U11 se na Landek cupu dařilo

F r ý d e k-M í s t e k - V neděli 27. září se v Petřkovicích konal tradiční Landek cup. Účastnili se jej také Valcíři z U11 a medailové stupně jim unikly jen o skóre. I přesto je čtvrté místo krásným výsledkem, mimo něj jsme si přivezli i dvě individuální ocenění.

Landek cup, jež tradičně pořádá klub z Petřkovic, si vybudoval za dobu svého trvání velmi dobré jméno. A to nejen v Moravskoslezském kraji a České republice. 10. ročník mezinárodního turnaje pro starší přípravky kategorie U11 se však tento rok musel konat v menším měřítku. Ano, hádáte dobře, že jest viníkem koronavirová situace. Místo dvou dnů a 60 účastníků i s bohatou zahraniční účastí, tak tentokrát bojovalo a turnajové vavříny "pouze" dvanáct týmů rozdělených do dvou základních skupin. O krásné zápasy a fotbalové výkony však i v komornějším obsazení pod patronátem útočníka Baníku Ostrava Nemanji Kuzmanoviće nebyla nouze.

Pro Valcíře to byla již sedmá účast na tomto turnaji a byli jsme blízko stupňům vítězů. Základní skupinou jsme prošli bez zaváhání, všech pět utkání jsme vyhráli. Ve zlaté skupině už se nám tolik nedařilo. Prohra s Baníkem Ostrava, Karvinou a remíza s Frýdlantem znamenaly čtvrtou pozici, na kterou nás odsunulo pouze horší skóre.

I tak je čtvrté místo velmi krásným výsledkem, navíc jsme si odvezli dvě individuální ocenění. Nejlepším střelcem turnaje se stal Adam Koběluš, druhým nejlepším brankářem Jan Mikulenka. Ještě pak můžeme připojit jednu statistickou zajímavost, kterou přinesli organizátoři turnaje. V součtu všech deseti ročníků patří v historické tabulce Frýdku-Místku 3. místo za druhým Vsetínem a prvním Baníkem Ostrava. Od nás míří poděkování do Petřkovic organizátorům turnaje a Valcířům za vzornou reprezentaci klubu a města. 

VÝSLEDKY ZÁKLADNÍ SKUPINA: MFK FM - Krnov 3:0, MFK FM - Kopřivnice 3:2, MFK FM - Baník Ostrava U10 4:2, MFK FM - Opava 7:2, MFK FM - Petřkovice 9:1

VÝSLEDKY ZLATÁ SKUPINA: MFK FM - Frýdlant nad Ostravicí 2:2, MFK FM - Baník Ostrava 0:3, MFK FM - Karviná 0:5

KONEČNÉ POŘADÍ: 1. MFK Karviná, 2. FC Baník Ostrava, 3. 1. BFK Frýdlant n. O., 4. MFK Frýdek-Místek, 5. Kopřivnice, 6. SFC Opava, 7. Orbita Bukowno, 8. FK Těrlicko, 9. FK Bospor Bohumín, 10. FK Krnov, 11. FC Odra Petřkovice, 12. Baník Ostrava U10.

foto: Werner Ullmann

foto: Werner Ullmann

foto: Robert Schnapka

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B