FK Frýdek-Místek - FC Zbrojovka Brno B 1:1

F r ý d e k-M í s t e k - Devatenáctka ukořistila první bod do tabulky MSDL a rovnou to bylo proti Zbrojovce Brno B, která vstupovala do utkání jako favorit. Po úvodní bezbrankové půli nás v druhém dějství dostal do vedení Matěj Střižík. Soupeř poté vyvinul tlak, což mu stačilo na vyrovnání.
1.kolo (26.8.2020) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Zbrojovka Brno B
1:1


Komentář

Kádr vyztužilo zkušené duo Matyáš Merta a Bruno Niesner. Bohužel se však po pár minutách utkání zranil klíčový útočník Zrůnek. Přesto se nám úvod do zápasu povedl. „V dosavadních dvou utkáních se nám začátky nepovedly, proto jsme na začátek duelu proti Brnu kladli velký důraz. A zvládli jsme ho skvěle, kluci splnili všechny pokyny, které jsme si před zápasem řekli. Kaňkou bylo bohužel zranění Karla, museli jsme pak sestavu trochu přeskupit. Valcíři se opět mohli spolehnout na brankáře Foltu, jehož jistota nám dodávala klid. Dokázal navíc vyřešit všechny šanci soupeře. Po půli se hrálo bez branek.

Vstup do druhého dějství byl náramný. V 51. minutě nás totiž poslal do vedení Matěj Střižík, kterému parádně narýsoval přihrávku Kocián. „Gól byl pro nás samozřejmě velkou vzpruhou, dodal nám síly do dalších minut. Brno nás v některých momentech zamknout. V defenzivě jsme ale byli celkem kompaktní. Přesto se však Zbrojovce povedlo vyrovnat. Nejprve likvidoval velkou šanci z přímého kopu brankář Folta, v 82. už byl však krátký na dobrou kombinaci Jihomoravanů a střele Aldina. Závěr utkání už jsme si ale pohlídali.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): V dosavadních dvou utkáních se nám začátky nepovedly, proto jsme na začátek duelu proti Brnu kladli velký důraz. A zvládli jsme ho skvěle, kluci splnili všechny pokyny, které jsme si před zápasem řekli. Kaňkou bylo bohužel zranění Karla. Vstup do druhé půle se nám povedl na jedničku, když jsme se dostali do vedení. Soupeř se pak snažil vyvinout tlak, kterému jsme dokázali dlouhou odolávat. V 82. minutě však Brno srovnalo. Výhra by byla samozřejmě perfektní, ale i s bodem jsme spokojení, stál proti nám velice kvalitní soupeř. Výkon i výsledek je pro nás vzpruhou do dalších zápasů.