Pištěk: Hráči jsou nastaveni výborně. Doufám, že to tak bude i nadále

Lipina má za sebou první polovinu zimní přípravy, kterou zpestřilo také čtyřdenní soustředění v domácích podmínkách v areálu ve Stovkách. Valcíře doposud prověřili čtyři soupeři v přípravných utkáních. Už nyní je jasné, že družstvo posílí pět nových hráčů. Navíc další bude realizační tým ještě zkoušet.

„Celkově jsem zatím s prvním měsícem přípravy spokojen z důvodu minimálního počtu zranění a onemocnění, takže většina hráčů mohla podstoupit maximální zátěž,“ uvedl trenér FK Frýdek-Místek Robert Pištěk s tím, že první měsíc byl po individuálním plánu, který cílil hlavně na obecnou vytrvalost, zaměřený hlavně na krátkodobou a rychlostní vytrvalost. „Co se pak týče síly, opět jsme cílili spíše na obecný rozvoj. V únoru již budeme většinu tréninků absolvovat na hřišti, kde budou hráči zatíženi již hlavně do dynamiky a rychlosti a začneme se zaměřovat na taktickou stránku,“ pokračoval Pištěk.

Doposud valcíře prověřili čtyři soupeři. V přípravných kláních Lipina poměřila síly s rezervou Zlína, Třincem, rezervou Karviné a divizním Valašským Meziříčím.

„V prvních přípravných zápasech jsou vždy větší nedostatky než v těch dalších, protože dochází k velké rotaci hráčů a vliv na výkonnost má i výpadek ze zápasového tempa. Mám radost, že jsme v žádném zápase zatím nepropadli vyloženě herně, i když první zápas se Zlínem byl ve velmi vlažném tempu a bohužel jediná kaňka je výsledek s Třincem, kde jsme hrubě propadali v defenzívě a soupeř to potrestal,“ poznamenal Pištěk.

V sobotu pak čeká Lipinu další přípravný duel. Utká se s rezervou Baníku Ostrava. „Tento zápas beru jako největší prověrku, protože mladíci Baníku zatím skalpují soupeře z profesionálních soutěží,“ upozornil kouč Frýdku-Místku.

Na konci ledna absolvoval tým také čtyřdenní soustředění v domácích podmínkách areálu ve Stovkách. „Soustředění naprosto splnilo to, co jsme očekávali. Máme tu výhodu, že můžeme pracovat ve výborných podmínkách našeho areálu. Soustředění už bylo pojato spíše jako herní o dvou až třech fázích. Maximálně jsme využili umělou trávu, kde jsme se soustředili již na herní kondici doplněnou o sílu,“ přiblížil Pištěk.

Zimní příprava je nejméně oblíbeným obdobím každého fotbalisty. U valcířů však zatím k žádné ponorce mezi hráči nedochází. „Hráči jsou nastaveni výborně. Ví, že MSFL je soutěž, ve které hraje obrovskou roli fyzická připravenost, a tak i k tomu přistupují. Atmosféra je dobrá, a to i přesto, že již máme v týmu pět nových hráčů a řada kluků tým opustila. Za to jsem rád a doufám, že to takto bude fungovat i nadále. Díky naší skvělé regenerační lince a realizačnímu týmu mají hráči maximální servis a je o ně dobře postaráno,“ zdůraznil Pištěk.

Momentálně má družstvo ve svých řadách pět nových hráčů. V tomto týdnu by se k nim měli připojit další. Lodivod Lipiny doufá, že i oni budou přínosem. „Novicové jsou posilami do každé řady. Obměnili jsme středovou formaci kraje a posílili jsme i útočnou řadu,“ poodhalil Pištěk.

Přesně za měsíc odstartuje jarní část MSFL. A s jakými vyhlídkami půjde Lipina do odvetných bojů ve třetí lize? „Naše vize je se co nejdříve odpoutat od týmů, které budou hrát o záchranu a posunout se do první poloviny tabulky. Samozřejmě jsme si vědomi toho, že máme obrovsky těžký, počáteční los a potkáme se s týmy, které hrají v první šestce. My to ale jako nevýhodu nevidíme a na boje se těšíme,“ vzkázal trenér FK Frýdek-Místek.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B