FK Frýdek-Místek - SK Dynamo České Budějovice 0:2

This text will be replaced
Áčko v sobotním svátečním odpoledni podlehlo v domácím prostředí Českým Budějovicím.
22.kolo (15.4.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Dynamo České Budějovice
0:2


Komentář

Velice smolně jsme vstoupili do domácího střetnutí s Jihočechy. Už v 9. minutě se na levé straně hřiště dostal k míči hostující Pešek a po jeho střele si srazil do vlastní brány odražený balon od tyče Klabník - 0:1. "Viděl jsem, že na mě jde brankář, tak jsem vystřelil a z mého pohledu to šlo vedle a nějak to tam propadlo. Já si myslím, že to byl můj gól (smích). Ale určitě bych ho neměnil za vítězství," řekl pro oficiální web hostujícího celku Jakub Pešek.

Valcíři se po smolném okamžiku nesložili a nadále se snažili dobývat bránu Zdeňka Křížka (ten mimochodem ve Stovkách vychytal svou již 10 nulu v sezoně). Nejblíže vyrovnání byl v 19. minutě Slaninka (viz. foto vpravo), tomu ale střela vůbec nevyšla. „Gól nám moc nepomohl. Jsme teď v takové situaci, že z každé první akce soupeře dostaneme gól. To nás nahlodá, ale my se nadále snažili o vyrovnání. Škoda, že tam Slaňa svou šanci nedal," litoval promarněné příležitosti svého spoluhráče domácí kapitán Petr Literák.

Rozhodující okamžik zápasu přišel krátce po přestávce. V 53. minutě napřáhl hostující Čavoš a díky teči jednoho z domácích fotbalistů skončil míč podruhé za zády bezmocného gólmana Prepsla. "Ona to nebyla ani tak šance, jako spíše šťastná střela. Po těch dvou porážkách v řadě jsme si další nechtěli připustit. Bojovali jsme, ale bohužel nám to tam teď nepadá," řekl Literák. A měl pravdu, jelikož největší šance Valcířů přišly v samém závěru střetnutí. Hlavičku mladíka Fukaly zastavilo břevno, vzápětí zase Křížek vychytal u pravé tyče hlavičkový pokus Spasojeviče.

Nyní nás čeká série dvou těžkých utkání. Ve středu se nejprve představíme od 17 hodin na hřišti nováčka soutěže z Vítkovic, v sobotu pak přivítáme na svém stadionu celek Pardubic. I toto utkání se bude hrát od 17 hodin. "To jsou zápasy, které se zvládnout prostě musí. Oba celky jsou pod námi, kdybychom utkání nezvládli, nebylo by to vůbec příjemné," zdůraznil domácí kapitán.

MFK Frýdek-Místek - Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)

Branky: 9. Klabník vlastní, 53. Čavoš. Rozhodčí: Klíma – Vít, Dresler. ŽK: Slaninka, Mugove, Spasojevič – Wermke, Pešek. Diváci: 758.

Frýdek-Místek: Prepsl – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Berežný (64. Spasojevič) - Byrtus (40. Mugove), Šumský, Nworah (46. M. Fukala), Slaninka - Ševčík. Trenér: Miroslav Nemec.

Č. Budějovice: Křížek – P. Novák, Šourek, Funda, Čavoš – Klesa, Kladrubský, Benát (90. Hála), Wermke (68. Vopat) – Táborský (89. Matějka), Pešek. Trenér: David Horejš.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B