První ostrý zápas se šťastným koncem

Lipina ve Frenštátě nad Beskydem vyhrála, ale soupeř byl více než zdatným protivníkem

Ohromné odhodlání, bojovnost a nasazení týmu SK Beskyd Frenštít p.R. v předkole poháru MOL Cup znamenalo jediné, bitva až do konce o postup do základní části poháru MOL Cup.

Naší hráči do utkání vstoupili vlažně a v prvních minutách čelili šancím domácích. Přesto první gól slavili Valcíři, když ve 20 minutě vstřelil první branku zápasu po trestném kopu z boku hlavou Jakub Tamajka.

Hra se postupně srovnávala, ale oproti individuálním kvalitám stál bojovný protivník. A právě díky své až buldočí vůli se v 37 minutě prosadil, po špatném pokrytí prostoru v našem pokutovém území, domácí Klimpar a vstřelil vyrovnávací branku. Poločas tak skončil 1:1.

Do druhé půle jsme nastoupili již lépe soustředění a organizace hry ukazovala, že bychom našeho protivníka mohli přehrát. Když k tomu padl v 56 minutě gól z kopačky Marka Janši, zdálo se, že Lipina směřuje k vítězství. Navíc rozhodčí domácím zcela nepochopitelně prominul jasnou penaltu po faulu na Dominika Konečného. A to už hráči Beskydu vypadali unaveně.

Jenže zbytečná ztráta míče na soupeřově polovině a následný rychlý brejk domácích přinesl vyrovnávací gól z kopačky Pyclíka . A to se psala 77 minuta. Poté se zaskočení Valcíři pustili do ofenzívy, ale vynikající domácí brankář Smolík za svá záda gól nepustil. A tak i druhý poločas skončil 1:1 a po 90 minutách byl stav 2:2. Následovalo prodloužení 2x15 minut. V teplém letním dni se více a více na hráčích projevovala únava, zejména na straně fotbalistů Beskydu.

V první části prodloužení měl obrovskou šanci Marian Kovařík, který k údivu všech netrefil zcela odkrytou prázdnou bránu domácích.

10 minut před koncem nastavení Valcíři přeci jen vstřelili branku, ale pomezní sudí odmávala ofsajd. Vše pak směřovalo k penaltovému rozstřelu. V posledních vteřinách však valcíři z posledních sil vybojovali rohový kop a svému houževnatému soupeři uštědřili poslední a rozhodující trefu, o kterou se postaral krásnou hlavičkou Lukáš Raab, který si za aktivitu a nasazení vstřelení branky zasloužil. Na naší straně následovala radost, na straně kluků z Beskydu zase smutek. Každopádně, soupeři patří uznání za hru a nasazení v celém utkání a lze konstatovat, že nakonec vyhrál ten šťastnější.

K samotnému prvnímu utkání se také vyjádřil trenér Karel Orel a nešetřil ostrými slovy:

Karle, jak hodnotíš celý zápas?

Nástup do utkání jsme podcenili, byli jsme nevýrazní a soupeř si hned na úvod vytvořil několik dobrých příležitostí ke vstřelení branky. Naše hra byla malátná a individuální kvality, ale také chyby v rozehrávkách a obraně mě hodně rozladily. Apeloval jsem na zlepšení důrazu, což se postupně ve druhé půlce prvního poločasu zlepšilo.

Druhý poločas byl co do nasazení lepší, na klucích byla vidět snaha o vítězství. Přesto jsme ne nevyvarovali individuálních chyb, což nás opět stálo vyrovnání. 

V prodloužení jsme měli více ze hry, což nám nakonec přineslo vítězství, což mě v konečném důsledku potešilo.