Ambice mám určitě ty nejvyšší. Chci vyhrát každý zápas, říká Marek Bielan

Lipina během zimy značně posílila. Jednou z nových tváří je krajní obránce Marek Bielan, který přišel do stovek na hostování z MFK Karviná. Velikou předností jednadvacetiletého beka je jeho levá noha.

„Jeden z důvodu, proč jsem kývl na nabídku Lipiny, byl ten, že jsem se bavil s trenérem ještě předtím, než jsem přišel. Mluvili jsme spolu o tom, jak by se klub chtěl prezentovat a kam vedou jeho cíle. A to mě zaujalo. Neměl jsem tak jediný důvod nekývnout na nabídku Frýdku-Místku,“ uvedl Marek Bielan s tím, že klub podle něj nepatří na pozici, na které se momentálně nachází v MSFL.

Podle mého názoru jsou tady moc šikovní mladí hráči doplnění o zkušené hráče. Rozhodně by Lipina měla být výš, než na současném 12. místě,“ míní krajní obránce a zároveň si pochvaluje, jak zapadl mezi ostatní spoluhráče.

„Doufám, že mě ostatní hráči přijali dobře. Kabina je super. Nemám vyloženě někoho, s kým bych si sedl nějak víc. Se všemi jsem si doufám padl do noty,“ poznamenal Bielan.

A jak hodnotí podmínky fotbalového areálu ve Stovkách? „Rozhodně neodpovídají třetí lize. Takovému klubu by slušela 2. liga, protože máme neskutečné podmínky, co se tyče regenerace a tréninkových hřišť. Za mě je to na vysoké úrovni,“ zdůraznil.

Na začátek jarní části MSFL se už Marek Bielan ohromně těší! „Ambice mám určitě ty nejvyšší. Chci vyhrát každý zápas a myslím si, že budeme konkurence schopni každému soupeři,“ vzkázal Bielan frýdecko-místeckým příznivcům.

Mladý fotbalista nechce specifikovat, jakou úlohu v družstvu mu trenéři svěří, ale chce předvádět stoprocentní výkony, kterými co nejvíce pomůže celému mužstvu. „Nejspokojenější budu, když se nám bude dařit jako celému týmu,“ doplnil.

A kromě zázemí klubu chválí také město jako takové. „Frýdek-Místek jako město znám, i když jsem zatím neměl moc čas si ho více projít. Město jako takové ale vypadá v pohodě,“ uzavřel Marek Bielan.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek