Sportovním manažerem a trenérem A-týmu Karel Orel

F r ý d e k-M í s t e k - Sportovním manažerem nově rodícího se A-týmu Frýdku-Místku v MSFL byla jmenována ikona klubu Karel Orel. Ten bude zároveň vykonávat funkci hlavního trenéra. O dalším vývoji budeme fanoušky informovat - složení realizačního týmu, kádru, atd.

Funkce sportovního manažera A-týmu a zároveň jeho trenéra se ujímá Karel Orel. Tuto legendu válcovenské kopané netřeba fanouškům představovat. S fotbalem začínal v Kladerubech, odkud vedly jeho kroky v mládežnickém věku do Zbrojovky Vsetín, zde zůstal až do vojny. Vojenskou službu strávil v Tachově a právě v tu dobu přišla životní nabídka z Frýdku-Místku. Nastartovala se tak naplno velká kariéra fotbalového obránce a záložníka Karla Orla. Dres Válcoven oblékal šest let, než se v roce 1989 přesunul za prvoligovou výzvou do Baníku Ostrava. Nejvíce se mu ale dařilo ve Vítkovicích a posléze v Opavě, která v té době prožívala velkou fotbalovou euforii. Šéf opavské defenzivy opustil velký fotbal a SFC v šestatřiceti letech. Na chvíli se ještě vrátil jako hráč do Stovek, ale to nemělo vzhledem ke tehdejší svízelné situaci dlouhého trvání. Přišla však kariéra trenérská.

Přes trenérské štace v Opavě, Vítkovicích, Frýdlantu, Valašském Meziříčí a Frenštátu se Karel Orel opět objevil na známých místech areálu Stovky. Trénoval Valcíře v Divizi, posléze i MSFL. Na trenérskou lavici A-týmu Lipiny se vrátil naposled v druhé lize v sezóně 2014/15, kdy na podzim vystřídal slovenského trenéra Vladimíra Goffu. Hned v prvním zápase pod jeho vedením dokázal Frýdek-Místek porazit Znojmo. Povedený začátek jara pak definitivně nasměroval Valcíře za záchranou, byť se v dalším průběhu už tolik dařilo. V další sezóně už ale vedl A-tým Mikuláš Radványi. Aktuálně osmapadesátiletý lodivod se pak přesunul k mládeži. V nynější sezóně vedl tým U17, nyní se tedy opět přesouvá do pozice u hlavního týmu. 

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek