Lipina přehrála Baník U19 3:1. I když neproměnila penaltu a další velké šance

V dalším přípravném utkání prověřil Lipinu výběr FC Baník Ostrava U19. Valcíři svého soupeře přehráli poměrem 3:1. I když neproměnili penaltu a další stoprocentní šance. Zápas snesl přísné měřítko. Prostor dostalo hned sedmnáct hráčů.

Přípravný zápas Lipiny proti rezervě ostravského Baníku byl poslední, ve kterém trenéři protočili veliké množství hráčů. Na hřiště se postupně dostalo hned sedmnáct fotbalistů, kteří se mohli ukázat. První poločas se nesl ve znamení velké aktivity až dominance Lipiny. Ta soupeře pustila do jediné šance, když se dopustila hrubé chyby ve středu pole, kterou protivník potrestal. Lipina se však dokázala střelecky prosadit hned třikrát, takže první poločas vyhrála 3:1.

Druhý poločas Lipina trochu polevila. Už nehrála v takovém tempu jako v první půli. Ostravský Baník držel jeho brankář, který už další gól nedostal, byť Lipina kopala penaltu a neproměnila ani jednu ze tří stoprocentních šancí, které si vypracovala. Skóre z prvního poločasu tak zůstalo beze změny, takže Lipina vyhrála v přípravě potřetí za sebou. Tentokrát 3:1.

„Výsledek 3:1 je pro nás svým způsobem špatný, když vezmu v potaz, že jsme neproměnili penaltu a několik vyložených šancí. Jinak ale zápas hodnotím velmi pozitivně, protože snesl přísnější měřítko. Příště nás prověří rezerva Górniku Zabrze,“ uvedl po zápase trenér FK Frýdek-Místek Robert Pištěk.

FC Baník Ostrava U19 – FK Frýdek-Místek 1:3 (1:3)

Branky: Kovařík 2, Raab

Sestava FK F-M (1. poločas): Gergela – Burgo, Velner, Massaniec, Bielan – Zupko, Raab, Rubý – Konečný, Kovařík, Hykel.

Sestava FK F-M (2. poločas): Květon – Velner, Blejchař, Tamajka – Byrtus, Vengřinek, Juříček, Barkov, Bielan – Kovařík, Nieslanik.