Většina týmů FNL začala zimní přípravu

Pro fotbalisty nepopulární část sezony začíná. Zimní přípravu zahájila většina týmů Fortuna národní ligy.

Naši fotbalisté si ještě pár dní na ostrý start zimní přípravy musí počkat. Během vánočních svátků měli od trenéra Miroslava Nemce naordinovaný individuální plán, v pondělí 9. ledna jim ale vše od 14 hodin začne naostro. Do přípravy by neměli naskočit již dříve avizovaní hráči na odchodu Patrik Krčula a Lukáš Stratil. Ve Stovkách dále nebude působit ani útočník Jan Blažek. O záložníka a mládežnického reprezentanta Tomáše Hykela má po olomoucké Sigmě zájem rovněž i ostravský Baník. Uvidíme, jak jednání nakonec dopadnou.
Podívejme se tedy, jak začátky nepopulární části přípravy absolvovaly ostatní týmy FNL.

SK SIGMA OLOMOUC

Fotbalisté Sigmy Olomouc se ve středu sešli k prvnímu tréninku v novém roce, aby odstartovali náročnou přípravu na jarní část Fotbalové národní ligy. Galeje jako za starých časů je prý však nečekají. „Nejsem trenér, který by zastával nějaké zbytečné intervalové běhání po asfaltu. Myslím, že si hráči užijí míče dost, koneckonců už jsme podobnou absolvovali v loňském roce, byť nevedla nakonec k našemu cíli. Doufám, že teď to bude opačné,“ prohlásil kouč Hanáků Václav Jílek.
Na úvodní jednotce mu chyběli dva zkušení borci: Jakub Petr, který se ještě minimálně měsíc bude zotavovat po operaci kolenní chrupavky, a Vojtěch Štěpán, jenž si hledá nové angažmá. Čtyřicetiletý lodivod naopak přivítal dva mladíky z béčka (Radka Látala a Jakuba Vichtu) a třetiligového snajpra Aleše Krče z Uničova.

FC BANÍK OSTRAVA

Baník má v nohách první trénink zimní přípravy, který zahájil ve středu. Na umělé trávě v Orlové se do něj zapojilo sedmnáct hráčů a tři gólmani, nechyběly ani všechny nové posily: záložníci Robert Hrubý se Štefanem Pekárem a útočník Alexander Jakubov.
První tréninkové dávky s týmem polykal i brankář Martin Šustr, jehož příchod z Kroměříže se formálně dolaďuje. „Tři hráči do pole, které jsme udělali, byli moje priorita. Jsem opravdu spokojen, že jsme je získali. Nevylučujeme ještě další změny, třeba i v případě, že by se někdo zranil. Ale takhle je to mužstvo kvalitní a připraveno na boj o postup do první ligy,“ řekl trenér Vlastimil Petržela.
Úvodní trénink nestihl Dyjan Carlos De Azevedo, který by se po návratu z Brazílie měl zapojit v dalších dnech, ani šestice mladých Denis Granečný, Ondřej Chvěja, Matěj Helešic, Dan Ožvolda, Dominik Smékal, Tomáš Freit, která absolvovala fyzické testy.
Kádr o několik jmen ale také prořídl. David Lischka se vrátil z hostování do Jablonce, Jakub Šašinka je na testech v Popradu a čtyřlístek Jakub Malý, Martin Honiš, Jan Matěj, Marek Szotkowski zahájil naopak přípravu s Vítkovicemi. „V jednání je, že by tam hostovali do konce sezony a sbírali zkušenosti v druhé lize,“ řekl Dušan Vrťo. Individuálně ještě trénoval Lukáš Lupták, který si může hledat nové angažmá.
Ostravský kouč Vlastimil Petržela dále potvrdil, že Baník jedná také o příchodu mladého záložníka Hykela z Frýdku-Místku. „Pokud by se ještě naskytla možnost získat opravdu kvalitního fotbalistu, tak bychom to zvážili. Ale pro nás je nyní hlavní to, aby se tým stabilizoval. Není potřeba do toho sahat, hodně změn by týmu neprospělo,“ mínil Petržela
Baník se střídavě na umělkách v Orlové a Ostravě bude dvoufázově připravovat do konce týdne a v pondělí mužstvo odjíždí na devítidenní kondiční soustředění do Kroměříže.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Dynama zahájili zimní přípravu na jarní část II. ligy v úterý. „Kluci přišli plni elánu a co je pro nás nejdůležitější, všichni zdraví,“ liboval se na srazu hlavní trenér týmu David Horejš. „Vánoce utekly rychle, ale já osobně už se na přípravu hodně těšil,“ ujistil budějovický kouč, jenž na podzim své svěřence dovedl do vedoucí čtyřčlenné skupinky, ze které by měli vzejít dva postupující do I. ligy.
Na Střeleckém ostrově se sice o postupu nahlas zatím nemluví, ale až na Bederku (ten toho navíc moc nenahrál a hostování mu tudíž skončilo) nikdo z podzimního kádru neodešel. Naopak tři možné posily se hlásily: na hostování Lukáš Matějka z juniorky Viktorie Plzeň a na testy Šimon Šmehyl a Patrik Banovič z prvoligové Myjavy. „Jak jsem prezentoval i po podzimní části sezony, mým přáním bylo doplnit tým o jednoho hráče do každé řady, abychom kádr zkvalitnili a zvýšili konkurenci v něm,“ sděloval Horejš.
Ten si hodně slibuje i od zkušeného Jirky Kladrubského, jenž se na jaře zapojí naplno do tréninkového i zápasového procesu. „Může hrát na třech postech, a to je jeho obrovská výhoda,“ vyzdvihl kouč Dynama.
Zimní přípravu s druholigovým áčkem začne také sedmnáctiletý stoper Mikuláš Jáša, jenž na podzim hrál za devatenáctku Dynama v I. lize dorostu. „Chceme, aby naši talentovaní hráči dostávali prostor a poznávali, o čem fotbal na této úrovni je,“ podotkl Horejš.
Dle něj první týden přípravy bude trošku náběhový, po neděli ale už to začne naplno a součástí budou též přípravná střetnutí. „Chtěli jsme, abychom na každý týden měli co možná nejkvalitnějšího soupeře,“ zmínil Horejš zápasy v Německu či s prvoligovými mužstvy Teplic a Jihlavy. „V létě se nám prověrky se silnými soupeři osvědčily, a proto jsme podobný systém zvolili i na zimu,“ vysvětlil Horejš.

SC ZNOJMO

Znojemští zahájí zimní přípravu bez tří hráčů z podzimního kádru. Do prvoligové Zbrojovky Brno se vrátili dvacetiletý útočník Petr Rybička a o rok starší brankář Pavel Halouska. Do kmenového klubu (Fastav Zlín) se po půlročním hostování vrátil také Robert Bartolomeu (10 zápasů/3 góly).

FK BANÍK SOKOLOV

Většina přípravy proběhne v domácím prostředí, výjimku budou tvořit týdenní soustředění ve Zruči nedaleko Plzně a nově také teambuildingová třídenní akce u Božího Daru. Baníkovci mají zatím naplánováno pět přípravných duelů. “Všichni se snaží co nejméně cestovat a totéž platí i o nás. V sezoně se najezdíme dostatečně. Například Třinec nebo Karviná hrají přípravné zápasy s polskými celky, my jsme se zaměřili na německá mužstva. Ta hrají vždy v obrovském tempu, hráči jsou zarputilí a z kondičního hlediska jsou tyto zápasy náročné, o což nám jde. Nemá cenu jezdit někam za Prahu, když kvalitní soupeře čekají hned za hranicemi. V generálce chceme hrát se soupeřem podobným Prostějovu, proto jsme si zvolili třetiligový Tachov, jedná se o bojovné mužstvo, které hraje z bloku,“ říká k budoucím soupeřům sokolovský kouč Jiří Dreiseitl. „Celé přípravné období bych rozdělil v podstatě na tři části. Ta první hráčům již skončila, další část začala v úterý 3. ledna a spočívá v individuální přípravě každého hráče a nabírání objemů se sporttestery. Třetí, společnou, část zahájíme 16. ledna a už o den později nás čekají testy na FTVS v Praze,“ přiblížil podobu zimní přípravy hlavní trenér Jiří Dreiseitl.

FC MAS TÁBORSKO

A tým Táborska zahájil zimní přípravu na jarní část soutěže ve středu 4. ledna. Na úvodním tréninku se sešlo 29 hráčů, kteří pod staronovým trenérem Romanem Nádvorníkem absolvují zimní přípravu. Jak tomu bývá, mezi kmenové hráče Táborska se opět přiřadilo několik hráčů, kteří budou bojovat o místo v kádru. Mezi tyto hráče patří Klusák Daniel (FC Vysočina Jihlava), Ševčík Adam (SK Sigma Olomouc), Souček Daniel (SK Slavia Praha), Toml Martin (FK Mladá Boleslav), Trebuňák Mojmír (MFK Košice), Zavadil Petr (FC Fastav Zlín) a dva hráči ze zahraničí Alexander Jeftić a Maty Mrsić (srbské národnosti).
To, že zimní příprava není jen o příchodech hráčů, nasvědčují také dva výrazné odchody. Dlouholetý kapitán Peter Mráz a Ivan Cíferský dostali svolení od klubu k tomu, aby si hledali nové angažmá. „Ivan Cíferský již dlouhodobě avizuje návrat zpátky na Slovensko, kde se oženil a kde by rád působil. Proto jsme se rozhodli mu toto umožnit již nyní v zimě,“ uvedl Tomáš Samec, výkonný ředitel klubu, který dále dodává: „Rozhodli jsme se, že do jarní části soutěže chceme jít s malinko omlazeným kádrem. Do zimní přípravy tak opět nastoupí někteří mladí hráči, kteří patří ve svých klubech a ve své věkové kategorii k těm nejzkušenějším. Jsme rádi, že do přípravy se zapojí také naši odchovanci jako je Marek Novák a Michal Mácha, kteří během podzimu sbírali zkušenosti v třetiligovém B týmu. Mezi ty úplně nejmladší hráče patří Filip Zadražil, talentovaný brankář kategorie U17, který společně s Filipem Hňupem budou zapojeni do tréninkového cyklu A týmu, neboť zraněný Lukáš Brych musí absolvovat chirurgický zákrok.“O tom, že zimní příprava bude velmi náročná, svědčí také třífázové tréninky, které trenér Nádvorník svému mančaftu naordinoval. „V hledáčku Táborska jsou nadále i další talentovaní hráči, kteří by mohli posilnit kádr do jarní části soutěže, ale zatím jim jejich klubová příslušnost nedovolila připojit se k našemu týmu. Je pravidlem, že tito hráči se zapojují do druholigových mančaftů až po uzavření kádrů před prvoligovou sezonou,“ uvedl Roman Nádvorník.

FK PARDUBICE

Přípravu na jarní odvetnou část FNL začali v pondělí i fotbalisté Pardubic. „V týmu jsme přivítali Jana Vodháněla, který stejně jako Tomáš Ladra přišel z FK Mladá Boleslav. Je také dlouhodobě v národním týmu, aktuálně v U20. Je to ofenzivní hráč, může hrát levou nebo střední zálohu, případně podhrot. Nastoupit do přípravy měl útočník Slavie Lukáš Batka, který byl před časem nejlepším střelcem dorostenecké lize, na podzim hrál ČFL za Štěchovice a nastřílel tam osm branek. Má ale teplotu, proto dorazí až ve druhé polovině týdne. Ve hře je příchod dvou dalších útočníků, z prvoligového týmu, ale o tom se rozhodne až na konci ledna. Stoprocentně chceme přivést ještě jednoho brankáře k Milanovi Knoblochovi, protože Honza Stejskal je po plastice křížových vazů mimo hru, na jaře nebude k dispozici a tak se logicky ukončilo jeho hostování u nás. S ohledem k tomu, že hrajeme o záchranu ve FNL a o totéž bojuje dorost, nechtěli jsme riskovat tím, že bychom oslabili na tomto postu i dorost. Vytipovaného máme i hráče do obrany, ale o tom se rozhodne také později,“ prozradil sportovní manažer FK Pardubice Vít Zavřel.
Ten počítal ale také i odchody. „Ukončili jsme hostování Petra Zavadila, stejně tak nepokračuje hostování Jirky Bláhy z Hradce Králové. Shodli jsme se s trenéry, že Patrik Valenta, který nedostával příliš prostoru ve FNL, ale zase byl nadstandardní pro B-tým v divizi, dostane šanci na hostování v ČFL. Byl o něj zájem dokonce ve třech klubech, což nás potěšilo, čili zamíří do třetí nejvyšší soutěže. Na odchodu je Filip Pánek, který si vyzkouší divizi, pravděpodobně v Kratinohách,“ dodal Zavřel.

MFK VÍTKOVICE

Nové trenérské duo a devětadvacet fotbalistů k tomu zahájilo ve středu zimní přípravu fotbalových Vítkovic. Patnáctý tým druholigového pořadí čeká nejen tradiční tréninkový zápřah, ale také účast v Tipsport lize. A po dvou měsících zase kolotoč ligových zápasů. „Prvořadým cílem pro nejbližší období je postavit konkurenceschopné mužstvo. Začneme s tím, že se pokusíme najít hráče do nepohody, bojovníky, ale současně musíme mít v týmu i nějakou kvalitu,“ uvedl po prvním tréninku Ivan Kopecký, jeden z trenérů MFK Vítkovice.
Šestačtyřicetiletý nový kouč společně s Romanem Westem, který se znovu před hráče postavil po několika týdnech, a navíc i v roli sportovního ředitele, přivítali kromě navrátilce Mariana Kovaříka a uzdraveného Zbyňka Musiola i jedenáctku nových hráčů. Naopak sedm fotbalistů, kteří působili ve Vítkovicích na podzim, už do přípravy nezasáhlo.
Vítkovičtí fotbalisté si úvodní týden zimní přípravy zpestří i víkendovým zápasem v premiérovém duelu Tipsport ligy si v sobotu ve Frýdku-Místku zahrají proti Popradu (13 hodin), týmu hrajícímu druhou slovenskou ligu.
Příchody: útočník Marek Szotkowski, záložníci Jakub Malý a Jan Matěj a obránce Martin Honiš (všichni Baník Ostrava), brankář Josef Řehák a záložník Daniel Veselý (oba Slavia Praha), útočníci Václav Juřena a Karol Pavelka (oba Karviná), záložník Michal Řezáč (České Budějovice), obránce Vojtěch Hron (Jihlava), útočník Okoye Anthony Chinedu (Ghana, přišel z Peru).
Odchody: brankář Peter Kostolanský, záložníci Petr Wojnar, David Vacek, Radek Vítek, Jan Klejnot (Havířov) a útočníci Lukáš Duda s Radimem Jurčou (Rakousko).

FK ÚSTÍ NAD LABEM

V úterý zahájili přípravu na jarní boje FNL také fotbalisté Ústí nad Labem. Trenér Jiří Skála v útrobách stadionu přivítal všechny hráče včetně tří nových hráčů, kteří jsou v týmu na zkoušku. Do přípravy se také zapojil Petr Barnat, který se vrátil z hostování z nedalekých Litoměřic, a také Kryštof Kubný a Daniel Fábera z dorostu.
Testovanými hráči jsou útočník Chukwudi Chukwuma. Rodák z Nigérie naposledy působil v FK Teplice, kde během tří let nasbíral 17 startů v první lize. Druhým testovaným hráčem je slovenský univerzál Patrik Gilián, který na zkoušku přišel z pražské Slavie. Hráč, který nastupoval převážně v juniorském týmu sešívaných, dokáže nastoupit na více postech. Na testy dorazil také brankář Josef Květoň, který naposledy působil v Opavě.
V úterý byli hráči rozděleni do dvou skupin. Jedna skupina absolvovala fyzické testy na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně. Druhá skupina mezitím vstřebávala tréninkový dril na umělé trávě Městského stadionu. „Příprava bude probíhat podle toho, jak jsme v Ústí zvyklí, tedy v podmínkách, které máme k dispozici, plus využijeme Staré Splavy a Roudnici nad Labem na kratší soustředění. Samozřejmě budeme také využívat naši umělou trávu a posilovnu. Všichni věříme, že ty dva měsíce, co trvá příprava, využijeme na maximum, a řádně se připravíme na první jarní kolo v Ostravě,“ řekl trenér Jiří Skála.

FC VLAŠIM

První tréninkovou jednotku pod vedením trenéra Martina Haška absolvuje Vlašim v pondělí 9. ledna s největší pravděpodobností v odpoledních hodinách. Po prvním novoročním tréninku hráči naplno rozjedou zimní přípravné období, které jim zpestří hned jedenáct přátelských utkání. Bude se jednat o zajímavé soupeře jako je například pražská Sparta, Slavia Praha, Dukla Praha, Jablonec a Jihlava. Kromě přípravných utkání a tréninkových jednotek hráče čeká i tradiční soustředění v Kácově.

FK VARNSDORF

V pátek 6. ledna začíná zimní příprava A mužstva na jarní část sezony. Staronový trenér Zdenko Frťala za asistence Libora Macháčka, přivítá hráče ve 14 hodin na UMT. Do přípravy se již nezapojí nejlepší střelec podzimu Alexandr Jakubov, který v zimní pauze přestoupil do Baníku Ostrava. Prvním přípravným utkáním bude zápas zimní Tipsport ligy, který se odehraje 11. ledna na půdě Mladé Boleslavi, proti týmu FK Jablonec n. N.

SFC OPAVA

Opavští fotbalisté již také zahájili zimní přípravu. Na prvním tréninku nechyběly ani tři nové tváře. Záložníci David Puskáč z Petřkovic a polský fotbalista Bartosz Biel, který naposledy působil ve třetí nejvyšší polské soutěži. S áčkem se připravuje také kapitán devatenáctky Adam Rychlý. „Už od poloviny prosince jsem se na přípravu těšil. Předem bych chtěl fanouškům popřát vše nejlepší a hlavně zdraví v roce 2017,“ říká na úvod trenér Slezského FC Roman Skuhravý.
První trénink si tým odmakal na umělé trávě v Chlebičově. „Začneme hned zostra, odpočinku jsme měli dost,“ zvážněl kouč. O tom, že svá slova myslí vážně, svědčí fakt, že Opava bude trénovat i o víkendu. Ke dvěma možným posilám dodává: „Kluci jsou u nás zkoušce, ale z toho, co jsem viděl, mají oba našlápnuto k tomu, aby se stali opavskými hráči.“
Na otázku, zda ještě někdo nový přijde, Roman Skuhravý odpovídá: „Uvidíme. Naši velkou sílu vidím v tom, že tým zůstal pohromadě. Čiší z něj velké odhodlání a to vnímám jako velké pozitivum.“
Na úvodním tréninku nechyběli ani marodi Zdeněk Pospěch s Tomášem Smolou. Polský záložník Bartosz Biel, mimochodem fanoušek Slasku Wroclaw, byl z opavského prostředí nadšený. „Jsou tady výborné podmínky pro fotbal. Tým hraje nahoře druhé ligy. Jsem rád, že tady mohu být. Vím, že fanoušci mají družbu se Slaskem, který dobře znám. Na jeho zápasy chodím. Bydlím totiž třicet minut od Wroclawi,“ prozrazuje.
Odchovanec karvinského fotbalu David Puškáč sice okusil druhou ligu už v šestnácti, ovšem poslední půlrok strávil v třetiligových Petřkovicích. „Představoval jsem si vývoj své kariéry jinak, ale stalo se. Zájem Opavy mě potěšil. Jednání generálního manažera a trenéra byla velmi korektní. Chci v Opavě uspět a dostat se zpět nahoru,“ hlásí David Puškáč.

FK FOTBAL TŘINEC

Po vánoční přestávce přišla na řadu tvrdá realita. Třinečtí fotbalisté během prvních pracovních dní nového roku navštívili Centrum sportovní a preventivní medicíny AGEL Sport Clinic v Prostějově a podrobili se zátěžovým testům. Hráči byli rozděleni do dvou skupin, přičemž první skupina vyjela do Prostějova již v pondělí a druhá byla testována následující den. Testování je vždy důležitou, ale současně náročnou částí přípravy.
K testování se vyjádřil i trenér Jiří Neček, který na celý průběh bedlivě dohlížel: „Celkově jsem byl s testy spokojen. Sice jsme nedosahovali výsledků profesionálních hráčů na TOP úrovni, ale testy jsme plnili poctivě na 100 %. Výsledky testů využiji v přípravě jednotlivých hráčů na jarní část soutěže. Všichni už se sami mohou hlídat i podle sport testerů, které využívají již od prosince, kdy si plnili individuální plány. Hráči byli jednotlivě poučení, jak mohou s výsledky testů dále pracovat, takže my na to v tréninku jen navážeme."
V třineckém týmu již nebude působit zkušený útočník Pavel Malcharek, dále pak středopolař Jaroslav Málek a stoper Pavel Hloch, s nimiž klub koncem podzimu ukončil spolupráci. V mužstvu prozatím zůstávají středopolaři Martin Motyčka, Pavel Tobiáš, bek Tomáš Vengřinek a útočník Petr Hošek, kteří dostali podmínku. „Se sportovním manažerem Benjaminem Vomáčkou jsme se shodli na tom, že do mužstva není třeba výrazně zasahovat. Chceme přivést po jednom hráči do každé řady,“ nastínil hlavní trenér Jiří Neček.
Nové tváře prozatím v kabině nemá, pokud nepočítáme trojici mladíků z juniorky – kapitána Michala Lance, Maria Latochu a Petra Chloně, který dokonce patří ještě do dorostu.

VIKTORIA ŽIŽKOV

Viktoria má za sebou první trénink v roce 2017, kterým zahájila zimní přípravu na jarní pokračování Fortuna národní ligy. Tým se poprvé sešel v úterý dopoledne v Horních Měcholupech, kde vyběhl ke svému prvnímu tréninku. Davidu Vavruškovi se hlásilo celkem 25 fotbalistů.
Z podzimního kádru na tréninku chyběl záložník Zdeněk Volek, kterého zanedlouho čeká operace kotníku a následná rekonvalescence. Netrénoval ani navrátilec z hostování Milan Procházka, který je nemocný. Oba hráči by však trenéru Vavruškovi měli být do začátku soutěže k dispozici. Obránce Tomáš Josl si hledá nové angažmá a útočník Václav Klán se rozhodl ukončit profesionální kariéru. Naopak po hostování v Dobrovici se k týmu Vavrušky připojil Martin Hurka.
Na umělé trávě v Horních Měcholupech se představilo hned několik nováčků, kteří v rámci testování budou bojovat o setrvání v klubu. Jedná se o Jakuba Šindeláře, Vladimíra Kolmistra, Václava Pardubského a Jana Jelínka. Kromě toho se s A-mužstvem připravují i dva hráči z týmu do devatenácti let – Tomáš Vild a Ladislav Pochylý.
Viktorii během zimní přípravy nečeká žádné soustředění, první zápas sehraje v sobotu 7. ledna proti třetiligové Olympii Hradec Králové.

SK PROSTĚJOV
I když je venku mráz a sníh, prostějovští fotbalisté se už začínají připravovat na jarní část své první sezony ve druhé lize. Tam se svěřencům Františka Jury moc nedaří. Změnit by to měla zimní příprava. Na hráče čekají týdny plné tvrdých tréninků. Ten první proběhne ve čtvrtek v 17 hodin. „Bude to měsíc bez volna, kdy budeme tvrdě makat. Hráči budou mít klid jen v neděli. Každou středu a sobotu nás navíc čekají zápasy,“ prozradil plán přípravy generální manažer 1. SK Prostějov František Jura.
Zimní přípravu letos povedou především Petar Aleksijević a Roman Popelka. „Já budu taky na trénincích přítomen, budeme je mít až od 17 hodin, ale asi ten největší kus práce bude ležet na Petarovi a Romanovi,“ přiznal František Jura, kterého od fotbalu odvádí funkce ve vedení Olomouckého kraje.
Prostějovští trenéři mají hlavní úkol, a to udržet tým ve druhé lize. Se šesti body jsou Hanáci totiž poslední. „Budeme zkoušet nový styl rozestavení tři pět dva, jestli to tedy půjde. Na konci podzimu jsme dostávali moc gólů, což musíme změnit. Na druhou stranu jsme jich málo dávali. Zapracovat musíme na obraně i útoku,“ posteskl si František Jura. Jak se promění prostějovský kádr, není zatím také jasné. „S několika hráči jednáme, respektive s jejich mateřskými kluby, ale říct jména by bylo předčasné,“ tvrdil František Jura.
Kdo v modro-bílém dresu zůstane ze stávajícího kádru, to podle generálního manažera ukáže následující měsíc. „Na konci ledna odjíždíme na už tradiční soustředění do Ústí nad Orlicí a tam už chceme mít kádr uzavřený. Kluci nám budou muset za ten měsíc ukázat, že mají na to zůstat v sestavě,“ prozradil Jura prostějovské plány.
Fotbalisté Prostějova pak odehrají první přípravný zápas letošního roku už příští středu ve Vyškově s jihlavskými mladíky

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek