Přehled zápasů v týdnu od 14.9. do 20. 9. 2020

Přehled utkání všech týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 14. do 20. září 2020.

MUŽI

7.k. Okresní soutěž: Lipina - Metylovice 0:1 (0:0)

2.k. MOL Cup: MFK Frýdek-Místek a.s. - FK Blansko 1:2 (0:1) - branka FM: Dziuba

7.k. MSFL:  Uherský Brod - MFK Frýdek-Místek a.s. 2:2 (0:1)


DOROST

7.k. MSDL: FK Fotbal Třinec - starší dorost U19 2:1 (2:0) - branka FM: J. Bartek
Sestava FM: Folta - Mokroš (c), Ševčík, Kiš (46. Filipek), Šponer - Maléř, Kulhánek (11. D. Foldyna), Klimeš, Kocián (46. Bartek) - Šeba (71. Berek), Králík. Trenéři: Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Do zápasu jsme počítali až na dlouhodobě zraněného Karla Zrůnka s kompletní sestavou, bohužel před zápasem se nám začaly kupit absence. Už na začátku se nám navíc zranil Dan Kulhánek, což samozřejmě na pohodě nepřidá. Náš výkon to ale neomlouvá, utkání se nám opravdu nepovedlo, těžko něco pozitivního vyzdvihnout. Přesto jsme ještě v závěru bojovali o vyrovnání. Vše začíná na tréninku, pokud tam kluci neodevzdají maximum, v zápase se jim to samozřejmě vrátí.

7.k. MSDD-E: starší dorost U18 - HFK Olomouc 2:5 (1:2) - branky FM: Berek (pen.), Hrabec
Sestava FM: Dragon - P. Vyvial, Bartek (46. Ševčík), Kiš, Büchi - Janošec, Klimeš (c) (46. Brettschneider), Hrabec, Rimmel - Králík, Berek. Trenéři: Radek Punda a Rostislav Pikonský.
Utkání jsme měli dobře rozehráno. Jirka Dragon chytil penaltu a po chvíli jsme se právě z pokutového kopu dostali do vedení. To se nám však bohužel dlouho udržet nepovedlo a soupeř do přestávky otočil. Ve druhém dějství jsme navíc dostali dvě hodně smolné, v podstatě vlastní, branky. Musíme ale uznat, že soupeř byl lepší a zvítězil zaslouženě.

7.k. MSDL: FK Fotbal Třinec - mladší dorost U17 4:1 (0:1) - branka FM: Vlačuha
Sestava FM: Pohludka - Szalbot, F. Kowalczyk, V. Míček, L. Rek (c), Cisovský (78. P. Němec), Hlosta, Berek, Kunčík, Vlačuha, V. Kováč (74. Hutyra). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
I přesto, že měl Třinec v první půli své šance, dostali jsme se do vedení my po krásné akci a měli tak zápas do druhé půle dobře rozehrán. Bohužel, už poněkolikáté jsme naprosto přestali hrát, čehož soupeř využil. Nedostatečná koncentrace po celý zápas nás trápí už delší dobu, ač na kluky pokaždé apelujeme, zatím se nám to nedaří zlepšit. 

7.k. MSDD-E: mladší dorost U16 - HFK Olomouc 1:2 (0:2) - branka FM: V. Kováč


ŽÁCI

U15 | 5.k. MSŽL: starší žáci U15 - SFC Opava 0:2 (0:0)
Sestava FM: Šimeček - Teichmann (71. Šmondrk), J. Míček (c), Golich, R. Foldyna (78. Čapčuch), Nalewajka, M. Schwarz (60. Tománek), Rašovský, Michalík (78. Stryja), L. Novák, J. Foldyna. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
V tomto utkání na hlavním hřišti našeho stadionu jsme se po pár dnech opět střetli s kluky z Opavy. Toto utkání bylo bojovné, jak se na derby sluší. Musíme sportovně uznat, že soupeř měl více ze hry a po zásluze vyhrál. Naši kluci však nedali soupeři nic zadarmo a vypracovali si také dvě šance, ale ty bohužel neskončily góly. Je zapotřebí se dobře připravit na další zápas ve středu s Vítkovicemi.

U14 | 5.k. MSŽL: starší žáci U14 - SFC Opava 3:3 (1:2) - branky FM: Fr. Végh, Vlček, F. Volný
Sestava FM: Kristofory - T. Rek (40. Vrobel), Hlavatík, F. Volný (c), Chýlek (56. Hrůzek),Tvarůžka (52. Haslhofer), Meca, Fil. Végh, Pečiva (70. Majer), Vlček, Fr. Végh. Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.
Los nám nadělil ,že jsme se mohli s týmem Opavy setkat během čtrnácti dnů znova. První utkání jsme odehráli v Opavě a bylo pro nás vítězné, tak jsme očekávali kvalitní odvetu na domácí půdě. Naštěstí jsme oproti prvními zápasu chytili začátek, ale další průběh prvního poločasu hrál do karet našim soupeřům. Po střele z hranice šestnáctky se soupeř dostal do vedení. Musíme kluky pochválit,  že i když dostanou branku, prohrávají, mají vždy chuť výsledek zápasu strhnout na svou stranu. Na vedoucí gól Opavy jsme dokázali během chvíle zareagovat výborným presingem a dohráváním situace v šestnáctce až do úplného konce.

Pět minut do konce první půle byla na nás odpískaná penalta, která bohužel rozhodla o poločasovém vedení Opavy. Druhá půle z naší strany měla daleko větší náboj a kluci se rvali až do úplného konce. Skvělou obrannou hrou, napadáním v útoku nakonec naši kluci dokázali zápas dotáhnout do remízového stavu...

U13 | 1.k. SpSM Sever: mladší žáci U13 - MFK Karviná 1:6 - branka FM: Šuhajda (pen.)
Sestava FM: Smolík (c), Stromšík - Mucha, K. Šištík, Horňák, Pavelka, Šuhajda, Mravec, Michna, A.V. Novák, Macíček, J. Schwarz, L. Vyvial, Bardoň, Gardoš. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.

U12 | 1.k. SpSM Sever: mladší žáci U12 - MFK Karviná 3:5 (1:2, 0:1, 2:2) - branky FM: Maralík 2, Holek
Sestava FM: Skotnica, Feber - Šištík, Bůžek, Staníček, Markusík, M. Volný, Bušovský Tauš, Čapanda, Vřesňák, Jarotek (c), Janošec, Šigut, Holek, Maralík. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Karviná nás přehrála v důrazu a hlavně produktivitě. I přesto, že jsme nehráli úplně povedené utkání, tak hlavním důvodem naší porážky je hromada neproměněných šancí. Těch dnes bylo určitě na dva zápasy. Dále je pak třeba naučit se soustředit po celou dobu utkání a vyvarovat se úplně zbytečných chyb. Z tohoto zápasu je třeba se poučit. Jen tak se posuneme dále. 

U13 | 7.k. SpSM Sever: FK Fotbal Třinec - mladší žáci U13 3:5 - branky FM: Michna 2, Fil. Végh 2 (jeden z pen.), A.V. Novák
Sestava FM: Smolík (c), Stromšík - Mucha, K. Šištík, Horňák, Pavelka, Šuhajda, Mravec, Michna, A.V. Novák, Fil. Végh, Vaculík, J. Schwarz, Macíček, Mohelník. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.
Solidní utkání z naší strany, které jsme začali velmi dobře, potom ale domácí zrychlili a bylo to vyrovnané utkání. My jsme ale dnes k utkání přistoupili mnohem lépe, než v předchozích dvou, a i proto to pro nás skončilo mnohem lépe.

U12 | 7.k. SpSM Sever: FK Fotbal Třinec - mladší žáci U12 3:5 - branky FM: Maralík 2, Šištík, Janošec, Laník
Sestava FM: Feber, Cibulka - Markusík, Bůžek, Kačandy, Laník, M. Volný, Šigut, Vřesňák, Tauš, Jarotek (c), Janošec, Bušovský, V. Šištík, Maralík, Čapanda. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Bojovné utkání z obou stran, které mohlo dopadnout pro obě strany. Každý chlapec měl v utkání výborné momenty a to je potěšující. Výbornými výkony se předvedli gólmani, kteří také zaslouží pochvalu. Chlapce chceme pochválit, jak k zápasu přistoupili a gratulujeme k vítězství.

FUT. U15 | 7.k. Krajský přebor: starší žáci Future U15 - Vřesina 8:2 (4:0) - branky FM: Strack 2, Bojda 2, Rozdolský 2, Stryja, Roman
Sestava FM: Strmiska - Matula, Dolný, Čapčuch, Deingruber (c), Stryja, Roman, Strack, Rodek, Rozdolský, Bojda, Uhlář, Nešetřil, Cáder. Trenér: David Hejda.

FUT. U13 | 7.k. Krajský přebor: mladší žáci Future U13 - Vřesina 9:2 (2:0) - branky FM: Jarotek 3, Čapanda 2, Alfery, Sochor, Bardoň, Jež
Sestava FM: Alfery - Bardoň, Gardoš, Jež, Skotnica, Laník (c), Jarotek, Kačandy, Čapanda, M. Volný, Sochor. Trenér: František Végh.


PŘÍPRAVKY

U11 | Okres MŽ (středa 16.9. - hř. Nošovice, 17.00 h)

U11 | Přát. utkání: FK Fotbal Třinec - U11 (sobota 19.9. - hř. Třinec, 10.00 h)

U10 | Okres SP (pátek 18.9. - hř. Raškovice, 16.30 h)

U9 | Okres MP (pondělí 14.9. - hř. Lískovec, 17.00 h)

U9 | Turnaj (sobota 19.9. - hř. Kozlovice, 9.00 h)

U8 | Okres MP (pondělí 14.9. - hř. Lískovec, 17.00 h)

U7 | Turnaj 3v3 (sobota 19.9. - hř. Kozlovice, 8.30 h)

FUTURE | Okres MŽ (středa 16.9. - hř. Nošovice, 17.00 h)


DÍVKY

JUNIORKY | 3.k. 3. Ligy dor. Morava sk. B: Kopřivnice - juniorky 5:5 (4:1) - branky FM: 11. a 30. Frydlová, 16. a 21. Merendová, 41. Wilkova - 43., 47. a 73. Škanderová, 27. Piechowicz, 64. Sýkorová.
Sestava FM: Dužíková - Klimecká, Sýkorová (c), Nyklová, Ježová, Kovalová, Królová, Kaňoková, Leifertová, Tomanová, Piechowicz, Křížková, Škanderová, Michalinová, Sobarňová. Trenérka: Jana Sikorová.
Holky odehrály neskutečný mistrovský zápas. Na soupeře vletěly parádní kombinační hrou a tlakem, šance ale bohužel neproměnily. Domácí naopak ano. Do kabin se tak šlo za nepříznivého stavu. O přestávce jsme překopali sestavu a vše vsadili na ofenzivu. A vyplatilo se. Nakonec může být soupeř rád, že uhrál bod. Kdybychom hráli ještě pět minut, vyhráli bychom.

Starší Přípravka | Okres SP (pátek 18.9. - hř. Kozlovice, 16.30 h)

Mladší Přípravka | Okres MP (středa 16.9. - hř. Fryčovice, 16.30 h)

Mladší Přípravka | Okres MP (sobota 19.9. - hř. Baška, 9.30 h)

Mladší přípravka | Turnaj 3v3 (sobota 19.9. - hř. Kozlovice, 8.30 h)

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B