Povedená sobota mladších žáků

F r ý d e k-M í s t e k - Poslední zápasy před přerušením soutěží se mladším žákům povedly. Týmy U12 a U13 porazily v Lískovci Hranice. Na tyto dvě výhry navázal Future U13, který zvítězil nad Starou Bělou.

Jasná výhra U13

Valcířům se nepovedl zápas ve Vsetíně, slova trenéra po tomto duelu si však vzali hráči proti Hranicím k srdci. V úvodu byl sice soupeř nebezpečný, posléze jsme ale nad utkáním převzali kontrolu. Pomohly tomu dvě bleskové branky ze šesté minuty, které vstřelili Markové Michna a Galásek. Skóre jsme pak postupně navyšovali až na konečných 6:1. V tabulce jsme se posunuli na osmé místo a na kontě máme šestnáct bodů. Oproti některým týmům pak máme o zápas méně.

10.k. SpSM: MFK Frýdek-Místek - Hranice 6:1
Branky FM: A.V. Novák 2, Michna, Galásek, Mravec, L. Vyvial
Sestava FM: Smolík, Stromšík - Mucha, Horňák, Pavelka, Šuhajda, Mravec (c), Hejda, A.V. Novák, L. Vyvial, Vaculík, J. Schwarz, Macíček, Galásek, Michna. Trenéři: Radek Šmíd, Robert Schedling a Ján Balko.


Třetí výhra v řadě pro U12

Ve velké pohodě hrají v posledních zápasech Valcíři z U12. Pocítily to i Hranice. Za výhrou nás nasměrovala povedená první třetina, kterou jsme ovládli v poměru 4:1. „Proti nepříjemnému soupeři jsme předvedli kvalitní výkon a potvrdili jsme tak výkon ze Vsetína. Důležitým momentem byl výborný vstup do zápasu, po krásné brance Davida Markusíka a skvěle nakrátko rozehranému rohu to bylo v páté minutě 2:0. V dalším průběhu hry jsme se snažili kombinovat, držet míč a hrát na velké ploše. Nutno podotknout, že se nám to dařilo. Chlapce musíme pochválit, s výjimkou deseti minut ve druhé třetině se dokázali koncentrovat na celý zápas a to i přesto, že na hřišti to často jiskřilo, hodnotil trenér František Hlavatík.

Výhra nad Hranicemi byla pro U12 již třetí v řadě. Z posledních šesti utkání pak Valcíři vyhráli rovných pět. V tabulce se posunujeme směrem vpřed, už jsme na šesté pozici. Doposud jsme nasbírali 16 bodů.

10.k. SpSM: MFK Frýdek-Místek - Hranice 8:3
Branky FM: Janošec 3 (jeden z pen.), Čapanda 2 (jeden z pen.), Markusík, Tauš, Maralík
Sestava FM: Feber, Skotnica - Kačandy, Markusík, Staníček, Bůžek, M. Volný, Jarotek (c), A. Janošec, Tauš, Vřesňák, Bušovský, Šigut, Čapanda, Maralík. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.


Future U12: Čtyřgólové představení Dana Janíka

Úspěšnou sobotu mladších žáků završil taktéž v Lískovci tým Future U12. Napínavý zápas proti druhému týmu tabulky ze Staré Bělé ozdobil čtyřmi góly Daniel Janík. V tabulce Krajského přeboru jsme na desátém místě, získali jsme deset bodů.

10.k. Krajský přebor: MFK Frýdek-Místek - Stará Bělá 4:3 (3:2)
Branky FM: Janík 4
Sestava FM: Cibulka - Bardoň, Gardoš (c), Janík, Jež, Sochor, Tengler, Záčik, Holek, Menšík, Laník. Trenér: František Végh.