Skvěle! Starší žáci vyloupili Opavu

F r ý d e k-M í s t e k - Na naše týmy U15 a U14 čekalo ve středu vložené 16. kolo MSŽL, které je zavedlo na půdu Opavy. A z hřiště v Chlebíčově, kde se zápasy odehrály, jsme získali plných šest bodů. Pro U14 to navíc byla první výhra v kategorii starších žáků.

Opava proti U15 pouze dotahovala

Velmi cenné vítězství jsme dosáhli proti Opavě. V posledních dvou zápasech se Valcířům tolik nedařilo, výhra, zvláště nad takovým soupeřem, je samozřejmě vzpruhou. Základy vítězství jsme položili dvěma rychlými góly v rozmezí 27. a 28. minuty. Navíc se nám povedl i vstup do druhého poločasu, když zvyšoval na 3:0 Denis Rašovský. Soupeř dotahoval, ale zvrátit utkání se mu nepovedlo.

„Oboustranně velmi kvalitní utkání a zasloužené vítězství proti tomuto výbornému soupeři. Snad jen snahou ještě s výsledkem ve druhém poločase něco udělat měla Opava chvílemi více ze hry. Kluci předvedli velice zodpovědný týmový výkon, kdy se vyvarovali zbytečných ztrát míče a samozřejmě využili brankové příležitosti. Za výsledek i výkon si zaslouží pochvalu, hodnotil trenér Miroslav Poledník. Valcíři se se sedmi body nachází na sedmém místě tabulky. V neděli je čeká dlouhá cesta do Hodonína.

16.k. MSŽL: SFC Opava - MFK Frýdek-Místek 2:4 (0:2)
Branky FM: J. Foldyna 2, Hottek, Rašovský
Sestava FM: Šimeček - Teichmann, J. Míček (c), Golich, R. Foldyna, Nalewajka, M. Schwarz (68. L. Novák), Michalík, Hottek (68. Šmondrk), Rašovský, J. Foldyna (80. Vrobel). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.


Uragán v druhé půli přinesl U14 první výhru

Jednou to přijít muselo, i tak se dá charakterizovat výhra U14 v Opavě. Svěřenci trenérů Bardoně a Stachovce předváděli už v předchozích utkáních dobré výkony, jen jim scházela špetka štěstí. Na hřišti v Chlebíčově jsme si vše vynahradili, byť nám vývoj první půle do karet příliš nehrál. „Do utkání jsme nastoupili se svázanýma nohama, na klucích šla vidět nervozita, která se odrazila do výkonu v prvním poločase. Soupeř nás skvěle dostupoval, vytvářel na nás tlak. Toto snažení se mu hned vyplatilo vedoucím gólem, který soupeře ještě více nabudil a nás dostal ještě pod větší tlak. Byl to z naší strany úplně jiný zápas než doma proti Olomouci. Musíme pochválit Peťu Kuchaře, díky jeho skvělým zákrokům nakonec poločas skončil jen rozdílem jedné branky, rozebral nepovedenou první půli trenér David Stachovec.

Valcíři tak vstupovali do druhého dějství s jednogólovým mankem, přišel však uragán, který ztrátu rychle umazal, byť Opava přidala na začátku ještě jednu trefu. Pak však Damián Prepsl dvěma góly z 54. a 56. minuty nalomil sebedůvěru soupeře a poslední desetiminutovka byla naším ofenzivním koncertem. „Druhý poločas už byl z naší strany mnohem lepší, i když nás soupeř zase hned na začátku potrestal druhou brankou. Klobouk dolu před kluky, protože se poučili z předchozích zápasů a vědí, že se hraje do poslední minuty. Díky Damiánu Prepslovi a jeho rychlosti, která motá hlavu soupeřům, jsme se během pár minut dostali po dvou rychlých brejcích a nekompromisnímu zakončení zpátky do hry. Soupeř byl v tuto chvíli zaskočený a my jsme nepolevili a snažili se zápas získat na svou stranu. Damián se nakonec v zápase blýskl čtyřmi brankami. Konečně kluci zkusili, jak chutná vítězství v této soutěži a doufáme, že si budou chtít tento pocit znovu zopakovat v dalším utkání, který hrajeme v neděli v Hodoníně, věří frýdecko-místecký lodivod.

16.k. MSŽL: SFC Opava - MFK Frýdek-Místek 2:6 (1:0)
Branky FM: D. Prepsl 4, Fil. Végh, Moravec.
Sestava FM: Kuchař (41. Kristofory), T. Rek (56. Vrobel), F. Volný (c), L. Hlavatík(74. J Žáček), Hrůzek (41. Gongol), Tvarůžka (41. Haslhofer), Meca, Fr. Végh (56. Pečiva), Fil. Végh, D. Prepsl, Vlček (62. Moravec). Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.