Výhru vystřelil v druhé půli Maléř

F r ý d e k - M í s t e k - Podruhé v sezóně jsme se představili v Okresní soutěži proti Návsí, tentokrát však v domácím prostředí. Podruhé jsme byli úspěšní. Rozhodovalo se až ve druhé půli, kdy nám dvěma krásnými góly vystřelil tři body Ondřej Maléř.

10.k. Okresní soutěž: Lipina - Návsí 3:1 (1:1)
Branky: 62. a 73. Maléř, 3. Janošec - 2. Dej. ŽK: Konečný - Kantor. Rozhodčí: Říha - Pokluda, Měkýš.

Sestava Lipiny: Rusek - T. Strouhal, R. Vyvial (c), Kiš, R. Konečný (72. Flachs) - Janošec (82. Hél), Dian (82. R. Vojvodík), Filipek, Krutil - Fr. Végh st. (46. Maléř), Králík (46. Brettschneider). Trenér: Karel Orel.
Sestava Návsí: Cyhan - Kubiatko, Krupka (78. Kryžanek), Kantor, R. Pyszko (c) (40. Byrtus), M. Pyszko (46. Kotschy), Priečko, Boščík (69. T. Pyszko), Cieslar, Ludvík, Dej. Trenéři: Peter Tielka a Zdenek Rusz.

Stejně jako v minulém kole v Chlebovicích jsme měli špatný začátek. Už ve 2. minutě jsme inkasovali, když využil chyby obrany Tomáš Dej. Ihned jsme však reagovali, když o chvíli později srovnával Filip Janošec. Vývoj už byl pak jiný, než minulý víkend. Zatímco v Chlebovicích jsme nebrali ani bod, nyní všechny tři, ale k tomu se dostaneme. V celém utkání jsme měli poziční převahu, soupeř svědomitě bránil a číhal na brejky. Největší šanci mimo dvou gólů v první půli jsme měli my. Franta Végh postupoval sám na gólmana, mířil správně na zadní tyč, ale zakončení mu nesedlo ideálně a bránu těsně minul.

Druhý poločas se nesl ve stejných notách, dlouho jsme měli převahu, ovšem pečlivou defenzivu jsme nemohli překonat. Když to nešlo kombinací, centry, musela přijít nádherná střela zpoza vápna. Právě z tohoto místa napřáhl v 62. minutě Ondřej Maléř a byl z toho krásný angličan. A to nebyl ještě konec, v 73. minutě jsme měli možnost zahrávat z příjemné vzdálenosti přímý kop. Postavil se k němu opět lipinský mladík a chytře zamířil přízemní střelou k tyči. Gólman přes zeď absolutně nic neviděl. Závěr utkání už jsme si pohlídali a po dvou zápasech, kdy jsme vyšli naprázdno, bereme tři body. V tabulce skupiny A jsme na pátém místě se ziskem deseti bodů a vyrovnaným skórem 16:16.