Ve čtvrtém kole s Hranicemi

Moravskoslezská fotbalová liga je v plném proudu a Válcovny ve čtvrtém kole zavítají do Hranic. S tímto celkem se Lipina utkala v přípravě, ovšem na Stovkách podlehla poměrem 1:2. Aktuálně se Frýdek-Místek nachází na čtvrtém místě, zatímco Hranice se krčí na dně tabulky. Úvodní výkop je naplánován na sobotu od 16:30 hod.

Hranice bez výhry

Potom co v minulé sezóně si Hranice dokázaly podmanit Divizi E, se nemohou dostat zpět do tempa o soutěž výš, a proto je aktuálně najdeme na 15. příčce s pouhými dvěma body. Hned na úvod sezóny si přivezly vysokou porážku 1:4 z Hlučína, kde sice šly do vedení po brance Jakuba Marka, ovšem domácí celek předvedl svou kvalitu. Ve druhém kole jely Hranice opět ven a to do Nového Města na Moravě. Po vyrovnaném výkonu z toho nakonec byla bezbrankoví remíza okořeněná červenou kartou Filipa Markoviče.

V posledním zápase se Hranice konečně představily doma a to proti rezervě Slovácka. Opět se svěřencům trenéra Romana Matějka povedl vstup do utkání, protože v jedenácté minutě otevřel brankový účet Adam Jasenský, ovšem před poločasem srovnal hostující Filip Vecheta. V nastavení první půle navíc uviděl červenou kartu hráč Slovácka Aleš Kočí. V 60. minutě ovšem Uherské Hradiště otočilo vývoj utkání i v deseti hráčích zásluhou Libora Pernicy. O deset minut později ovšem srovnal Jan Cagaš. V závěru zápasu navíc uviděl druhou žlutou kartu domácí Adam Jasenský, který se tak nepředstaví proti Frýdku-Místku. Hranice remizovaly 2:2.

SK Hranice - 1. FC Slovácko B 2:2 (1:1)

Branky: 11. Jasenský - 70. Cagaš - 38. Vecheta, 60. Pernica

Sestava Hranic: Spurný - Kuchař, Kirschbaum, Kundrát (K), Bezděk (66. Heřmánek) - Cagaš - Koláček (46. Tilkeridis), Jasenský, Rolinc, Beňa - Hapal (74. Marek)

Válcovny na vlně

Potom co Lipina odehrála velmi těžké utkání v 1. kole MOL Cupu na půdě Kozlovic se Frýdeckomístečtí představila doma na Stovkách s Novým Městem na Moravě. I tentokrát stadion Stovky od rána zkrápěl déšť, a také proto zavítalo do areálu pouze 219 diváků. Od začátku měli svěřenci Roberta Pištěka obrovský tlak, který povolil gólem Mariána Kovaříka ve čtrnácté minutě. Ke konci první půle se ovšem Vrchovina dostala do zápasu a vytvořila si několik šancí. O poločasové přestávce ale domácí vedli 1:0.

Do druhé části zápasu vstoupili hosté stejně jako skončili, a tentokrát se jim už povedlo vstřelit branku. Ve 49. minutě zakončil Tomáš Duba po centru z levé strany k bližší tyči Gergelovy svatyně. Posléze se ale Lipina znovu dostala do velkého tlaku a šest minut po hodině utkání vstřelil vítěznou branku Jakub Massaniec, jenž z bezprostřední blízkosti poslal míč za záda gólmana Šmídy. V 73. minutě všechny uklidnil svou nechytatelnou střelou o břevno kapitán Michal Velner. Frýdek-Místek zvítězil 3:1.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a vytvořili jsme si mnoho pologólovek v šestnáctce soupeře. Se vstupem do zápasu jsem tedy velmi spokojen. Potom co Kovařík vsítil úvodní branku jsme se dostali do útlumu, přizpůsobili jsme se nižšími tempu a možná jsme se trochu sami uspali. Ke konci poločasu se Vrchovina dostala do několika šancí a o poločasové přestávce jsme se tak snažili kluky opět nakopnout.

Do druhé části jsme ale nevstoupili nejlépe, neboť jsme inkasovali už po čtyřech minutách. Naštěstí jsme posléze převzali iniciativu, byli jsme lepším týmem na trávníku a vstřelili jsme dva góly, konkrétně Massaniec a následně o břevno Velner. Tři body rozhodně bereme, ale trochu mě mrzí ta nepovedená pasáž v prvním poločase a začátek druhé půle. To hlavní ale je, že body zůstaly na Stovkách a nyní se už musíme připravit na Hranice a být hlavou v následujícím utkání."

FK Frýdek-Místek - SFK Nové Město na Moravě 3:1 (1:0)

Branky: 14. Kovařík, 66. Massaniec, 73. Velner - 49. Duba

Sestava Frýdku-Místku: Gergela - Massaniec, Velner (K), Dadak - Hykel, Martiník (87. Khalifa), Rubý (90. Kirschner), Zupko, Nevřela - Konečný, Kovařík (87. Kohut)

V přípravě braly výhru Hranice

V generálce se Frýdek-Místek utkal s Hranicemi, které postoupily z Divize E do Moravskoslezské fotbalové ligy. V zápase diváci mohli vidět novou zkoušenou tvář, kterou byl devatenáctiletý Polák Gracjan Szpucha. Úvod zápasu jednoznačně patřil Lipině, která si už v osmé minutě vytvořila obrovskou šanci, když se po střele Michala Velnera z pravé strany vápna dostal k dorážce Marek Kostka, ale ten ve velmi slibné příležitosti přestřelil bránu Štěpána Spurného.

První půl hodina se odehrávala pouze na polovině soupeře a další šanci měl Tomáš Hykel, jenž dostal skvělou přihrávku z kopaček Kostky, ale zakončil těsně vedle pravé tyče! Neproměněné šance málem potrestal hostující hráč, jenž viděl vyběhnutého Michaela Gergelu a z vlastní poloviny se snažil napodobit Patrika Schicka, ovšem jeho šedesátimetrový lob letěl vedle brankové konstrukce. Ke konci první půle Velner rychle rozehrál standardní situaci a Iheb Hadj Khalifa tak dostal na pravé straně dostatek prostoru, ovšem jeho slibnou nabídku odkopla obrana Hranic.

Do druhé části zápasu udělal trenér Robert Pištěk tři změny v sestavě, když se na hrací plochu podívali Prokel, Dadak a zkoušený Szpucha. Sestavu ale z velké části vyměnily také Hranice a na hrací ploše to bylo okamžitě znát. Hosté se totiž od začátku druhého poločasu dostaly do tlaku.

První varování přišlo v 54. minutě, když Jiří Prokel musel skvělým zákrokem na poslední chvíli vyrazit zakončení z bezprostřední blízkosti. Hranice ale pokračovaly v nátlaku a v 56. minutě vstřelily úvodní branku utkání. Domácí obrana si nepohlídala ofsajdovou past, po které se dostal do samostatného úniku Lukáš Hapal a zakončil přesně k levé tyči.

Následně se sice Frýdeckomístečtí snažili něco vymyslet, ale ani pokusy Kirschnera Kohuta nebo Dadaka nebyly nijak nebezpečné. V 82. minutě se po nedůrazu v obraně dostal do zakončení Radim Kundrát, jenž vystřelil nechytatelně k pravé tyči. O minutu později ovšem vybojovali míč na levé straně Kohut s Maléřem a první jmenovaný v dobré pozici ještě posunul míč na Gracjana Szpuchu, jenž podstřelil gólmana Tomečku. V samotném závěru zápasu se Lipina dostala do brejku, ale střela Kirschnera letěla nad svatyni soupeře.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Kvůli absencím jsme museli trošku improvizovat, ale minimálně první půle byla z naší strany velmi slušná. Na hřišti byl jenom jeden tým, kterým jsme byli my. Bohužel jsme dnes umřeli na krásu, chyběl nám tlak uvnitř šestnáctky a větší odvaha. Šance, které si naši hráči vytvořili, nedokázali proměnit, zatímco soupeř byl maximálně efektivní. Ve druhém poločase potrestal naše dvě chyby vstřelenými góly. Tečku za utkáním udělal Gracjan Szpucha, jenž korigoval výsledek na konečných 1:2. Máme týden na poslední ladění a uděláme maximum proto, abychom byli úspěšní.“

FK Frýdek-Místek - SK Hranice 1:2 (0:0)

Branky: 83. Szpucha - 56. Hapal, 82. Kundrát

Sestava Frýdku-Místku: Gergela (46. Prokel) - Velner (61. Burgo), Blejchař (67. Vykopal), Massaniec, Nevřela (46. Dadak) - Hadji (74. Hykel), Zupko (56. Kirschner), Rubý - Kostka (46. Szpucha), Hykel (67. Kohut), Martiník (61. Maléř)

Sestava Hranic: 

1. pol.: Spurný - Pančochář, Vítek A., Markovič, Beňo - Cagaš - Marek, Heřmánek, Jasenský, Koláček - Tilkeridis

2. pol.: Tomečka - Vítek F., Kundrát, Markovič, Bezděk - Cagaš - Rak, Kuchař D., Dittmer, Lasovský - Hapal