Spolupráce s Moravskoslezskou brankářskou akademií

F r ý d e k-M í s t e k – Rozvoj mládežnického fotbalu jde neustále dopředu, možnosti přibývá a jsme rádi, že jednu takovou můžeme využít. Klub totiž navázal spolupráci s Moravskoslezskou brankářskou akademií. Kvitovat z toho bude nejen naše mládež, ale především široké fotbalové okolí. Ostatně více už v článku.

Moravskoslezskou brankářskou akademii založili tři bývalí brankáři, nyní trenéři: Ondřej Prepsl, Jiří Hlaváč a David Hampel. Dva z nich jsou bývalí brankáři MFK Frýdek-Místek, zvláště Ondřeje Prepsla nemusíme jistě žádnému fanouškovi lipinské kopané představovat. Každoročně zmíněné pánové pořádají brankářský kemp pro všechny brankáře v moravskoslezském kraji. Oživila se pak dlouhodobá myšlenka, dělat tréninky pravidelné, aby se kvalitní brankářský trénink dostal do každého města či vesnice, kde o to bude zájem. „Význam brankářských tréninků je v dnešním fotbale naprosto zásadní. Z mé momentální pozice trenéra brankářů v RFA Ostrava se setkávám se spousty šikovných brankářů, kteří mají jen smůlu, že se jim po brankářské stránce nikdo nevěnoval. Aktivity naší brankářské akademie se do nedávna zaměřovaly jen na pořádání brankářských kempů a příležitostných individuálních tréninku. Situace v našem kraji nás donutila naše aktivity přehodnotit. Ve spolupráci s trenéry brankářů ve Frýdku-Místku Lužasem (Martin Lužný pozn. red.) a Hilosem (Dominik Hill pozn. red) jsme se rozhodli vytvořit tréninkové místo, kde najde každý brankář z okolí kvalitní brankářský trénink ve výborném areálu na Stovkách. Ve Frýdku-Místku odvádí s brankáři kluci výbornou práci a jsme moc vděční klubu, že toto umožní klukům z okolních klubů, říká bývalý brankář Valcířů a jedná z důležitých postav Akademie Ondřej Prepsl.

S myšlenkou spolupráce se pracovalo již před delší dobou, kdy proběhlo několik schůzek na úrovni šéftrenérů naší mládeže a zástupců Akademie. Vše ale přerušil Covid 19 a komplikace s ním spojené. Nyní se tedy konečně vše může rozjet. Obě strany samozřejmě spolupráci kvitují, díky ní mohou pravidelně každé pondělí brankáři z okolí Frýdku-Místku využívat areálu ve Stovkách pod vedením našich trenérů Martina Lužného a Dominika Hilla. Ti se také účastní pravidelných seminářů a školení právě pod hlavičkou Akademie, aby drželi krok s nejnovějšími trendy. „Jsme velmi rádi, že můžeme být nápomocni tomuto novému projektu. Každá taková činnost navíc je pro mladého brankáře k nezaplacení. V Moravskoslezské brankářské akademie je skvělý kolektiv výborných brankářských trenérů, díky nimž se budou mladí brankáři zlepšovat. Věříme, že z toho budeme těžit nejen my, ale především brankáři z okolních klubů,“ říká šéftrenér mládeže MFK Frýdek-Místek Roman Vojvodík.

O tom, že projektu věříme a plně jej podporujeme svědčí i to, že jsou do něj zapojeni také naši trenéři brankářů, jak bylo výše zmíněno. „Jsem nesmírně rád, že tato spolupráce byla potvrzena. V mých myšlenkách a v myšlenkách trenérů z Akademie totiž bylo toto pravidelné trénování již delší dobu. To, že jakýkoliv mladý brankář může dostat stejný servis jako brankáři ve větších klubech, je obrovský benefit. Je samozřejmé, že ne každý klub si může dovolit trenéra brankářů, a tak se stává, že když je některý kluk talentovaný a vybere si ho nějaký větší tým, tak se s ním musí pracovat i na úplně základních dovednostech, a tomu se tímto zabrání, protože ty správné technické základy dostanou na těchto pravidelných trénincích. S trenérem Hillem se těším na každého z vás,“ říká šéftrenér brankářů mládeže Frýdku-Místku Martin Luzný.

A důležité info na závěr, pokud jsi brankář a je ti mezi 9-15 roky a máš chuť na sobě pracovat, přihlásit se můžeš přímo u našeho šéftrenéra brankářů mládeže – Martin Lužný – 732 119 476, email: trener@martinluzny.cz, nebo napsat na email akademie: info@brankarskaakdemie.cz. První možnost vyzkoušet si vše na vlastní kůži budete mít již 16. července, kdy je naplánován ve Stovkách první jednodenní kemp.

WEB MORAVSKOSLEZSKÉ BRANKÁŘSKÉ AKADEMIE
FACEBOOK MORAVSKOSLEZSKÉ BRANKÁŘSKÉ AKADEMIE