Poprvé na přírodní trávě

F r ý d e k-M í s t e k – Úvodní trénink tréninkového kempu absolvovali Valcíři ještě na umělé trávě, ve středu už ale počasí svolilo k tomu, aby si vyzkoušeli i přírodní trávu na tréninkovém hřišti. K jednadvacetičlennému kádru, který je ve Frýdku-Místku na zkoušce připojily dvě nová jména.

Na hlavní hřiště to ještě nebylo, areál Stovky však skýtá řadu možností, počasí alespoň dovolilo potrénovat na tréninkovém travnatém hřišti. Byť v průběhu spadlo pár kapek, žádný liják naštěstí hráče nezastihl. Do kádru, který bojuje o lipinský dres, se ve středu připojily dvě jména. Mladý stoper Jakub Blejchař z Hranic a útočník Hlučína Ondřej Pyclík. První trénink s týmem absolvoval kouč brankářů Horymír Kotala (na fotu vlevo společně s brankářem Jakubem Švrčinou), který si hned vzal kvartet brankářů do parády. Celkem středeční jednotku absolvovalo 21 hráčů, absentovali pouze David Kučera a Marek Janša, kteří byli ze středečního tréninku omluveni.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MFK Frýdek-Místek (@mfkfm1921)

Svižná hodinka a půl se opět nesla především ve znamení míče a hry. Trenérské trio Karel Orel, Miroslav Onufer a Roman Vojvodík hráče pochopitelně bedlivě sledovalo.  „Trénink měl opět velmi solidní kvalitu a náboj, s přístupem hráčů jsme určitě spokojení, zmínil jeden z asistentů trenéra Roman Vojvodík. Další trénink čeká na tým v pátek a v sobotu pak tréninkové utkání proti Brušperku, kde si trenéři udělají další přesnější obrázek o hráčích.


Dvaadvacetiletý stoper Jakub Blejchař.


Osmadvacetiletý útočník Ondřej Pyclík má zkušenosti s MSFL z Baníku Ostrava, HFK Olomouc a naposled působil v Hlučíně.

KÁDR ZKOUŠENÝCH HRÁČŮ: Jakub Švrčina (Bohumín), Richard Mrozek (D. Datyně), Tomáš Netolička (MFK Vítkovice), Michael Gergela (Baník Ostrava) - Michal Velner (Baník Ostrava), Jaroslav Juříček (Frýdlant nad Ostravicí), Marián Kovařík (Vsetín), David Kučera (Frýdlant nad Ostravicí), Lukáš Raab (Baník Ostrava), Dominik Vojvodík (Lískovec), Jakub Tamajka (Baník Ostrava), Timofej Barkov (Baník Ostrava), Josef Knedla (Baník Ostrava), Dominik Konečný (Baník Ostrava), Jakub Vrbka (Baník Ostrava), Šimon Byrtus (Karviná), Tomáš Hujo (Karviná), Jakub Massaniec (Hlučín), Petr Kováč (Frýdek-Místek), Giacomo Corriero (Frýdek-Místek), Marek Janša (Uherský Brod), Jakub Blejchař (Hranice), Ondřej Pyclík (Hlučín).

V závorce poslední působiště hráče.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B