FK Frýdek-Místek - 1. FC Slovácko B 1:2

This text will be replaced
Válcovny chtěly odčinit sérii dvou proher v řadě proti rezervě Slovácka. Úvod zápasu ovšem Frýdku-Místku nevyšel podle představ, neboť se v šesté minutě trefil Aldin. Po chvíli byl vyloučen Vincour a zbytek utkání dohrávala Lipina v přesilovce. Krátce po začátku druhé půle ovšem zvýšil náskok Koryčan. V 53. minutě snížil náš nejlepší střelec Kovařík, ovšem svěřenci Roberta Pištěka už srovnat nedokázali a prohráli 1:2.
5.kolo (3.9.2022) | Stovky
FK Frýdek-Místek - 1. FC Slovácko B
1:2


Komentář

Do utkání vlétli hosté velmi aktivně a už po pěti minutách se po centru Marka Poláška dostal jeho spoluhráč ke hlavičce, která ale skončila nad bránou Jiřího Prokela. Toto varování lipinská obrana nebrala příliš vážně o minutu později kapitulovala. Ibrahim Aldin dostal na hranici vápna příliš hodně prostoru a jeho pokus k levé tyči nedokázal válcovenský brankář zneškodnit - 0:1. V 11. minutě rozhýbal své rychlé nohy Tomáš Hykel, jenž se dostal za obranu a následně byl zfaulován Tomášem Vincourem, který obdržel červenou kartu.

Posléze se Michal Velner dostal do zakončení, se kterým si gólman Jiří Borek neporadil podle představ, ale následná dorážka Frýdku-Místku byla z ofsajdu. Lipina se snažila využít přesilovou hru, ovšem ve 24. minutě první pokus Dominika Konečného vyrazil gólman Slovácka a druhá střela letěla vedle. Před koncem první půle získali domácí rohový kop, ze kterého byl brejk Slovácka, ale Konečný na poslední chvíli vypíchl míč Koryčanovi, který si ho připravoval na zakončení.

Vstup do druhé poloviny zápasu se Lipině vůbec nepodařil. Vojtěch Pak dokázal ve 48. minutě z první famózně dostat do úniku Tadeáše Koryčana, kterého nedokázal zastavit Lukáš Dadak a míči cestu nezatarasil ani Prokel - 0:2. O pět minut později získali Frýdeckomístečtí rohový kop, který poslal na přední tyč Konečný a balón se odrazil od Jakuba Blejchaře k Mariánu Kovaříkovi, jenž z otočky v malém vápně zakončil k pravé tyči - 1:2. V 59. minutě mohlo být srovnáno, když se o zahrání standardní situace opět postaral Konečný, ale hlavička Jakuba Massaniece skončila na fantastickém zákroku Borka.

256 diváků hnalo své oblíbence ke kýžené srovnávací brance a deset minut před koncem získali domácí přímý kop z hranice vápna, který si vzal na starost Konečný, ale jeho pokus zblokovala obrana soupeře. Lipina se snažila vytvořit tlak ke konci utkání, ale Uherské Hradiště už nedovolilo žádné ohrožení své svatyně a po osmdesáti minutách v oslabení si odvezlo tři body za výhru 2:1. Frýdek-Místek tak prodlužuje nelichotivou sérii porážek.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Brutální deka. Ukázalo se, jak je fotbal vrtkavý a dokáže se během týdne celá situace otočit. Musím být tentokrát ke hráčům kritický, protože tohle je na MSFL hodně málo. Osobní zodpovědnost nula, organizace hry nula, kvalita nula. Řekneme si v poločase jak překonat obranu soupeře, ale děláme vše naopak a bohužel se k tomu přidávají také hráči, kteří mají odehráno hodně zápasů na to, aby zapojili hlavu a vedli svůj tým. Z krize nám nikdo jiný nepomůže. Doufám, že jsme si to vylízali až do dna. Nyní nezbývá nic jiného, než tvrdě pracovat a zlomit to. V tým stále věřím.



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B