpSM Sever: Šumperk - mladší žáci U13 3:7 (0:3, 1:2, 2:2) - branky FM: Pavelka 2, Michna 2, Šuhajda, Janík, A.V. Novák
Sestava FM: Smolík (c) - Šuhajda, Mucha, Mohelník, Pavelka, Mravec, Michna, A.V. Novák, Galásek, Macíček, J. Schwarz, Janík. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.

5.k. SpSM Sever: mladší žáci U12 - SFC Opava 3:3 - branky FM: Čapanda, Maralík, A. Janošec
Sestava FM: Skotnica, Feber - Bůžek, Staníček, Kačandy, Markusík, Vřesňák, Šigut, M. Volný, Tauš, Bušovský, A. Janošec, Cibulka, Čapanda, Maralík, Jarotek (c). Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Chlapci nás potěšili. Na hřišti bojovali a zlepšili se snad ve všech činnostech. Nutno podotknout, že Opava je opravdu velice silná na míči a snaží se neustále kombinovat. O to více nás těší, že i s takovým soupeřem jsme odehráli výborné utkání a nedali hostům nic zadarmo. Chlapcům gratulujeme k prvnímu bodu v žákovské kategorii.

4.k. SpSM Sever: Šumperk - mladší žáci U12 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Sestava FM: Feber, Skotnica - Menšík, Bůžek, Kačandy, Markusík, Vřesňák, Šigut, M. Volný, Cibulka, Janošec, Jarotek (c), Maralík, Čapanda, Bušovský, Tauš. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Od letního působení v mladších žácích jsme odehráli svůj nejlepší zápas. Jsme rádi, že jsme herně dokázali navázat na kvalitní utkání s Opavou. S velmi kvalitním soupeřem jsme prakticky celé utkaní drželi krok. V zápase se čekalo, kdo první obdrží branku, k naší smůle jsme to byli my. Kdybychom se ujali vedení my, mohl být výsledek opačný! Všichni kluci zaslouží velkou pochvalu, jak se po celé utkání urputně rvali s fyzicky vyspělejším soupeřem! Chtěli bychom poděkovat rodičům, kteří nás ve velkém množství do Šumperku přijeli podpořit a po celé utkání vydatně fandili!

4.k. Krajský přebor: Juventus Bruntál - starší žáci Future U15 2:13 (2:5) - branky FM: Roman 5, Žáček 2, Moravec 2, Vrobel, Strack, Novák, Cáder
Sestava FM: Kristofory - Cáder, J. Žáček, Majer, Moravec, Rodek, Deingruber, Kabát, Matula, Roman, Strack, Šmondrk, Stryja (c), Vrobel, Novák. Trenér: David Hejda.

4.k. Krajský přebor: Juventus Bruntál - mladší žáci Future U13 2:2 - branky FM: Bardoň, Horňák
Sestava FM: Stromšik - Ručka, Alffery, Šištík, Sochor, Tengler, Jež, Gardoš, Horňák, Holek, Staniček, Bardoň (c). Trenér František Végh.


DÍVKY

ročník 2011 - Lískovec (čtvrtek 27.8. - hř. Lískovec, 16.30 h)

ročník 2012 - Lískovec (čtvrtek 27.8. - hř. Lískovec, 16.30 h)