FK Frýdek-Místek - FK Blansko 2:1

F r ý d e k-M í s t e k - Jeden ze stěžejních zápasů podzimu čekal na Valcíře v domácím prostředí proti Blansku v rámci 5. kola MSDL. Souboj týmů, které doposud čekaly na výhru, jsme zvládli. Góly padaly pouze v první půli. Na rychlé branky Šeby a Střižíka dokázali hosté reagovat pouze snížením.
5.kolo (5.9.2020) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Blansko
2:1


Komentář

Pro Valcíře byl domácí zápas s Blanskem velmi důležitý, můžeme konstatovat, že jsme jej zvládli. Do kádru se vrátil Sebastian Šeba a mohla se tak obnovit útočná spolupráce z loňské U17 Šeba - Střižík. Vstup do utkání se nám vydařil a korunovali jsme jej dvěma bleskový góly. Prosadilo se zmíněné ofenzivní duo. Nejprve se otočil v pokutovém území Matěj Střižík a nekompromisně se prosadil. Poté využil zaváhání soupeře Sebastian Šeba a chytře střelou z dvaceti metrů přehodil brankáře. V tuto chvíli to vypadalo, že bude zápas jednoznačný, ještě předtím jsme totiž měli další velkou šanci. Jenže ihned po dvou našich gólech Blansko kontrovalo, když se prosadil křižnou střelou na zadní tyč Špaček.

Od této chvíle jsme se začali trápit. „Start utkání byl nesmírně důležitý, zvládli jsme jej, místo toho abychom vedli 3:0, však přišlo snížení a herní pohoda byla bohužel pryč,“ mrzelo trenéra Romana Vojvodíka. Blansko se začalo tlačit dopředu. Do nějaké větší šance se však do přestávky nepropracovalo.

Jestli byl fotbal v první půli pro oko diváka zajímavý, v druhé půli to byl hlavně boj. Moc fotbalové krásy vidět nebylo. Hosté se snažili o kýžené vyrovnání, ale přes valcířský obranný val se těžko dostávali. Brankář Folta musel zasahovat jen proti nepříjemné střele zpoza vápna. My jsme si na druhé straně vypracovali dvě zajímavé možnosti. Nejprve ekvilibristicky zakončoval v 61. minutě mimo bránu Šeba, v závěru pak rozvlnil pouze boční síť Foldyna. „Druhý poločas nebyl moc ke koukání, v některých pasážích chyběl větší důraz, soupeř byl hodně nepříjemný. Můžeme říct, že jsme v druhé půlce tři body vydřeli,“ uzavřel trenér Roman Vojvodík.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Dobře jsme si byli vědomi důležitosti utkání. Start zápasu byl nesmírně důležitý, zvládli jsme jej. Místo toho abychom vedli 3:0, však přišlo snížení a herní pohoda byla bohužel pryč. Druhý poločas nebyl moc ke koukání, v některých pasážích chyběl větší důraz, soupeř byl hodně nepříjemný. Můžeme říct, že jsme v druhé půlce tři body vydřeli. Výhra je nesmírně důležitá nejen z pohledu tabulky, ale i pro sebevědomí kluků.