Future týmům se týden výsledkově nevydařil

F r ý d e k-M í s t e k - Našim Future týmům se vstup do Krajského přeboru povedl. V dalších dvou zápasech již ale vyšly naprázdno. Anglický týden jsme odehráli se Slavií Opava a doma s Novým Jičínem.

Future U15 trápí proměňování šancí

Valcíři vstoupili do soutěže drtivou výhrou v Bruntále, v dalších dvou zápasech už jsme ale bohužel vyšli naprázdno. V Opavě jsme přitom začali výborně. Na svůj pětigólový zápas z Bruntálu navázal už v 8. minutě Matěj Roman, žel to byla nakonec jediná trefa v zápase. 19., 21. a 24., to byly minuty, kdy Slavia vstřelila tři branky, a to v podstatě rozhodlo.

V domácím utkání proti Novému Jičínu jsme zase doplatili na neproměňování šancí. Soupeře dostal už ve 2. minutě do vedení Rigo. Ve 21. minutě pak Skácel. Na obě branky jsme ale vždy dokázali reagovat. První poločas tak skončil 2:2. Klíčová fáze přišla na začátku půle druhé. Dva rychlé zásahy Nového Jičína ze 42. a 44. minuty rozhodly.

2.k. Krajský přebor: Slavia Opava - MFK Frýdek-Místek 5:1 (4:1)
Branka FM: Roman.
Sestava FM: Strmiska - Čapčuch, Kabát, Matula, Roman, Strack, Šmondrk, Stryja (c), R. Foldyna, L. Novák, Rodek, Gongol, Uhlář, Molitor, Bojda. Trenér: David Hejda.

5.k. Krajský přebor: MFK Frýdek-Místek - Nový Jičín 4:7 (2:2)
Branky FM: Šmondrk 2, Deingruber, Strack
Sestava FM: Strmiska - Čapčuch, Matula, Roman, Strack, Šmondrk, Stryja (c), Deingruber, Vrobel, Novák, Rodek, Nešetřil, Uhlář, Cáder, Bojda, Rozdolský. Trenér: David Hejda.


Future U13 potrápila lídra tabulky

I přes nepříznivý výsledek musím kluky pochválit. Obě dvě utkání, které jsme odehráli v krajském přeboru ml. žáků, jsme předváděli prvky, kterými se chceme prezentovat v rámci soutěže, aktivita, síla na míči, bojovnost. To byla slova trenéra Františka Végha po remízovém utkání v Bruntálu a prohře v Opavě. Na Slavii Opava jsme prohráli 2:6 a stejný výsledek jsme bohužel zopakovali i v domácím prostředí s Novým Jičínem.

Jičín je zatím v soutěži suverénní, přesto se nám jej povedlo potrápit. Dokonce jsme se ve 2. minutě díky Karlu Šištíkovi dostali do vedení. Ostatně první poločas se nám vydařil i v Opavě. Reakce favorita utkání však byla blesková. V 19. minutě se dostali hosté do vedení a vykolejit už se nenechali. Možná to souvisí i s dalšími slovy našeho kouče. „Jednodušší styl soupeřů nám dělá problémy a dostáváme laciné góly, ale to se odvíjí stylem, kterým se prezentují naší hráči, každou situaci řešíme odvážné a kreativně, což je aspekt, který vyžaduji, věřím že další zápasy zvládneme i výsledkově.

2.k. Krajský přebor: Slavia Opava -MFK Frýdek-Místek U13 6:2 (2:1)
Branky FM: Bardoň, Čapanda
Sestava FM: Stromšík - Jež, Hejda, Kačandy, Cibulka, Šištík, Alfery, J. Žáček, L. Vyvial, Tengler, Bardoň (c), Čapanda, Sochor, Laník. Trenér: František Végh.

5.k. Krajský přebor: MFK Frýdek-Místek - Nový Jičín 2:6 (1:2)
Branky FM: K. Šištík, Alfery
Sestava FM: Stromšík - Hejda, Jež, Sochor, Tengler, Alfery, Bardoň (c), K. Šištík, Janík, Vaculík, Horňák. Trenér: František Végh.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B