Penaltové drama a postup U16 v Marečkově memoriálu!

F r ý d e k-M í s t e k - Velký úspěch si připsali na své konto Valcíři z U16. Ve 2. kole Memoriálu Vlastislava Marečka dokázali vyřadit Slovácko a postupují do semifinále. Po remízové základní hrací době musely rozhodovat pokutové kopy.

2.k. Mem. Vl. Marečka: MFK Frýdek-Místek - 1.FC Slovácko 2:2 (0:2) 5:4 po pen.
Branky: 47. D. Němec, 76. Kunčík - 1. Pelikán, 14. Gabriš. Rozhodčí: Němec - Pokluda, Šašinka.
Sestava Frýdku-Místku: Pohludka - Jedlička, Cudzik (c), V. Míček, Žiga - Ježík, Hlosta, Křížek, Kuboš - Kunčík, D. Němec. Náhradníci: Šimíček, Zezula, M. Bartek, Zelenka. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Sestava Slovácka: Zavadil - Charvát, Hanslík Gabryš, Chramcov, Huspenina, Dunka, Litoš, Pelikán, Zelina, Zlínský, Mikač, Marek, Gajdošík, Kosíř, Polák, Jakubowicz, Jandásek. Trenéři: Jan Podolák a Dominik Pěnička.

Po třech letech nakouknou Valcíři opět mezi elitu. Semifinálovou fázi Memoriálu Vlastislava Marečka jsme hráli naposled v roce 2017. I tehdy u toho byl trenér Kamil Raška. Ten mohl se svým trenérským kolegou Milanem Šponerem využít i hráče posunuté do U17. Až na chybějícího Viktora Kováče jsme tak byli takřka v nejsilnějším složení. Hůře jsme však do začátku utkání vstoupit ani nemohli. Po pár vteřinách letěl dlouhý pas za obranu, kde číhal Marek Pelikán a otevřel skóre utkání.

Hosté drželi častěji míč a měli poziční převahu, šancí si ale příliš nevytvořili. Vadit jim to v těchto chvílích však příliš nemuselo, ve 14. minutě šel totiž po rohovém kopu ve vápně důrazně za míčem Šimon Gabryš a bylo to 2:0 pro Slovácko. My sice měli více práce v defenzivě, ovšem ani ofenziva nám nebyla cizí. Postupně to zkoušel Denis Němec, a pak Kunčík, který ale v nadějné pozici přestřelil. „Start do zápasu se nám nevydařil, když jsme rychle inkasovali, možná se to na klucích i trochu podepsalo. Soupeř měl poziční převahu, vytěžil z ní ale "jen" dvě branky,komentoval trenér Kamil Raška.

Ve druhé půli se obrázek hry otočil. I přes dvoubrankové manko jsme nesložili zbraně a byli směrem dopředu čím dál nebezpečnější. Odměna přišla rychle. Ve 47. minutě střílel Adam Kuboš, jehož pokus brankář vyrazil přesně do míst, kde stál Denis Němec. Vstřelená branka nám samozřejmě vlila novou krev do žil. Kunčík se protáhl o pár okamžiků později mezi dvěma obránci a postupoval sám na brankáře. Zvolil dobrou variantu zakončení, jen mu bohužel scházela přesnost.

Dalo se říct, že vyrovnávající gól visel na vlásku. Do další dobré pozice se dostal Vojta Míček. Klíčový zákrok zápasu pak vytáhl v 72. minutě Ondra Pohludka, který neuerovským rozklekem vychytal tutovku soupeře. V 76. minutě pak přišla nejen chvíle střídajícího Ondry Zelenky. Uvolnil se na levém křídle a dával pod sebe na hranici vápna na Lukáše Kunčíka. Ten se zorientoval náramně a střelou na zadní tyč strhl lavinu radosti. „Kluci byli sice o přestávce v kabině skleslí, ale nevzdali se. Ve druhém poločasu jsme měli naopak navrch my, vytvořili si několik dobrých možností a povedlo se nám po zásluze vyrovnat,těšilo trenéra. 

O postupujícím tedy museli rozhodnout pokutové kopy. Trenéři určili následovnou pětici Valcířů - Vojta Míček, Lukáš Kunčík, Roman Žiga, Filip Hlosta a Ondřej Zelenka. Všichni byli nekompromisní. Ve čtvrté sérii poslal hostující Hanslík míč nad bránu. Filip Hlosta a Ondra Zelenka zachoval pevné nervy. Pak si společně s týmem mohl užívat vítězné euforie. „Pokutové kopy, to už je loterie, štěstí se přiklonilo k nám, ale je pravdou, že všechny penalty jsme zahráli suverénně.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B