Nepodařený zápas proti U19 Baníku

F r ý d e k-M í s t e k - Poslední zápas v rámci tréninkového kempu se Valcířům nevydařil, proti U19 Baníku Ostrava jsme od začátku utkání tahali za kratší konec a dravější soupeř si připsal zaslouženou výhru.

Tréninkové utkání: MFK FM - Baník Ostrava U19 1:3 (1:2)
Branky: Raab - Guzik, Chylek, Sekanina. Rozhodčí: Podracký - Adamec, Poledník.
Sestava: Mrozek (46. Gergela) - Vrbka (46. Velner), Blejchař, Tamajka (46. Massaniec), Kučera (46. Hujo) - Konečný, L. Kundrátek (46. Byrtus), Knedla, Krajčo (46. Barkov) - Kovařík (46. Janša), Raab (46. Pyclík). Trenéři: Karel Orel, Miroslav Onufer, Roman Vojvodík.

Ostravští mladící vstoupili do utkání s elánem a chutí. Jejich dravost se v úvodních minutách poměrně jasně prokázala dvěma góly z 9. a 22. minuty. „Do utkání jsme nevstoupili dobře. První půlhodina byla od nás bez pohybu, bez elánu a soupeř to vycítil, hodnotil trenér Karel Orel. Po špatném začátku utkání jsme se zpátky do zápasu jen těžko dostávali. V druhé polovině úvodního dějství jsme sice získali menší poziční převahu, zejména díky velkému množství standardních situací, balón se však odrážel od ostravské obrany jako od zdi.

Výjimkou byla situace z 32. minuty, kdy se po standardní situaci dostal k dorážce Lukáš Raab a překonal brankáře Prokela, který v sezóně 2018/19 chytával za náš dorost. Snížení tedy přišlo, k vyrovnání jsme se však do přestávky nepropracovali. Ze hry jsme se jen těžko dostávali do zakončení. K tomu se v podstatě dostal za poločas pouze Kovařík, jehož střela zpoza vápna šla ale mimo.

Ani vstup do druhé půle se nám nevydařil, místo kýženého vyrovnání přišel v 50. minutě po chybě naší obrany úder soupeře. Do druhého poločasu jsme chtěli samozřejmě vstoupit jinak, bohužel ale přišla chyba a inkasovaný gól, který ještě více umocnil sebevědomí Baníku,“ posteskl si kouč.

Naše útočné snahy se stejně jako v první půli rozbíjely o konsolidovanou obranu. Nejblíže ke gólu měl Janša, jehož pohotovou střelu z první po zpětné přihrávce však vytěsnil brankář Struhař nad. Závěrečný zápasový boj o místo v kádru Valcířů tak nedopadl příliš šťastně. V pátek je na programu poslední trénink, po kterém samozřejmě přijde info, jak to s hráči vypadá. Stejně jako o dalším programu, který bude následovat v podobě ostré přípravy.

Karel Orel (trenér MFK Frýdek-Místek): Zápas nám vůbec nevyšel, do utkání jsme nevstoupili dobře. První půlhodina byla od nás bez pohybu, bez elánu a soupeř to vycítil. Dostal se do utkání a ve většině fotbalových věcí nás přehrával. Všude jsme byli o krok pozdě, u některých gólů obrovská chyba stoperů. Zřejmě došlo k lehkému podcenění dorostenecké kategorie. Soupeřovi narostlo po dvou gólech sebevědomí, byl hodně běhavý.