Matyáš Bernatík na Zlaté tretře!

F r ý d e k-M í s t e k - Že máme v klubu nejen šikovné fotbalisty, ale i všestranné sportovce dokázal hráč naší U10 Matyáš Bernatík. Ten si vybojoval v běhu na 200 metrů v Čokoládově tretře postup do finále, které se konalo v rámci prestižní Zlaté tretry v Ostravě.

Čokoládová tretra jsou tradiční atletické závody pro děti 1. stupně ZŠ převážně v běžeckých disciplínách. Každoroční finále vrcholí vždy na prestižní Zlaté tretře v Ostravě, což je jeden z největších podniků světové atletiky. Je nám tedy velkou ctí oznámit, že do finále letošního ročníku se dostal i zástupce MFK Frýdek-Místek, hráč U10, Matyáš Bernatík. Odnesl si tak nejen cenný úspěch, pěkný zážitek a atmosféru profesionálního atletického mítinku, ale například i foto s Mistrem světa a Evropy v hodu oštěpem Vítězslavem Veselým.

V semifinále s časem 31.71 zaběhl druhé místo a kvalifikoval se do velkého finále. V něm ještě o chloupek svůj výkon ze semifinále vylepšil. S časem 31.67 doběhl na krásném pátém místě. „Naši kluci nás dokáží reprezentovat i v atletickém odvětví. Gratulujeme Matyášovi Bernatíkovi ke krásnému 2. místu a výkonu ve finále Čokoládové tretry, drželi palce trenéři i celý válcovenský tým U10. Od nás samozřejmě míří k Matyášovi také velká gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci klubu.