Frýdek-Místek zavítá na půdu druholigové Opavy

Letní příprava Válcoven je v plném proudu a po divizní rezervě Zbrojovky Brno přichází na řadu kvalitní celek z Opavy, který v minulé sezóně bojoval o postup do nejvyšší soutěže. Úvodní výkop je naplánován na středu 13. 7. od 17:00 na hřišti ve Štěpánkovicích.

Pořádná zatěžkávací zkouška čeká frýdeckomístecké hráče ve druhém zápase letní přípravy, jelikož se utkají s druholigovou Opavou. Tento slezský celek v minulé sezóně usiloval o postup zpět do nejvyšší soutěže, neboť v základní části Fortuna:Národní ligy skončil na třetím místě a kvalifikoval se do baráže. V ní se ovšem utkal s Bohemians Praha 1905, na kterou dvakrát nestačil (0:1 a 0:2). Žlutomodří už v letní přípravě absolvovali čtyři přípravná utkání.

Nejprve Opava podlehla pražské Spartě 0:3, ve druhém utkání remizovala s Považskou Bystricou 2:2. Třetí zápas přípravy už přinesl výhru 3:0 nad GKS Jastrzębie. Naposled se Slezský utkal v sobotu 9. 7. s druholigovým polským klubem Odra Opole, se kterým remizoval 1:1. V přípravném utkání Opavy s Frýdkem-Místkem se pravděpodobně představí také bývalý mládežnický hráč Válcoven devatenáctiletý Samuel Šigut, který ve druhé lize nasbíral už dvacet sedm startů a připsal si čtyři branky.

Šigut se upsal Opavě, ve smlouvě je výstupní klauzule - Opavský a hlučínský  deník

Samuel Šigut (foto: opavsky.denik.cz)

SFC Opava - Odra Opole 1:1

Sestava Opavy

1. pol.: Lasák – Helebrand, Rychlý, Bílek, Kadlec – Macháček, Šigut, Pikul, Ščudla, Kopečný – Dolechek

2. pol.: Číž - Dostál, Vincour, Latoň, Celta - Gorčica, Janjuš, Kramář, Rapavý, Kopečný (80. Helebrand) - Rataj

Branky: Rychlý - Czapilinski


Lipině odstartovala příprava teprve minulé pondělí, a proto má za sebou pouze jedno přípravné utkání s béčkem Zbrojovky Brno. „Zápas měl po celou dobu velice slušné tempo a perfektně nám zapadl do kondičního bloku. První půle byla herně velmi vyrovnaná, druhý poločas už se odehrál vyloženě v naší režii,okomentoval výhru 2:0 trenér Robert Pištěk.

Zbrojovka Brno B - FK Frýdek-Místek 0:2

Sestava Frýdku-Místku

1. pol.: Gergela - Burgo, Blejchař, Dadak, Kostka (C) - Zupko, Hadji - Vidiševský, Martiník, Kirschner - Kovařík.

2. pol.: Prokel - Velner, Vykopal, Massaniec, Nevřela - Hadji, Rubý - Hykel, Martiník, Maléř - Kohút (C).

Branky: Kovařík, Maléř (pk)