FK Třinec - FK Frýdek-Místek 2:1

Přes snahu o zvrat v utkání jsme úkol nesplnili.
25.kolo (2.5.2017) | Stadion Rudolfa Labaje
FK Třinec - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Před poměrně slušně zaplněným hledištěm třineckého stadionu (672 diváků), z čehož i významná část přijela z Frýdku-Místku, jsme sehráli v úterý 2. května další zápas, který nám body do tabulky opět nepřinesl.

Derby, které je mezi frýdeckými a třineckými fandy nazýváno jako El Clásico, nezačali Valcíři nejhůře. Už v první minutě kopali roh a o minutu později přímý kop, z kterých, bohužel, nezahřmělo. Na druhé straně v osmé minutě zahrávali domácí přímý kop, který byl ve vápně ještě přizvednut jedním z hostujících hráčů tak, že brankář Prepsl musel na zem k tyči, míč však vyrazil jen před sebe, kde byl trestuhodně nehlídaný Dedič a míč dorazil do sítě - 1:0. A bylo ještě hůře! Ve čtrnácté minutě vzešel po rychlé akci domácích po levé straně centr před branku a třinecký Motyčka z voleje prostřelil našeho brankáře podruhé – 2:0! V dalším průběhu hry převzali iniciativu hráči Lipiny, ale dlouho se nemohli dostat ke kloudné akci, která by znamenala snížení stavu. Až ve 35. minutě nadělal centr do šestnáctky zmatky v třinecké obraně, míč se několikrát po střelách našich hráčů odrazil od obránců nakonec ke kapitánovi Petrovi Literákovi, který nekompromisně zavěsil do horní části branky – 2:1! Gól nalil frýdeckomísteckým hráčům novou krev do žil, což málem vyústilo ve vyrovnávací branku. Ve 43. minutě se zleva natlačil do pokutového území Adam Ševčík, který ač tísněn, tvrdě vypálil z velkého úhlu pod břevno, ale brankář Třince Paleček svůj tým podržel a míč vyrazil na roh. Do druhé poloviny zápasu nastoupili valcíři s touhou zápas otočit. V 59. po pravé straně Hykel kombinoval s Ilkem a Šumským který byl faulován, z následného přímého kopu nebezpečně hlavičkoval Klabník, brankář vyrazil k Ševčíkovi, který ihned zakončil, ale Paleček opět vyrazil na další roh! V těchto chvílích byli hráči Lipiny lepší a třinecké přehrávali. Fauly a žluté karty na straně domácích přibývaly, ale ani standardní situace ve prospěch Valcířů kýžené vyrovnání nepřinášely. V 65. minutě se z ojedinělého útoku domácích zrodil roh, ze kterého Motyčka hlavičkoval vedle naší brány. V 73. minutě byl tvrdě faulován před šestnáctkou jeden z našich hráčů, míč si připravil Šumský a jeho tvrdou ránu tečovala zeď domácích těsně vedle třinecké brány! V dalším průběhu hry musel střídat zraněný Martin Vyskočil a chvíli na to střídal i Marek Šichor, na třinecké straně se objevili naši bývalí hráči Ižvolt s Hoškem a domácí začali hrozit z brejků, které však k ničemu závažnému nevedly. Naopak hráči Válcoven se chystali na závěrečný tlak. Domácí se snažili zastavit naše hráče jakýmkoli způsobem, což odnesl v 85. minutě další bývalý hráč Lipiny Dario Krišto, který byl po druhé žluté kartě vyloučen! V 89. minutě po dalším rohu hostů velice nebezpečně hlavičkoval Martin Klabník, ale míč těsně minul břevno domácích. V posledních minutách třinečtí i za cenu dalších žlutých karet drželi své vedení, což se jim, bohužel, podařilo.

I přes velké množství standardních situací a územní převahu se frýdecko-místeckým hráčům nepodařilo zvrátit průběh prvních patnácti minut zápasu. Porážka v Třinci, ale nejen ta, nás, bohužel, tvrdě posunula do záchranářských bojů. V dalším zápase nás čeká trápící se Sokolov, který se momentálně nachází na posledním nesestupovém místě FNL. Bude to zápas o pověstných šest bodů, proto budeme potřebovat podporu fanoušků! Věříme, že výborný lipinský fanda nezanevřel a na důležitém zápase vytvoří skvělou kulisu, která hráče vyburcuje k maximálnímu výkonu!

FK Fotbal Třinec – MFK Frýdek-Místek 2:1 (2:1)

Branky: 8. Dedič, 14. Motyčka – 35. Literák. Rozhodčí: Ginzel - Poživil, Flimmel. ŽK: Benetka, Stříž, Krišto, Motyčka, Hošek, Ižvolt – Šumský, Švrček. ČK: 85. Krišto (T). Diváci: 627.

Třinec: Paleček – Benetka, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl (65. Ižvolt), Krišto, Motyčka, Stříž (90+4. Janošík) – Šumbera (65. Hošek), Dedič. Trenér: Jiří Neček.

Frýdek-Místek: Prepsl – Švrček, Klabník, Literák, Ilko – Slaninka, Šichor (79. Berežný), Šumský, Hykel – Vyskočil (76. Nworah), Ševčík. Trenér: Miroslav Nemec.

Ohlasy trenérů


Radim Mamula (generální ředitel MFK FM: Děkujeme všem fanouškům, kteří v úterním podvečeru dorazili náš klub podpořit v Třinci. Velice si vážíme toho, že i přes to, že se nám v jarní části Fortuna národní ligy nedaří jste na Lipinu nezanevřeli a stále ji neúnavně na stadionu ve Stovkách a také na venkovních hřištích ženete kupředu. Opravdu a upřímně vám všem věrným fanouškům z celého lipinského srdíčka děkujeme.