Starší žáci splnili roli favorita

F r ý d e k-M í s t e k - Ligoví starší žáci odehráli svůj zápas proti Vítkovicím 1919 místo tradičního víkendu již ve středu a splnili roli favorita. U15 vstřelila soupeři deset gólů, zápas U14 sice nebyl na góly zdaleka tak bohatý, ale tři body také zůstali ve Stovkách.

U15: Úvodní šok se změnil ve střelecký koncert

Proti Vítkovicím 1919 byli Valcíři jednoznačným favoritem, takové zápasy však dokáží být zrádné a přesvědčili jsme se o tom v úvodu utkání i my. „Úvod utkání nám pravděpodobně vinou, že soupeř, který je na dně tabulky, se porazí sám, vůbec nevyšel. Takže od třetí minuty šly Vítkovice do vedení, konstatoval trenér Miroslav Poledník.

Postupem času však Lipina začínala naplňovat papírové předpoklady a třemi góly otočila do přestávky skóre. V dějství druhém už to bylo na jednu bránu a s chutí jsme si zastříleli. „Postupem času jsme začali soupeře přehrávat, ve druhém poločase i dominovat a zcela zaslouženě zvítězili, říká trenér. Můžeme také konstatovat, že v zápase byli k vidění dva hattricky - Denise Rašovského a Jakuba Michalíka. Za zmínku také rozhodně stojí čtyři asistence Jáchyma Foldyny, který k nim přidal ještě dvě trefy. V tabulce se nacházíme na páté pozici.

6.k. MSŽL: starší žáci U15 - FC Vítkovice 1919 10:1 (3:1)
Branky FM: Rašovský 3, Michalík 3, J. Foldyna 2, Hottek, L. Novák
Sestava FM: Šimeček (65. Kristofory) - Teichmann (46. Stryja), J. Míček (c), Golich, R. Foldyna (65. Čapčuch), J.J. Nalewajka (46. Stryja), M. Schwarz (56. Šmondrk), Michalík, Hottek (56. L. Novák), Rašovský, J. Foldyna. Trenéři: Miroslav Poledník a Lubomír Macíček.

U14 si udělala zápas zbytečně těžším

O zrádnosti papírového favorita se přesvědčila naše U14, v zápase sice byla lepší a po poločase vedla 2:0, soupeře ale kousal. „Soutěž je opravdu kvalitní a je jedno, jestli hrajete se soupeřem z vrchní části tabulky nebo z té na opačné straně. Utkání s Vítkovicemi tomu přesně bylo důkazem, a i když tabulkově soupeř obsazuje momentálně poslední příčku soutěže, museli jsme kluky od začátku nabádat, aby k utkání přistoupili zodpovědně a s respektem. Utkání mělo spousty skvělých a zajímavých momentů na obou stranách. Sice první poločas byl jednoznačně v naši režii, ale ten druhý byl úplný opak,“ naznačil trenér David Stachovec.

Ano, druhý poločas nepřinesl i přes množství šancí uklidňující třetí gól a zápas s Vítkovicemi se změnil ve velký boj. Nicméně, hosté snížili až v posledních vteřinách zápasu, takže gól již neměl na vývoj utkání žádný vliv. „Místo toho, aby kluci hru uklidnili, zpřesnili přihrávky a postupným vytvářením šancí se snažili překvapit soupeře, vrhli se do rychlé ofenzívy, kdy přestali myslet na obrannou činnost a to se nám málem nevyplatilo. Utkání jsme zvládli a už teď se těšíme na další zápas, které příští týden absolvujeme na hřišti Slovácka, uzavřel kouč. V tabulce jsou Valcíři na sedmé pozici.

6.k. MSŽL: starší žáci U14 - FC Vítkovice 1919 2:1 (2:0)
Branky FM: Vlček 2
Sestava FM: Kristofory (41. Strmiska) - Hrůzek (41. Majer), F. Végh, Fr. Volný (c), Chýlek, Haslhofer (72. T. Rek), Hlavatík, Fil. Végh (41. Meca), Pečiva (61. Nešetřil), Vlček, Tvarůžka (50. Vrobel). Trenéři: Josef Bardoň a David Stachovec.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek