Frýdek-Místek ovládl 17. ročník DD Cupu

F r ý d e k-M í s t e k - Velkého úspěchu se dočkal tým z dětského domova ve Frýdku-Místku. První záříjový týden totiž ovládl v Praze na Strahově DD Cup. 17. ročník turnaje pro týmy z Dětských domovů z celé České republiky.

Pohár české fotbalové reprezentace patří za rok 2020 dětskému domovu z Frýdku-Místku. Tento fotbalový tým si proklestil přes kvalifikační kola cestu až na finálový turnaj do Prahy, kde byl ze všech nejlepších. Frýdek-Místek nenašel v Praze ani jednoho přemožitele. Ve čtvrtfinále vyřadil Čeladnou, v semifinále po dramatickém penaltovém rozstřelu Melč a ve finále pak slavil výhru 2:0 nad Chebem.

Frýdecko-místecká parta si tak mohla převzít krásný pohár z rukou stříbrného medailisty z ME 1996 Karla Rady. „Vždycky obdivuji, že se něco takového organizuje. Pro mě je to věc, která nepodporuje přímo jen velký fotbal, ale i děti, které nemají možnosti, které nemají zázemí rodiny. Je skvělé, že jsou do fotbalu zapojeny i dětské domovy, které se pak střetnou na tomto šampionátu,“ uvedl pro fotbal.cz současný trenér reprezentačního A-týmu žen. My se na závěr samozřejmě připojujeme s velkou gratulací.

KONEČNÉ UMÍSTĚNÍ: 1. Frýdek-Místek, 2. Cheb a Horní Slavkov, 3. Horšovský Týn, 4. Melč, 5. Unhošť, 6. Nový Jičín, 7. Dolní Počernice, 8. Čeladná, 9. Dlažkovice, 10. Tachov, 11. Ústí nad Labem, 12. Chrudim.

Foto: ddnahrazi.cz