Slezský FC Opava B - FK Frýdek-Místek 3:2

K y l e š o v i c e - V 9. kole zamířili Valcíři z U19 na půdu Opavy. Na umělé trávě v Kylešovicích bylo k vidění pět gólů, bohužel tři do sítě naší. Šance na lepší výsledek byla, bohužel jsme však pálili šance.
9.kolo (3.10.2020) | Opava, U koupaliště
Slezský FC Opava B - FK Frýdek-Místek
3:2


Komentář

Valcíři nastoupili k mistrovskému utkání po delší době, v minulém víkendu byl totiž zápas se Znojmem odložen. K dlouhodobě zraněnému kapitánu Karlu Zrůnkovi, Danu Kulhánkovi a brankáři Jakubu Foltovi se do kolonky absentujících přiřadil Filip Šponer. Na umělé trávě v Kylešovicích se musely oba týmy vyrovnávat se silným větrem, lépe to šlo na úvod utkání nám. Nicméně, Opavští se nastartovali vedoucí brankou. Kramář dostal v 16. minutě ideální míč z kraje do pokutového území a nemýlil se. Poté ještě náš brankář Jiří Dragon vychytal několik šancí domácích. Když už jsme u našeho gólmana, ten poprvé nastoupil v mistrovském utkání U19 od začátku.

Ale pojďme zpět k průběhu duelu. Z inkasovaného gólu jsme se otřepali v druhé půlce úvodní části. Jurga ve 30. minutě našel krásnou kolmicí za obranu Kociána, ten však gólmana neprostřelil. Nepovedlo se to po rohovém kopu ani Střižíkovi, který to dal posléze hlasitě najevo. Do dobré šance se řítil v závěru poločasu i Siedlok, se zakončením však otálel déle, než bylo zdrávo.

Vstup do druhé půle se nám vydařil na jedničku. Tentokrát už se Marek Siedlok prosadil a v těchto chvíli jsme měli navrch. Bohužel přišla 59. minuta a pokutový kop v náš neprospěch. Denis Kramář podruhé v utkání rozvlnil síť a dostal nás do útlumu. Ten vyvrcholil třetí opavskou brankou v 63. minutě. Přesto jsme nakonec mohli ještě vyrovnat. Byla to však jedna spálená šance za druhou.

Z minimálně čtyř tutovek jsme se bohužel prosadili jen jednou, v 79. minutě se trefil z oblasti pokutového území Sebastian Šeba. Další dvě své šance ale neproměnil, stejně se vedlo po rohovém kopu v závěru i stoperu Niesnerovi. I domácí měli při naší hře na riziko možnosti, ovšem ani oni se neprosadili.

Ohlasy trenérů


Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Byl to od nás tak trochu festival zahozených šancí, především tedy v druhé půli. Měli jsme do ní dobrý vstup a hned stáhli jednogólové manko z prvního poločasu. V tu chvíli jsme se dostali na koně, bohužel nás z něj v uvozovkách srazila penalta. Opavě vlila krev do žil, byli jsme chvíli otřeseni, čehož soupeř využil ještě ke vstřelení třetího, rozhodujícího gólu. Pak jsme se opět dostali do hry, ale z mnoha šancí jsme bohužel proměnili jen jednu. Větší klid v koncovce nás tak připravil alespoň o bod.