Chystáme se na oslavy 100 let klubu!

F r ý d e k-M í s t e k - Frýdecko-místečtí fotbaloví fanoušci jistě dobře ví, co bude znamenat nadcházející rok 2021. Ano, v tomto roce oslaví náš klub 100 let od svého založení. Psal se rok 1921, kdy se zaměstnanci Karlovy Huti rozhodli založit fotbalový klub. Tím se načala bohatá historie frýdecko-místecké kopané, kterou hodláme náležitě oslavit!

Bohatá tradice fotbalu v našem krásném městě začala v roce 1921 v závodu Karlovy Hutě. V tu dobu se rozhodli zaměstnanci svoji fotbalovou činnost zorganizovat v rámci Federované dělnické tělovýchovné jednoty, ale i vybudovat vlastní fotbalové hřiště u dělnické kolonie. Rok 1921 je tak považován za rok založení klubu a načal se tak příběh, který přinesl řadu krásných okamžiků.

A bylo jich za 100 let opravdu hodně. První fotbalové krůčky, velký vzestup v 70. letech, když už nesl klub název Válcoven plechu Frýdek-Místek, historický postup do ligy, zápolení dvou městských rivalů. Čímž se dostáváme i ke Slezanu, ten také tvoří nesmazatelnou stopu v historii klubu MFK Frýdek-Místek. Tedy hrdého pokračovatele Válcoven i Slezanu. Klubů, které se spojily v roce 1997 v jeden pod právní kontinuitou Válcoven plechu.

Nádhernou stoletou historii je pochopitelně potřeba také náležitě oslavit. Nemusíte se strachovat, klub už nyní důkladně promýšlí detaily výjimečného roku, a ačkoliv z pochopitelných důvodů, nemůžeme prozrazovat, máte se rozhodně nač těšit. „Oslavy sta let jsou jedinečnou příležitostí připomenout si společně s fanoušky a partnery bohatou historii klubu. Všichni se nesmírně těšíme a budeme se snažit, aby byly oslavy hodny tohoto jedinečného klubu a krásného města. Byť to nebude v aktuálních podmínkách koronavirové situaci jednoduché. I z toho důvodu bychom nechtěli prozrazovat konkrétní harmonogram oslav, věříme ale, že vše dobře dopadne,“ říká předseda MFK Frýdek-Místek z.s. Radim Mamula.

„Určité věci ale můžeme alespoň naznačit, letos se bohužel kvůli koronavirové situaci nemůže uskutečnit silvestrovské derby. O to pompéznější ale bude tento zápas v rámci oslav a v jiném režimu, než jej znáte z tradičního silvestrovského zápasu,“ prozradil.

Celý rok nás také bude provázet výroční logo, který vychází z historie. Odkazuje na slavnou historii Válcoven plechu, úvodní Karlovohutní FK, ale i Slezan. Proč měnit tradiční věci, které fungují, a navíc krásně vypadají, do jisté míry jsme také vycházeli z výročního loga oslav padesáti let od založení klubu. Úpravu dozná sekce historie na webových stránkách, po celý rok Vás budeme zásobovat zajímavostmi z historie, články, rozhovory. Budou připraveny nové infografiky. Zkrátka, budeme věnovat historickému mezníku maximální úsilí.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek