Zpátky doma. Jaroslav Juříček je opět Valcíř

F r ý d e k-M í s t e k - Od přípravek až po muže. Osmadvacetiletý záložník Jaroslav Juříček prošel v našemu klubu všemi kategoriemi a po sedmi letech se opět vrací na místo činu.

Jaroslav Juříček je rodákem z Janovic, kde udělal první fotbalové krůčky. Ve druhé třídě přišel do Frýdku-Místku, s kterými na dlouhou dobu spojil svůj sportovní život. Postupně zde totiž prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do mužů, za které se zahrál i druhou ligu. Další jeho kroky vedly do Nového Jičína, Valašského Meziříčí a naposled hájil dres divizního Frýdlantu nad Ostravicí. Nyní se tedy vrací zpět "domů". „Měl jsem ambici se sem vrátit a zahrát si třetí ligu, to mi rozhodování dost ulehčilo. Na druhou stranu ve Frýdlantu jsme měli dobrý kádr, dobrou kabinu, takže se mi neodcházelo lehce. Nakonec jsem to ale vyhodnotil tak, že si chci zahrát třetí ligu a chci být ve Frýdku-Místku, řekl v připravovaném rozhovoru.

Už nyní je poměrně jasné, že v kádru bude patřit mezi nejzkušenější hráče, na které se bude hodně spoléhat. Myslím si, že budu mezi nejstaršími, co to musí vzít na sebe. Nezříkám se toho. Uvidíme, jak to půjde, bere zodpovědnost a zavzpomínal také, kdy naposled oblékl lipinský dres v mistrovském utkání. Myslím si, že poslední zápas byl na Bohemce (Střížkov pozn. red.) a tam jsme chytli latu 1:7,“ vzpomíná dnes již s úsměvem na druholigový zápas ze sezóny 2013/14. My Jardovi samozřejmě přejeme, aby takové utkání za Valcíře již nikdy nezažil, naopak, aby jich bylo co nejvíce vítězných.