Michal Velner: Duel s Vratimovem bude zápasem podzimu. Čekáme slušnou diváckou návštěvu

Lipina v posledních dvou zápasech neinkasovala, byť poslední remízu na hřišti Vrchoviny považuje spíše za ztrátu. Obránce a kapitán valcířů Michal Velner v rozhovoru mluví o tom, že se v poslední době zlepšila komunikace na hřišti. Od střetnutí s Vratimovem očekává vyhrocený duel a zmiňuje také fakt, že tým byl ve složité situaci, když byl v karanténě a nemohl trénovat.

Michale, o předešlém víkendu jste uhráli bezbrankovou remízu na hřišti Vrchoviny. Berete takový výsledek jako dobrý bod z venku nebo jste v tomto klání měli vyhrát?
Na Vrchovinu jsme jeli s cílem získat všechny tři body. Myslím si, že utkání jsme měli celkem pod kontrolou a kvalita byla na naší straně. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit vítězný gól, i když šancí jsme na to měli více než dost. Soupeř hrozil z brejků. Každopádně se ziskem bodu jsme zklamaní, ale pořád je to bod z venku.

Máte za sebou dva zápasy, v nichž jste neinkasovali. Dá se tedy mluvit o tom, že jste se v defenzivě zlepšili?
Určitě se zlepšila komunikace na hřišti, nemluví už jen jeden nebo dva hráči, ale přidávají se další, což hodně pomůže. Také vidím posun v obranná fázi celého týmu od útočníků až po obránce. Jsme mladý tým. Myslím, že se to bude časem pořád zlepšovat.

Věříte tomu, že vám duely, ve kterých jste nedostali žádný gól, pomohou k tomu, abyste sbírali body pravidelněji, než tomu bylo doposud?
Samozřejmě věřím, že nám nuly, které jsme v těchto utkáních uhráli, pomohou. Mělo by nám to přidat trochu sebevědomí. A pro Pepu taky určitě dobře, když nasbírá nějaká čistá konta.

Zvedlo se po posledních výsledcích alespoň trochu sebevědomí tak mladého družstva?
Jak už jsem zmínil před chvílí, určitě zvedlo, ale jak říkáte, jsme mladé mužstvo, které stále sbírá zkušenosti za pochodu.

Pod novým trenérem Robertem Pištěkem jste odehráli tři utkání. Změnil se nějak váš herní projev po výměně trenérů?
Snažíme se být organizovanější, více spolu na hřišti komunikovat, jak už jsem zmínil. A na to se nabalují další věci. Herní projev se začíná zlepšovat, každý jednotlivec ví, co má na hřišti hrát, ale pořád jsme spolu jen chvíli. A navíc nás hodně limitují zranění. Když nás bude více, bude větší konkurence v kabině, což by každého hráče mělo posunout dál.

V příštím kole přivítáte doma Vratimov, který má o tři body více, ale jeden odehraný zápas navíc v porovnání s vámi. Znovu vás tak čeká klání tzv. o šest bodů. Co od tohoto střetnutí očekáváte?
Když se podívám na všechna kola, která nás ještě čekají, tak bych řekl, že všechny tyto zápasy jsou o šest bodů. S Vratimovem to bude hodně pikantní duel. Všichni víme, že to bude zápas podzimu a my se na něj snažíme nachystat.

V týmu Vratimova působí hodně hráčů, kteří v minulosti oblékali dres Frýdku-Místku. Bude tak zápas o to pikantnější? Pro některé fotbalisty zřejmě bude mít zvláštní náboj, je to tak?
To rozhodně. Pokud někdo ještě nedávno působil v družstvu soupeře, proti kterému nyní hraje, vždycky má pro něj takový duel o to větší náboj. Vzhledem k tomu, že spousta hráčů Vratimova působilo ve Frýdku, tak si myslím, že toto střetnutí bude hodně vyhrocené. Myslím, že to bude hodně zajímat i veřejnost, tak očekáváme i slušnou návštěvnost na tribunách.

Není to tak dávno, co byl celý tým v karanténě kvůli nákaze některých hráčů covidem. Jak náročné bylo dostat se zpátky do tréninkového a zápasového rytmu? Projevil se tento výpadek nějak na výkonnosti družstva?
Bylo to celkem složité. Netrénovali jsme déle než jeden týden. Někteří dokonce ještě déle, protože čekali na výsledky testů. Stihli jsme před zápasem dva tréninky. Navíc ne všichni. Odjeli jsme snad ve dvanácti lidech. Složité to určitě bylo, ale chtěli jsme na zápas jet a porvat se o to.