Svatopluk Schäfer slaví 70!

F r ý d e k-M í s t e k - Máme velkou radost, že dnes můžeme popřát ke krásnému kulatému jubileu ikoně našeho klubu, Svatopluku Schäferovi (na fotu vpravo). Bývalému brankáři Válcoven, trenérovi a současnému šéftrenéru brankářů naší mládeže přejeme pochopitelně především pevné zdraví. Gratulujeme!

Jaký otec, takový syn. Že se stal Svatopluk Schäfer fotbalovým brankářem, nebylo divu, vždyť jeho táta byl oporou Baníku Ostrava respektive v té době SK Slezská. A tak se dnešní oslavenec učil od toho nejpovolanějšího. V mládežnických letech chytal za rodnou Kopřivnici. Ve dvaceti pak přišla nabídka z Baníku Ostrava. Vojnu strávil v Táboře ve třetí lize, poté se opět vrátil do Baníku, kde však měl v reprezentačním brankáři Michalíkovi velkou konkurenci.

V roce 1977 přišlo možná osudové rozhodnutí kariéry. Schäfer se společně s útočníkem Josefem Slámou stěhoval do Stovek. Začátky sice byly pro vytáhlého brankáře krušnější, pak se stal ale dlouholetou oporou Valcířů! Chybělo tentokrát málo a Frýdek-Místek se opět vrátil na prvoligovou mapu. Dvakrát za sebou jsem však neuspěli v baráži o ligu. Po kariéře hráčské načal kariéru trenérskou, samozřejmě, kde jinde než ve Stovkách, kde působil v rolích asistenta trenéra a trenéra brankařů. Krom Frýdku-Místku se trenérsky zapsal i v Opavě, Baníku Ostrava, Karviné, Třinci, ale také například v Indonésii, kde byl trenérem brankářů olympijského celku v realizačním týmu legendárního Josefa Masopusta. Aktuálně působí na postu šéftrenéra brankářů frýdecko-místecké mládeže. Ještě jednou přejeme vše nejlepší a posíláme velkou gratulaci.