Shrnutí sezóny s trenérem Robertem Pištěkem

Frýdeckomístecký klub převzal ve velmi špatné situaci, neboť se Lipina nacházela na šestnáctém místě tabulky MSFL. Odchovanec havířovského fotbalu ovšem mužstvo společně se svým asistentem Markem Smrčkou stmelil a splnil hlavní cíl, kterým byla záchrana Válcoven ve třetí lize. V jarní části navíc Frýdek-Místek předvedl fantastickou jízdu a umístil se v samém středu soutěže na osmé pozici. V rozhovoru jsme vyzpovídali lodivoda Lipiny trenéra Roberta Pištěka.

Na podzim minulého roku byl Karel Orel na hlavním postu vyměněn za Roberta Pištěka, který se musel během krátké chvíle rozhodnout o opuštění divizních Vítkovic. „Byla to rychlá akce, dostali jsme dva dny na rozhodnutí, jestli do toho společně s Markem jdeme nebo ne. Nebylo to jednoduché rozhodování, ale výzvu posunout se o patro výše jsme nakonec přijali," vyjádřil se lodivod Válcoven v rozhovoru pro web MFK Vítkovice. Frýdek-Místek převzal v komplikované situaci na 16. pozici, a navíc před těžkým duelem v Blansku. Z jihu Moravy si nakonec se svým týmem odvezl vysokou prohru 1:5 a bylo jasné, že má před sebou těžkou úlohu.

Začátek mého působení byl trochu složitější, těch změn byla spousta a postupně si to sedalo, takže ty výkony byly nahoru dolů, jednou výhra, jednou prohra a nedařilo se nám to nějak stabilizovat. Nakonec jsme dokázali kluky nastavit na hru, kterou jsme si představovali, a proto už závěr podzimu výsledkově nějak klapal. Začátek jara se nám sice trochu zadrhl, ale od utkání s Uherským Brodem byly výkony stabilní, čemuž pomohla také zdravá základní sestava, a proto jsme nemuseli sestavu moc rotovat. Cílem byla samozřejmě záchrana, která se povedla už před několika koly a sekundární úkol byl, že jsme se chtěli umístit v horní polovině tabulky, což se povedlo taky,“ okomentoval sezónu Robert Pištěk.

S osmým místem po pomalém rozjezdu sezóny panovala v šatně velká spokojenost. „Je to asi maximum, čeho jsme mohli dosáhnout, v závěru jsme ještě chtěli nahnat Uničov, ale tomu se rovněž povedl závěr, takže tam už šance na lepší umístění nebyla,“ dodal Pištěk.

Naposledy Válcovny padly doma s výhercem Moravskoslezské fotbalové ligy béčkem Sigmy Olomouc na začátku dubna. Od té doby přišla skvělá série deseti zápasů bez porážky, během které Frýdek-Místek slavil hned osmkrát, čemuž pomohlo obrození trojzubce vepředu. „Kovařík vsítil fantastických čtrnáct gólů, Barkov se neskutečně rozstřílel, Konečný předváděl velice dobré výkony, ale nechci upozadit také zadek, protože stoperské duo Massaniec s Blejchařem drželo defenzívu, ve středu hřiště rozvíjel hru Rubý, zatímco Zupko to odmakal směrem dozadu, nerad bych ale nějaké jméno zapomněl, protože kolektiv šlape jako jeden celek,“ řekl usměvavý kouč Lipiny.

Následně Robert pokračoval o možném příchodu posil týmu na další sezónu: „Posílit se samozřejmě dá na všech postech, co si budeme povídat, teď když jsme se takhle rozjeli, tak ambice v klubu rozhodně jsou a my uděláme všechno proto, abychom mančaft ještě zlepšili, zkvalitnili a udělali zdravou konkurenci. To znamená, že pokud někdo přijde, měl by to být kvalitní borec třeba i s výhledem do druhé ligy, popřípadě mladí kluci, kteří mají tyto výhledy do budoucna. Specifikovat posty ale nebudu, protože to neznamená že si ukážeme a máme, ale trh má svoje rozměry a my s ním musíme uvážlivě pracovat.“

Po skvělé jarní části, ve které se Frýdek-Místek umístil na fantastickém druhém místě se trenér A-týmu vyjádřil k následné sezóně stručně: „Chci hrát do TOP 5, samozřejmě je otázka, jak se tým dokáže složit, protože tady máme více hráčů na hostování, a právě nyní přechází naše práce ze hřiště na tu manažerskou. S realizačním týmem tedy máme o práci postaráno a je to především na nás, jak mužstvo složíme. Cíle ale už u Frýdku-Místku nemůžou být pohybovat se někde uprostřed tabulky nebo vzadu, to už si myslím že je pryč, nebo v to alespoň doufám.“

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B