Trenér Future U13 František Végh: Chtěl bych všechny pochválit

F r ý d e k-M í s t e k - Future týmy načaly tento podzim již třetí rok svého působení. Tentokrát však s jednou změnou, hrají o soutěže výše - krajský přebor. To se týká i mladších žáků Future U13. První část sezóny Valcířů hodnotil nový trenér František Végh.

Future U13 hraje tento rok o soutěž výše, jak byste zhodnotil podzim ze svého pohledu?
Chtěl bych prvně všechny hráče, kteří nastoupili k zápasům Future U13 pochválit, přistup k zápasům je zodpovědný a radost, že můžou hrát je veliká. Také proto se snažím kluky nabádat, ať mají radost hrát a nedělají věci pod tlakem. Vždy mě těší, když hráči odcházejí domu a mají pocit štěstí.

Zápasy Future U13 jsou trošku jiné jak ligové zápasy, Týmy, které proti nám nastupuji nejsou tak fotbalové, jak v žákovské lize. Snad kromě Nového Jičína, který hraje pěkný fotbal. Ostatní týmy hrají jednodušší fotbal, což mně osobně u tak malých dětí vadí.

Já na předchozí odpověď navážu. Kreativita, každou situaci řešit odvážně, kombinačně. To jsou aspekty, které jste po hráčích vyžadoval...
Snažíme se kluky nabádat ať jsou kreativní a odvážní v herních situacích 1 na 1, řešit věci pod tlakem i za cenu obdržené branky. Výsledek zápasu pro mě není u tak malých kluků důležitý, jak snaha řešit herní situace vždy fotbalově.

Jak osobně hodnotíte projekt Future týmů?
Projekt Future je vynikající věc, jsem velice nadšený, jaký má přínos pro kluky, kteří nám rostou fotbalově před očima. U dětí je vždy hlavní mít radost a dělat věci s láskou, což se nám daří.

Závěrem bych chtěl popřát všem hráčům, rodičům, trenérům, vedení klubu, krásné vánoční svátky a vše nejlepší do nového roku 2021.