Obrat Lipiny v Kunčicích a hattrick Králíka!

K u n č i c e - 6. kolo Okresní soutěže zavedlo Lipinu na půdu Kunčic pod Ondřejníkem. Druhé venkovní utkání v řadě dopadlo tentokrát výsledkově mnohem lépe, i když to tak zprvu nevypadalo. Po první půli jsme totiž prohrávali 1:2, v poločase druhém však přišel parádní obrat a výhra 6:2. Hattrickem se blýskl Lukáš Králík.

5.k.Okresní soutěž: TJ Kunčice pod Ondřejníkem - Lipina 2:6 (2:1)
Branky: 13. a 37. Světelský - 45., 56. a 82. Králík, 60. Krutil, 62. Cabák, 66. Janáč vlastní. ŽK: Králík, Krutil, Dian (všichni FRM). Rozhodčí: Šašinka - Němec, Měkýš.
Sestava Kunčic: Vitásek - Janáč, Zajac (c), Trupka (46. Šebesta), Přasličák, Zátopek, Marek, Světelský, Havel, Borák (71. Kroček), Macura (65. Lukeš).
Sestava Lipiny: Dragon - T. Strouhal (71. Sutter), R. Vyvial (c), F. Šponer, K. Zrůnek st. (46. Štětínský) - O. Maléř, Cabák, Dian, Krutil (69. Hutyra) - Králík, Fr. Végh st. (75. D. Tarkoš). Trenér: Karel Orel.

V úvodu utkání jsme měli více ze hry. Hned ze startu se dral do vápna Krutil a vypadalo to na penaltu, píšťalka sudího však zůstala němá. Po dobrém vstupu do zápasu se nám ovšem přestalo dařit. Ve 13. minutě jsme nezachytili nákop soupeře za obranu a Daniel Světelský dostal Kunčice do vedení. Prakticky obdobná situace se opakovala i ve 37. minutě. Dragon sice dokázal poprvé zasáhnout, na dorážku opět Světelského už však nestačil. Zatím tedy velmi nepříznivý scénáře duelu pro naše barvy, zápas byl navíc hodně nervózní, s řadou strkanic a diskuzí. Do hry nás naštěstí vrátil ve 45. minutě Lukáš Králík. Válcovenský mladík napřáhl z dvaceti metrů a jeho skákavý projektil zapadl přesně k tyči.

Druhé dějství se rozjíždělo v malebném prostředí pod Skalkou v kostrbatém duchu. Vše ale změnila 56. minuta a brilantní kombinace Lipiny. Ťukec skončil sklepnutím Diana na velkém vápně pro Lukáš Králíka, který se trefil opět přesně k tyči. O čtyři minuty později už jsme slavili vedení. Centr Végha našel na zadní tyči ukrytého Michala Krutila.

Od této chvíle jsme ovládli celý zápas, hosté už se nedostali do jediné šance. V 62. minutě navíc dostali další úder, úder opravdu nádherný. Stanislav Cabák napřáhl z třiceti metrů a dokonale vymetl šibenici. Fotbalový um se zkrátka nezapomíná. V 66. minutě pak dokonala zmar v domácí týmu vlastní branka Janáče, ten ale nemohl jinak, za jeho zády už totiž čekal připravený kapitán Lipiny Vyvial. Definitivní tečku za zápasem udělal stylově Lukáš Králík, ten postupoval na bránu z pravého křídla a zamířil přesně k zadní tyči. Dokonal tak svůj hattrick a v podstatě se stal mužem zápasu.