FK Frýdek-Místek - FC Hlučín 0:2

This text will be replaced
V nové sezóně se Válcovny poprvé představily na domácí půdě a bohužel z toho byla také první prohra v letní přípravě. Třetiligový Hlučín předvedl velmi dobrý výkon s úzkou sestavou, zatímco Robert Pištěk opět zkoušel hráče z celého kádru. Frýdeckomístečtí fotbalisté prohráli s třetiligovým soupeřem 0:2.
(16.7.2022) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Hlučín
0:2


Komentář

Ze zápasů Frýdku-Místku s Hlučínem se stává tradicí, že vždy vyhraje hostující celek poměrem 0:2. Stejně tomu bylo minulou sezónu v Moravskoslezské fotbalové lize, a nejinak tomu bylo i dnes v přípravném utkání na Stovkách. Prajzové před dnešním duelem stihli v přípravě na nadcházejí sezónu pouze jeden zápas, ve kterém prohráli s Třincem 0:3.

Do utkání vstoupili hosté velmi aktivně a už v šesté minutě zkoušel z levé strany Ondřej Moučka nachytat frýdeckomísteckého gólmana Jiřího Prokela lobem ke vzdálenější tyči, ovšem domácí brankář byl připraven a chytil míč do rukou. O pár minut později se dorostenci Ondřeji Maléřovi povedlo vybojovat míč ve středu hrací plochy a Rubý zkoušel vyslat Kovaříka do šance, ovšem jeho přihrávka byla příliš dlouhá. Po chvíli se Massaniec vrhl do střely soupeře, kterou dokázal zblokovat a nenechal ohrozit válcovenskou bránu. Následně přišly největší šance Frýdku-Místku na vstřelení branky.

V 17. minutě dokázal Massaniec získat balón a parádně vyslal Mariána Kovaříka, který se ve vápně excelentně zbavil obránce, ale jeho zakončení levačkou vyrazil gólman Kolenko. O tři minuty později se Kovařík znovu dostal do úniku, ale tentokrát jeho pokus minul tři tyče svatyně Hlučína. Posléze se hosté dostali zpět do hry a vytvořili si velký tlak, který skončil gólem. Ve 31. minutě si Mládek parádně poradil s obráncem Lipiny a posunul míč jako na zlatém podnose zkoušenému útočníkovi z Bruntálu Marku Šindlerovi, jenž zakončil precizně k pravé tyči. Za pět minut si hosté vytvořili další obrovskou šanci, ale tentokrát jemná teč Šindlera orazítkovala tyč a na brankové čáře odkopla balón defenzíva Válcoven. Ke konci první půle ještě skončila hlavička Velnera nad bránou soupeře a pokus Šindlera v moci Prokela.

Do druhé části zápasu udělal trenér Pištěk sedm změn v sestavě. Po rotaci hráčů došlo k oživení Lipiny a hned v úvodních minutách druhé půle bylo k vidění několik náznaků šancí, ovšem jediná střela přišla z nohy Tomáše Kohuta, která byla zblokována. V 50. minutě předvedl Štěpán Vykopal při protiútoku soupeře fantastický skluz a zabránil tak k samostatnému úniku hlučínského hráče. Po deseti minutách druhého poločasu se Iheb Hadj Khalifa ujal přímého kopu, ale jeho pokus letěl nad horní tyč brány Jakuba Lapeše. V 66. minutě poslal Kostka z levého křídla skvělý centr do vápna, ale Kohut na něj těsně nedosáhl před zcela prázdnou bránou soupeře.

Sedmnáctiletý Kohut se chtěl předvést trenérovi, ale po dalším centru Kostky jeho zakončení k bližší tyči vyrazil Lapeš. V 68. minutě přišla druhá branka ze strany Hlučína. Hostující hráč skvělým centrem našel Marka Šindlera, který nejprve lobem přes Prokela trefil břevno, ale z dorážky do prázdné se už nemýlil. Hosté byli lepším týmem a vše mohli stvrdit po pěti následujících minutách, ale další střela skončila těsně vedle pravé tyče. Posledních deset minut utkání se zápas odehrával ve vyrovnanějším tempu a Lipina se snažila vstřelit alespoň jednu branku, ovšem důsledná obrana Hlučína svá zádní vrátka neotevřela.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes se jednalo o poslední zápas, ve kterém se mohli hráči porvat o místo v základní sestavě. Následující utkání s Hranicemi už bude generálka na nadcházející sezónu. Nejsem si jistý jestli to kluci dobře pochopili, protože první poločas nebyl vůbec dobrý. Laciné ztráty a nezodpovědná defenzíva nás dostala do pozice, ve které jsme většinu první půle bránili. Je mi to záhadou, neboť do prvního poločasu nastoupili spíše zkušenější hráči. Ve druhé části zápasu se ukázalo sedm nových borců a naše hra dostala okamžitě potřebnou energii a byli jsme to my, kteří diktovali tempo zápasu. Bohužel se projevila sterilita vepředu, kdy jsme zbytečně přehrávali situace a pokud nevystřelíš, tak branku nedáš. Z výsledku si ale hlavu nedělám, není v přípravě až tak podstatný. Důležité je, že se nám tak na osmdesát procent vykrystalizovala základní sestava.“