FK Frýdek-Místek - SK Hranice 1:2

V posledním utkání přípravy na Stovky dorazily Hranice, které vyhrály divizi E. V prvním poločase předváděly Válcovny velmi dobrý výkon, ovšem neproměnily své šance. Druhá část zápasu patřila spíše hostům, kteří byli ve své koncovce efektivní a potrestali chyby Frýdeckomísteckých. V závěru zápasu korigovalo výsledek na 1:2 zkoušené polské křídlo Gracjan Szpucha.
(23.7.2022) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Hranice
1:2


Komentář

V generálce se Frýdek-Místek utkal s Hranicemi, které postoupily z Divize E do Moravskoslezské fotbalové ligy a utkají se tak s Lipinou v následující sezóně ještě dvakrát. V dnešním zápase diváci mohli vidět novou zkoušenou tvář, kterou je devatenáctiletý Polák Gracjan Szpucha. Úvod zápasu jednoznačně patřil Lipině, která si už v osmé minutě vytvořila obrovskou šanci, když se po střele Michala Velnera z pravé strany vápna dostal k dorážce Marek Kostka, ale ten ve velmi slibné příležitosti přestřelil bránu Štěpána Spurného.

První půl hodina se odehrávala pouze na polovině soupeře a další šanci měl Tomáš Hykel, jenž dostal skvělou přihrávku z kopaček Kostky, ale zakončil těsně vedle pravé tyče! Neproměněné šance málem potrestal hostující hráč, jenž viděl vyběhnutého Michaela Gergelu a z vlastní poloviny se snažil napodobit Patrika Schicka, ovšem jeho šedesátimetrový lob letěl vedle brankové konstrukce. Ke konci první půle Velner rychle rozehrál standardní situaci a Iheb Hadj Khalifa tak dostal na pravé straně dostatek prostoru, ovšem jeho slibnou nabídku odkopla obrana Hranic.

Do druhé části zápasu udělal trenér Robert Pištěk tři změny v sestavě, když se na hrací plochu podívali Prokel, Dadak a zkoušený Szpucha. Sestavu ale z velké části vyměnily také Hranice a na hrací ploše to bylo okamžitě znát. Hosté se totiž od začátku druhého poločasu dostaly do tlaku.

První varování přišlo v 54. minutě, když Jiří Prokel musel skvělým zákrokem na poslední chvíli vyrazit zakončení z bezprostřední blízkosti. Hranice ale pokračovaly v nátlaku a v 56. minutě vstřelily úvodní branku utkání. Domácí obrana si nepohlídala ofsajdovou past, po které se dostal do samostatného úniku Lukáš Hapal a zakončil přesně k levé tyči.

Následně se sice Frýdeckomístečtí snažili něco vymyslet, ale ani pokusy Kirschnera Kohuta nebo Dadaka nebyly nijak nebezpečné. V 82. minutě se po nedůrazu v obraně dostal do zakončení Radim Kundrát, jenž vystřelil nechytatelně k pravé tyči. O minutu později ovšem vybojovali míč na levé straně Kohut s Maléřem a první jmenovaný v dobré pozici ještě posunul míč na Gracjana Szpuchu, jenž podstřelil gólmana Tomečku. V samotném závěru zápasu se Lipina dostala do brejku, ale střela Kirschnera letěla nad svatyni soupeře.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Kvůli absencím jsme museli trošku improvizovat, ale minimálně první půle byla z naší strany velmi slušná. Na hřišti byl jenom jeden tým, kterým jsme byli my. Bohužel jsme dnes umřeli na krásu, chyběl nám tlak uvnitř šestnáctky a větší odvaha. Šance, které si naši hráči vytvořili, nedokázali proměnit, zatímco soupeř byl maximálně efektivní. Ve druhém poločase potrestal naše dvě chyby vstřelenými góly. Tečku za utkáním udělal Gracjan Szpucha, jenž korigoval výsledek na konečných 1:2. Máme týden na poslední ladění a uděláme maximum proto, abychom byli úspěšní.“



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B